Mekani keksi sa bundevom i mirisom blagdana

keksi od bundeve

Prekrasni mekani keksi divne žute boje sa narančinom koricom i začinom za medenjake koji griju tijelo i dušu.

Od ovih sastojaka radila sam isti dan i "pumpkin bread" sa još ponekim dodacima i zapravo neznam što mi je bolje!

 

Sastojci za 16-18 keksa

1 jaje

prstohvat Himalajske soli

75 g šećera kokosove palme

150 g pire-a od bundeve

korica jedne naranče ili nešto manje

100 g extra djevičanska kokosova ulja

1 žličica začina za medenjake

100 g integralna pirova brašna

80 g pirova brašna

1 žličica praška za pecivo

1/2 žličice sode bikarbone

keksi od bundeve kao medenjaci

Istući omekšalo kokosovo ulje sa soli,šećerom i jajetom.

Dodati pire od bundeve i koricu naranče.

Ukoliko je pire od bundeve stajao neko vrijeme u frižideru, stvoriti će se vodica na vrhu, pa gledajte izbijeći to stavljati u smjesu.

Brašna promiješana sa sodom, praškom i začinima dodati smjesi i miksati kratko koliko je dovoljno da se svi sastojci fino sjedine.

Vaditi po žlicu smjese vadilicom za kekse ili sladoleda na pleh obložen masnim papirom i peći na 180C stupnjeva, 10-ak minuta.

Keksi će se podići, raširiti, napraviti će se lagana korica i boja, biti će mekani, pa gotove kekse pažljivo prebaciti na rešetku za hlađenje i zatim čuvati u zatvorenoj kutiji, ali ne dugo vremenski, jer budući da su mekani  i sočni neće dugo podnijeti toplinu doma.

Garantiram da ćete uživati u ovim mekanim medenjacima sa bundevom.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
6
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija