Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Savršeni trening soundtrack

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Dragi prijatelji, možda se prepoznajete u sljedećem scenariju? Ponedjeljak je, niste trenirali cijeli vikend, prepuni ste nakupljene energije i pripremate se za pravi predvečernji trening. Bez obzira na sve dnevne obaveze, odrađujete sve obroke striktno po fitness procedurama; piletina, riža, povrće i u mislima vam je već čokoladno sladostrašće kojim će te se nagraditi na kraju treninga. Naravno ciljam na super ukusni whey protein, ne na milku sa lješnjacima, kako su se neki od vas već ponadali. Teretana je krcata, pozitivni feedback dobivate i od nakupljene oznojene mase ljudi, sve je spremno za nesmiljenu baražu ponavljanja i serija dok vaše tijelo ne bude skršeno i skrušeno molilo za milost. Započinjete sa zagrijavanjem, kad odjednom vaši receptori počinju primati dvosmislene signale koji polagano zatupljuju sva vaša čula. Kao nekakav Jedi, osjećate „disturbance in the force“, jer je sve još uvijek u vašim perifernim sustavima. No kako se polagano koncentrirate upijajući zvukove, shvaćate strašnu istinu. Zvučnici u teretani puštaju Britney Spears ili Aguileru ili tako nešto, ma svejedno je, da ste u kafiću ili nekoj javnoj površini možda ne biste ni primijetili ovu sub-standardnu glazbu lišenu kreativnosti i općenito svake ljudskosti.

No u teretani gdje ste sve skoro pa u laboratorijskim uvjetima pripremili za trening, prepuni pozitivne kozmičke energije, sada primjećujete svaki detalj a kamoli ne ovo osnovno narušavanje ljudskih prava i invaziju na sva vaša čula. Pomalo iritirano započinjete monolog sa samim sobom okrivljujući državu, narod i medije, ali pomoći nema. No zbog jakog karaktera i razvijenog imuniteta na glazbene splačine, koncentrirate se, zanemarujete ovu šaku u nos i krećete dalje. Dotična pjesma završava i započinje nekakvo new age, meditativno prangijanje sa polaganim ali nadasve iritantnim tamburanjem tibetanskih ovčara i nekakvih "wind chimes" zvončića koji se klate na povjetarcu urezujući suicidalne primisli duboko u vaše stanice pamćenja sive moždane supstancije kore velikog mozga. Sad je već dosta, pozitivna energija se pretvara u bijes i malo vam fali da bućicu zavitlate u obližnje veliko ogledalo.

Postoji puno sredstava koji nas mentalno mogu pripremiti za trening snage, a glazba je jedan od najmoćnijih. Osobno obožavam kvalitetnu glazbu, te sve vrste i smjerovi glazbe u određenoj situaciji mogu poslužiti kao savršen soundtrack i sredstvo za kanaliziranje emocija. No što se tiče treninga u teretani struka i narod se slažu heavy metal i rock glazba su optimalni načini za podizanje adrenalina, tzv. Workout glazba. Naravno oni kojima to ne paše uvijek se mogu osloniti na 50 Cent, Kanye West i druge hip hop zvijezde, jer osim navedenih žanrova rap će također poslužiti svrsi.

No za Headbangere dileme nema, Heavy Metal, Groove Metal itd. će najbolje napumpati psihu za rat sa bučicama, šipkama i ostalim trenažnim pomagalima. Oni od vas koji ni ne znaju o kakvoj glazbi pričamo te su o Metal glazbi čuli samo u kontekstu Metallice, poslušajte pokoju pjesmi, što imate za izgubiti? Možda pokoji sprženi osjetni neuron i minijaturna trajna oštećenja sluha, ma nije ni vrijedno spomena.

Predstavljam vam moju iPod top listu (skrojenu uglavnom od novijih metal izdanja) za one koji vole Metal glazbu ili se jednostavno ne boje malo eksperimentirati:

1. DEVILDRIVER – Not All Who Wonder Are Lost
2. RAMMSTEIN – Feuer Frei
3. PROBOT – Shake Your Blood
4. KILLSWITCH ENGAGE – Holy Diver
5. BLACK LABEL SOCIETY – Destruction Overdrive
6. DROWNING POOL – Rise Up
7. PANTERA – Walk
8. GODSMACK – Straight Out Of Line
9. DISTURBED – This Moment
10. STONESOUR – 30-30-150

P.S. Za vas ostale, priča se kako gore spomenuti tibetanski pastiri pripremaju novi album, koji uključuju kolaboraciju sa Dalaj Lamom, pa uživajte!

Objavljeno 16.11.2007.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!