Hrskave mesne okruglice sa sezamom

  • 0 komentara
  • 3 x
  • ponedjeljak, 18 veljače, 2019. u 06:24

Mesne okruglice jedu se gotovo u cijelom svijetu. Recepata stvarno ima u izobilju, no sve mesne okruglice imaju nekoliko zajedničkih dodirnih točaka.

Nema veze radite li klasične ćufte, švedske mesne okruglice ili neki treći tip, da bi okruglice bile savršene trebate pripaziti na nekoliko stvari, a to su: oblikujte ih rukama, dobro ih posolite, birajte kvalitetno meso i ne zaboravite luk...

Ja vam donosimo jedan recept sa sezamom što ih čini hrskavima. Provjerite u nastavku kako napraviti ovaj odličan ručak... 

Sastojci

500 g mljevene puretine
300 g posnog sira
1 jaje
3 žlice sitnih zobenih pahuljica
sjemenke sezama
mrkva
mala glavica crvenog luka
1 žlica mljevene slatke crvene paprike
sol i papar
pola žličice senfa
peršin
1,5 dcl vode

Priprema

Prvo naribajte mrkvu i luk, a peršin nasjeckajte na sitno.

Potom pomiješajte sve sastojke osim sezama i pustite smjesu da malo odstoji da se začini prožmu kroz meso te da zobene pahuljice upiju tekućinu i nabubre.

Rukama oblikuje male kuglice pa ih uvaljajte u sezam i slažite na pleh prethodno obložen papirom za pečenje. 

U prethodno zagrijanoj paćenici pecite ih na 190 stupnjeva oko 30 minuta.

Mesne okruglice sa sezamom poslužite uz kakvu salatu ili pak mješavinu raznih salata ili povrće po vlastitom izboru.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od Sienna:
  • Jutarnji napitak koji će vas dugo držati sitima x 3
    Po jutru se dan poznaje, vjerujem da ste to puno puta čuli. Ako držite do doručka i ne preskačete ga, velike pohvale. No, isto tako znam da vam se sigurno, kao ni meni, ne da smišljati svako jutro što pojesti i čime se na zdrav način zasititi, kako ne biste na poslu već oko 10 počeli razmišljati kad će više taj ručak. Pa, ovaj smoothie je super okidač za jutro ako se dugo želite osjećati sitima, znati da ste pritom za svoje tijelo napravili nešto konkretno i dobro, a i ono najvažnije, jako j...
  • Grilane tikvice s feta sirom za večeru? Može uvijek x 4
    Ovaj obrok s pripremom ne može biti jednostavniji. Potrebno vam je tek nekoliko namirnica i sastojaka kako biste dobili sjajnu večeru. Sama ideja se rodila kad mi je hladnjak ponudio zaostale tikvice i feta sir koji nikako da se potroši, a mentu sam slučajno eto imala. Google je po tom pitanju rekao svoje sugestije i tako smo mi doma dobili jednu pristojnu, ukusnu večeru koju ćemo svakako ubrzo ponoviti.  Sastojci 2-3 tikvice 4 žlica maslinovog ulja 2 žlice limunovog soka 1/2 žličice origa...
  • Chia puding u neodoljivoj Raffaello verziji x 3
    Ako volite Raffaello onda ćete sigurno obožavati i ove izdanje chia pudinga koji dolazi upravo u tom okusu. Ja ga volim doručkovati, ali je fora u tome da ga zapravo pripremite večer prije, a ujutro samo nadogradite. Posebno ga volim pojesti ponedjeljkom jer mi dođe kao neki booster za početak radnog tjedna. Možda će i vama pasati... Sastojci za puding4 žličice chia sjemenki1/2 šalice mlijeka od kokosa2 žličice kokosovih mrvica1 žličica javorovog sirupa dodacijogurt od kokosasvježe borovn...
  • Najkremastiji špinat kao prilog vašim omiljenim jelima x 3
    Špinat i jaje, meni su asocijacija na vrtić i općenito period kad sam bila klinka. Jedno je to od onih jela koje ste tada ili zavoljeli pa ga pripremate i dan danas ili nikad niste. No, ako ste u prvoj skupini kao i ja, onda vam se upravo taj obrok često nađe na meniju. Zar ne? Znam da se špinat može pripremati na puno, vrlo sličnih načina, ali s obzirom na to da sam nedavno otkrila jednu njegovu vrlo kremastu verziju, odlučila sam je podijeliti i ovdje s vama. Nije sad to neka revolucionar...