Mekani keksi sa bundevom i mirisom blagdana

keksi od bundeve

Prekrasni mekani keksi divne žute boje sa narančinom koricom i začinom za medenjake koji griju tijelo i dušu.

Od ovih sastojaka radila sam isti dan i "pumpkin bread" sa još ponekim dodacima i zapravo neznam što mi je bolje!

 

Sastojci za 16-18 keksa

1 jaje

prstohvat Himalajske soli

75 g šećera kokosove palme

150 g pire-a od bundeve

korica jedne naranče ili nešto manje

100 g extra djevičanska kokosova ulja

1 žličica začina za medenjake

100 g integralna pirova brašna

80 g pirova brašna

1 žličica praška za pecivo

1/2 žličice sode bikarbone

keksi od bundeve kao medenjaci

Istući omekšalo kokosovo ulje sa soli,šećerom i jajetom.

Dodati pire od bundeve i koricu naranče.

Ukoliko je pire od bundeve stajao neko vrijeme u frižideru, stvoriti će se vodica na vrhu, pa gledajte izbijeći to stavljati u smjesu.

Brašna promiješana sa sodom, praškom i začinima dodati smjesi i miksati kratko koliko je dovoljno da se svi sastojci fino sjedine.

Vaditi po žlicu smjese vadilicom za kekse ili sladoleda na pleh obložen masnim papirom i peći na 180C stupnjeva, 10-ak minuta.

Keksi će se podići, raširiti, napraviti će se lagana korica i boja, biti će mekani, pa gotove kekse pažljivo prebaciti na rešetku za hlađenje i zatim čuvati u zatvorenoj kutiji, ali ne dugo vremenski, jer budući da su mekani  i sočni neće dugo podnijeti toplinu doma.

Garantiram da ćete uživati u ovim mekanim medenjacima sa bundevom.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Lješnjak kuglice sa džemom u nugat čokoladi x 2
    Kuglice koje su nastale sasvim slučajno, a ispale savršeno! Izvadila sam neke sastojke iz špajze, malo gledala u njih i sinula mi je ideja. Orašasti plodovi, rogač, fini džem kojeg definitivno moram više uključiti u  pripremu kolača i čokolada. :) Ideju za punjenjem džemom dobila sam preko neta i stvarno je ispalo posebno.   Sastojci za 12-ak kuglica 100 g sirovih indijskih oraščića 100 g badema 10 g rogača u prahu 80 g maslaca od lješnjaka 30 g kokosova ulja (ja sam koristila bez mi...
  • Mekani Snickers vafli x 4
    Vafli su mi oduvijek onako tiha patnja...rijetko ih radim, iako su mi divnog izgleda i moguće je zbilje napraviti puno varijacija; od mekših, do hrskavijih, klasičnih do onih sa neobičnim dodacima. Gledala sam u kikiriki brašno koji sam eto, na ovaj način, prvi put i iskoristila, pa odlučila izvući svoj pekač vafli iz naftaline i za 10 minuta dobila desert i po! Evo što vam treba.... Sastojci 140 g extra djevičanska kokosova ulja 65 g šećera kokosove palme* 3 jaja prstohvat Himalajske s...
  • Začinjeni čips od kelja, pravo otkriće! x 1
    Svi smo čuli za čips od kelja i svjesna sam da na prvu to ne zvuči baš primamljivo...ali kad tu nastupe začini, stvar se dakako mijenja!   Postupak je zapravo vrlo jednostavan i brz ako ga pečete u pećnici, sa dehidratorom je stvar malo dulja, međutim po informacijama koje sam dobila hrskavost se fino očuva, dok kad ga pečete hrkavost kraće traje pa je najbolje poslužiti odmah nakon pečenja.   Nekoliko trikova kako postići i malo dulje održati hrskavost kod pečenog čipsa od kelja: 1. nemo...
  • Veganski proteinski popečci x 3
    Super popčeci koji mogu stajati i nekoliko dana u frižideru i koje možete nositi sa sobom na posao. Zapakirajte ih u tortillu, domaću jednostavnu verziju naan lepinje, kruh ili pak na salatu.   Inspiracija je došla iz kuharice Dunje Gulin i interneta naravno, možete ih peći na tavi na malo maslinova ulja (meni osobno ukusnije) ili u pećnici, imaju fini blagi okus, a začini pomažu upotpuniti kompletni dojam.   Sastojci za 20ak komada 100 g poriluka 130 g kvinoje  250 g karfiola 240 g ku...