Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Dukan dijeta recepti

Dukan dijetu osmislio je dr. Pierre Dukan. Dukan dijeta je sve popularnija, ljudi su nahrlili na ovu novopečenu dijetu pa bih volio podijeliti nekoliko recepata.. Također bih volio naglasiti da nije moguće pomoće neke dijete biti trajno vitak i fino idefiniran. Treniranje ili kretanje je bitne, analizirajte pojedine dijete, iskoristite ono što vam odgovara i to je to.

Dukan dijeta - recepti:

Puretina s porilukom i sirom

Sastojci:

- file purećih prsa
- 2 velika poriluka
- pola kobasice za kuhanje
- 1 luk
- par dekagrama laganog tvrdog sira
- začini (origano, češnjak u prahu, bosiljak)

Priprema:

Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom, pospite je začinima. Stavite izrezane komade purećih prsa na foliju i pospite ih začinima s gornje strane. Poriluk izrežite na male komadiće i stavite ga preko mesa. Presavinite foliju tako da pokrije sve sastojke, izbušite nekoliko rupica čačkalicom.

Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu nasjeckajte luk i kobasicu i lagano ih dinstajte na tavici. Nakon 30 minuta izvadite lim iz pećnice, otvorite foliju i stavite dinstani luk i kobasicu preko puretine i poriluka.

Vratite lim u pećnicu i pecite otvorene folije još dvadesetak minuta. Nakon toga, naribajte sir preko svega i zapecite.


Piletina sa sirom i češnjakom

Sastojci:

- file pilećih prsa
- 1-2 žlice kremastog sira za mazanje
- začini (origano, češnjak u prahu)

Priprema:

Izrežite džepove u pilećim prsima i napunite ih krem sirom za mazanje. Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom, pospite je začinima, stavite napunjena pileća prsa na foliju i pospite ih začinima s gornje strane. Presavinite foliju tako da pokrije sve sastojke, izbušite nekoliko rupica čačkalicom.

Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite 30 minuta na 150 stupnjeva. Nakon 30 minuta odmotajte aluminijsku foliju i pecite još 10-15 minuta na 180 stupnjeva, dok meso ne dobije smeđu boju.


Ražnjići od teletine

Sastojci:

- 400 g teletine
- 50 ml umaka od soje
- 2 žličice senfa
- 1 žličica jabučnog octa
- timijan, lovorov list
- 50 ml svježeg soka od limuna
- žličica biljnog ulja

Priprema:

Meso narežite na srednje velike kocke, izmiješajte s ostalim sastojcima i ostavite nekoliko sati u frižideru. Izvadite van, nataknite na 4 štapića za ražnjiće i pecite po želji.

Tijekom faze izmjene možete dodati i paradajz, gljive, paprike i luk.


Tuna s tri vrste paprike

Sastojci:

- 700 g odrezaka tune
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 žuta paprika
- sok od 2 limuna
- 2 češnja češnjaka
- sol, bijeli papar

Priprema:

Paprike operite, rasijecite na pola i izvadite sjemenke. Pecite ih 5 minuta u pećnici na 180 stupnjeva, nakon toga ih izvadite, stavite u plastičnu vrećicu na 10 minuta i nakon toga ogulite kožu. Odreske od tune izrežite u trakice, stavite na lagano nauljenu teflonsku tavu i pecite par minuta. Dodajte malo vode i nastavite kuhati 20 minuta.

Zamiješajte sok od limuna, češnjak i paprike. Kada je tuna skuhana, pustite je da se ohladi i zatim marinirajte umakom. Ostavite u frižideru 2-3 sata, poslužite hladno.


Muffini od zobenih pahuljica

Sastojci:

1 jaje
1 žličica zaslađivača
3 žlice zobenih pahuljica
1 žličica praška za pecivo
2-3 žlice mlijeka ili jogurta

Priprema:

Izmješajte sve sastojke zajedno sve dok ne postanu kompaktna masa. Masu ulijte u modlu za pečenje muffina (ili male čašice za pečenje). Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite otprilike 15 minuta.

Slobodno navedite neke druge dukan recepte ako imate. Ima li tko da je isprobao ovu dijetu? Vidim da si žene po forumima daju potporu jedne drugima i da su poludili svi za ovo dukanovom dijetom. :)

Objavljeno 29.10.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji14komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji14komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija