Mekani keksi sa bundevom i mirisom blagdana

keksi od bundeve

Prekrasni mekani keksi divne žute boje sa narančinom koricom i začinom za medenjake koji griju tijelo i dušu.

Od ovih sastojaka radila sam isti dan i "pumpkin bread" sa još ponekim dodacima i zapravo neznam što mi je bolje!

 

Sastojci za 16-18 keksa

1 jaje

prstohvat Himalajske soli

75 g šećera kokosove palme

150 g pire-a od bundeve

korica jedne naranče ili nešto manje

100 g extra djevičanska kokosova ulja

1 žličica začina za medenjake

100 g integralna pirova brašna

80 g pirova brašna

1 žličica praška za pecivo

1/2 žličice sode bikarbone

keksi od bundeve kao medenjaci

Istući omekšalo kokosovo ulje sa soli,šećerom i jajetom.

Dodati pire od bundeve i koricu naranče.

Ukoliko je pire od bundeve stajao neko vrijeme u frižideru, stvoriti će se vodica na vrhu, pa gledajte izbijeći to stavljati u smjesu.

Brašna promiješana sa sodom, praškom i začinima dodati smjesi i miksati kratko koliko je dovoljno da se svi sastojci fino sjedine.

Vaditi po žlicu smjese vadilicom za kekse ili sladoleda na pleh obložen masnim papirom i peći na 180C stupnjeva, 10-ak minuta.

Keksi će se podići, raširiti, napraviti će se lagana korica i boja, biti će mekani, pa gotove kekse pažljivo prebaciti na rešetku za hlađenje i zatim čuvati u zatvorenoj kutiji, ali ne dugo vremenski, jer budući da su mekani  i sočni neće dugo podnijeti toplinu doma.

Garantiram da ćete uživati u ovim mekanim medenjacima sa bundevom.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od MakeItHealthy:
  • Integralni linzeri sa lješnjacima x 1
    Vrijeme je za predbožićno pečenje kolačića, stoga evo jednog super recepta za keksiće, točnije linzere. Moji su integralni, napravljeni od integralnog brašna i mljevenih lješnjaka, a punila sam ih džemom od marelice, šljive i brusnice. Ova tura od 30-ak keksića je kod nas nestala u jednom danu, al ponoviti ćemo sigurno! Sastojci za 30-ak linzera 100 g lješnjaka 150 g integralna pirova brašna 1 paketić bourbon vanilija šećera 1 žličica cimeta ribana korica jednog limuna 1 jaje 75 g ...
  • Njoki u umaku od buče x 8
    Volim talijansku kuhinju i svaki put kad želim isprobati nešto novo idem na Food-Tube Jamie Olivera i nađem g. Gennara Cotalda koji ima super jednostavne i prefine recepte. Inspiracija je stigla ponovo u obliku bundeve, njegov recept sam sebi malo prilagodila i oduševila, pa probajte i vi! Recept je zapravo vege i vegan, jedino njoki imaju u sebi jaje, pa ako želite da bude skroz vegansko jelo, samo prilagodite sebi recept za njoke.   Sastojci za 2-4 porcije 500 g bundeve 5 režnja češnja...
  • Irski kolač od jabuke u Make it Healthy stilu x 15
    Kolač od jabuke bilo koje vrste je sigurno jedan od mojih omiljenih deserta. Nedavno sam naletila na irski kolač do jabuke koji je izgledao prefino da ga ne bih i sama napravila kod kuće, pa evo moje inačice te delicije.   Sastojci za kalup od 22 cm 650 g jabuka (okvirno 4 jabuke), po mogućnosti domaćih 1 žličica celonskog cimeta 8 g bourbon vanilija šećera 370 g pirova brašna 100 g šećera kokosove palme 45 ml agavina/rižina slada 130 ml extra djevičanska kokosova ulja 2 žličice pra...
  • Shakshuka sa patlidžanom i paprikom x 3
    Ovo je čudo koliko je fino! Ovo jelo bilo je na mojoj TO DO listi već jako dugo i konačno sam napravila famoznu Shakshuku, jelo koje se veže za Izrael i Bliski istok i koje se inače poslužuje kao doručak. Budući da ima podosta začina, meni nekako više odgovara kao ručak, pogotovo u ovoj varijanti sa patlidžanom, paprikom i baby špinatom. Ja, kao i uvijek, svugdje dodam feta sir, pa zašto ne?!   Moja mama je nama radila sličnu inačicu jela koje se jede u Bugarskoj (budući da je onda bugark...