VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Jamnica ProSport savjet: Kako pravilno izvesti čučanj s potiskom?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

 

Naše tijelo savršen je mehanizam. Ponekad nam je samo ono dovoljno za izvođenje vježbi, a ponekad su nam korisni i rekviziti. Vježbanje s girjom vrlo je korisno, jer vježbanjem s girjama povećavate mišićnu izdržljivost, radite na masi i snazi, ali i gubite masnoće.

Girje su vrlo popularne, jer dolaze u nekoliko veličina, a i najteže među njima nisu prevelike tako da ih lako možete koristiti kod kuće. Pored girje za izvođenje ove vježbe potrebna vam je i Jamnica ProSport, jer sadrži vitamine, minerale, ali i palatinozu, pa uz njega vježbanje s girjom i neće biti toliko teško.

Palatinoza je prirodan šećer koji se apsorbira u cirkulaciju sporije od običnog šećera te na taj način predstavlja dugotrajniji izvor energije, a važan sastojak novog okusa ProSport Superfruits je L-karnitin.

L-karnitin sudjeluje u staničnim reakcijama pretvorbe energije iz masti, pa ga sportaši tradicionalno smatraju energetskim pokretačem koji pomaže topljenju masti. Znači, samo hrabro u ponavljanjima, jer ProSport vam daje energiju do kraja vježbanja.

jamnica cucanj
Za veći prikaz kliknite na sliku

Sad kada su svi rekviziti spremni (girja i ProSport), Marija Andrijašević (dipl.ing.nutricionizma i fitness trenerica) objašnjava kako pravilno izvesti čučanj s potiskom:

Čučanj

Stati u raskoračni stav, primiti girju, leđa ravna, a trbuh čvrst. Čučnuti te paziti kako ne bi došlo do uvijanja u donjem dijelu leđa te koljena ne smiju prelaziti projekciju prstiju. Kod čučnja dolje je udah, a kod podizanja i savladavanja otpora gore izdah. Vježbu se može ponoviti 12-15 puta u 3 do 4 serije, ovisno o cilju treninga kao i težini same girje.

Potisak

Također, stati u raskoračni stav. Primiti girju obrnuto, pazeći da ne klizne iz ruku. Leđa čvrsta, ravna, trbuh stisnut i podignuti girju u zrak.

Dolje udah, a prilikom savladavanja otpora izdah. Ponoviti 10-12 puta u 3-4 serije.

Kada se izvodi kompleks (čučanj + potisak) treba paziti na pravilnu tehniku izvođenja vježbi. Čučanj i iz čučnja potisnuti girju, ponoviti 10 tak puta u 3-4 serije ovisno o cilju treninga .

Sad kada ste uz ProSport savladali čučanj s potiskom, bugarski iskorak sa skokom koji je dio ovomjesečnog Fitness.com.hr izazova za vas će biti dječja igra.

Sretno i ne zaboravite: uz ProSport – MOŽEŠ VIŠE!

Objavljeno 11.10.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!