Evo još jedne ukusne salate koju možete jesti u bilo koje doba dana.
Osvježiti će vas, ova šarena hranjiva salata prepuna je zanimljivih sastojaka. :)
Vrijeme pripremanja: 25 minuta, plus vrijeme za hlađenje
• Vrijeme kuhanja: 3 minute
• Za 4 - 6 osoba
Sastojci:
250 g tofua (sira od soje)
115 g mahuna
55 g gljiva
2 mrkve
2 korijena celera
4 mlada luka
60 ml (4 jušne žlice) maslinovog ulja
55 g cvjetova brokule
45 ml (3jušne žlice) limunovog soka
10 ml (2 čajne žlice) meda
5 ml (1 čajna žlica) naribanog svježeg đumbira
45 ml (3jušne žlice) sojinog umaka
Nekoliko kapi sezamovog ulja
25g neslanog pečenog kikirikija
115 g izdanaka graha
1/2 glavice kineskog kupusa (bijelog, crvenog)
Priprema:
1. Dobro ocijedite tofu. Narežite na kockice od 1 cm. Odložite.
2. Očistite mahune. Oštrim nožem tanko narežite gljive.
3. Mrkvu i celer dijagonalno narežite na tanke ploške.
4. Očistite mladi luk i dijagonalno ga narežite. Odložite.
5. Zagrijte 15 ml (1 jušna žlica) maslinovog ulja u woku ili velikoj tavi. Dodajte mahune, gljive, mrkvu, celer i brokule, te pržite i miješajte 2 minute.
6. Izvadite povrće iz woka i ostavite u zdjeli ili na tanjuru da se ohladi.
7. Ostatak maslinovog ulja stavite u malenu zdjelu i tucite s limunovim sokom, medom, đumbirom, sojinim umakom i sezamovim uljem.
8. Umiješajte mladi luk, kikiriki i izdanke graha u ohlađeno povrće.
9. Umiješajte preljev u povrće, a zatim dodajte tofu. Oprezno promiješajte da se tofu ne bi razmrvio.
10. Natrgajte kupus i složite na pladanj za posluživanje. Odozgo stavite povrće i tofu, dobro rashladite i poslužite.
Prijedlog za serviranje:
Poslužite uz pečeni krumpir ili hrskava svježa peciva.
Napomena:
Ako ne želite vegetarijansko jelo, upotrijebite kuhanu nemasnu piletinu ili govedinu umjesto tofua. Mahune možete zamijeniti slatkim graškom. Češnjakom zamijenite đumbir. Upotrijebite orahe umjesto kikirikija.
Savjet:
Pazite da prženo povrće bude sasvim hladno prije dodavanja ostalih sastojaka salate, jer će inače izgubiti svoju hrskavost.
FITovci, uživajte u klopi!
Osvježiti će vas, ova šarena hranjiva salata prepuna je zanimljivih sastojaka. :)
Vrijeme pripremanja: 25 minuta, plus vrijeme za hlađenje
• Vrijeme kuhanja: 3 minute
• Za 4 - 6 osoba
Sastojci:
250 g tofua (sira od soje)
115 g mahuna
55 g gljiva
2 mrkve
2 korijena celera
4 mlada luka
60 ml (4 jušne žlice) maslinovog ulja
55 g cvjetova brokule
45 ml (3jušne žlice) limunovog soka
10 ml (2 čajne žlice) meda
5 ml (1 čajna žlica) naribanog svježeg đumbira
45 ml (3jušne žlice) sojinog umaka
Nekoliko kapi sezamovog ulja
25g neslanog pečenog kikirikija
115 g izdanaka graha
1/2 glavice kineskog kupusa (bijelog, crvenog)
Priprema:
1. Dobro ocijedite tofu. Narežite na kockice od 1 cm. Odložite.
2. Očistite mahune. Oštrim nožem tanko narežite gljive.
3. Mrkvu i celer dijagonalno narežite na tanke ploške.
4. Očistite mladi luk i dijagonalno ga narežite. Odložite.
5. Zagrijte 15 ml (1 jušna žlica) maslinovog ulja u woku ili velikoj tavi. Dodajte mahune, gljive, mrkvu, celer i brokule, te pržite i miješajte 2 minute.
6. Izvadite povrće iz woka i ostavite u zdjeli ili na tanjuru da se ohladi.
7. Ostatak maslinovog ulja stavite u malenu zdjelu i tucite s limunovim sokom, medom, đumbirom, sojinim umakom i sezamovim uljem.
8. Umiješajte mladi luk, kikiriki i izdanke graha u ohlađeno povrće.
9. Umiješajte preljev u povrće, a zatim dodajte tofu. Oprezno promiješajte da se tofu ne bi razmrvio.
10. Natrgajte kupus i složite na pladanj za posluživanje. Odozgo stavite povrće i tofu, dobro rashladite i poslužite.
Prijedlog za serviranje:
Poslužite uz pečeni krumpir ili hrskava svježa peciva.
Napomena:
Ako ne želite vegetarijansko jelo, upotrijebite kuhanu nemasnu piletinu ili govedinu umjesto tofua. Mahune možete zamijeniti slatkim graškom. Češnjakom zamijenite đumbir. Upotrijebite orahe umjesto kikirikija.
Savjet:
Pazite da prženo povrće bude sasvim hladno prije dodavanja ostalih sastojaka salate, jer će inače izgubiti svoju hrskavost.
FITovci, uživajte u klopi!
Objavljeno 21.04.2011.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji1komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija