Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Za napredne vježbače: Kako usavršiti izvedbu human flaga (zastave)?

Image

Današnja progresija vježbe koja se zove zastava ili češće: human flag, nije klasična i ona koju ste već vidjeli, ovo je više pomoć i kombinacija vježbi i izdržaja koji će unaprijediti vaš dosadašnji nivo u izvođenju human flaga. Dakle, ovo što slijedi je progresija za napredne vježbače koji human flag već mogu izvesti, a sada im je cilj ovu vježbu usavršiti i produljiti vrijeme ostanka u položaju zastave.

Ako su vam vježbe preteške, vratite se osnovama i vježbajte ih dok sljedeće vježbe ne postanu lakše.

Progresiju u izvedbi human flaga pogledajte u videu:

Pojašnjenje vježbi iz videa:

Prva vježba u videu su zgibovi u stranu koji odlično aktiviraju mišiće ramena i leđa koji nam pomažu u izvedbi zastave.

human flag

Druga vježba je jednostavna: zgibovi sa širokim hvatom.

human flag

Forsirajte s bazičnim vježbama što više za jake podlaktice, bicepse, a pri izvođenju stišćite trbuh što više možete da se jačaju mišići koji će vas držati stabilnim u zastavi.

Treća vježba je statička: pokušajte odvojiti noge od poda i samo ih zadržite u tom položaju, jako pazite na to da su vam obje ruke ispružene.

human flag

Četvrta vježba je jedna od najtežih: podizanje u zastavu, ravne ruke, stisnuti trbuh i kontrolirano podizanje trupa.

human flag

Sljedeća vježba je također statička: odgurnemo se u zastavu tj. da su nam noge iznad glave i držimo ih u gornjoj poziciji.

human flag

Zadnja vježba se izvodi tako da ispružimo tijelo kao da smo u zastavi što bliže podu, zatim upremo rukama i kao u četvrtoj vježbi podignemo malo noge od poda i vratimo ih dolje. Ova vježba je teža od treće jer imamo kraći put pa ne koristimo nikakav momentum, nego iz pozicije gdje nam je tijelo mirno, podižemo ga.

human flag

Ove vježbe nisu uobičajena progresija za human flag. Mjesec dana ovih vježbi će vam pomoći da human flag uspijete zadržati puno više nego što ste mogli.

Za progresiju human flaga po stupnju tuck, advanced straddle i full flag, pročitajte u našem ranijem tekstu u ovoj temi.

Objavljeno 21.10.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!