20 minuta HIIT treninga koji će vam pomoći da zategnete trbuh
Vježbe

20 minuta HIIT treninga koji će vam pomoći da zategnete trbuh

Ako želite napraviti dio treninga ili jedan brz trening na kojem ćete se dobro oznojiti i potrošiti puno kalorija, a dvojite između neke kardio sprave ili vježbi onda je ovaj HIIT trening s naglaskom na mišiće trbuha dobar izbor.
Intervalni trening visokog intenziteta je idealan za potrošnju velike količine kalorija i smanjenja potkožnog masnog tkiva uz istovremenu definiciju i koncentraciju na mišiće cora, odnosno na mišiće trbuha.

trbuh

Funkcionalan core i stabilnost njega kao baze pokreta, važan je za svaku vježbu koju izvodite na treningu kao i za svakodnevno funkcioniranje. HIIT je također odličan izbor za unapređenje kardiovaskularnog stanja organizma te gradi jedan vid izdržljivosti.

Ako želite jedan kratak, kreativan trening kojim ćete se dobro oznojiti i potrošiti puno kalorija ovo je trening koji morate probati.

20-minutni HIIT trening za ravan trbuh

Svaku vježbu izvodite u intervalima od 30 sekundi. Kada se vježba izvodi jednostrano, svaku stranu izvodite po 30 sekundi. U izvođenju pokreta nastojte što više ispravnih pokreta.

1. Skok sa zasukom

Iz čučnja u iskoraku izvodite skok s podizanjem jedne noge gore. Kada doskočite natrag u početnu poziciju, a to je čučanj u iskoraku izvodite zasuk tijelom tako da usmjerite suprotni lakat prema nozi koja je prednja u tom položaju. Vježbu izvodite 30 sekundi s podizanjem jedne noge i 30 sekundi s podizanjem druge noge.

trbuh

2. Zasuci koljenima u planku

Iz položaja planka usmjerite kukove prema petama s istovremenim usmjeravanjem koljena u stranu. Zbog tog zasuka odlično ćete osjetiti aktivaciju kosih mišića trbuha, a zbog položaja planka aktiviraju se kompletni mišići trbuha.

3. Skokovi u počučnju

Iz počučnja izvodite skokove u širi i uži raskoračni stav. Pri izvođenju pripazite na položaj donjeg dijela leđa, on mora ostati u prirodnoj zakrivljenosti. Da bi spriječili nepotrebno u vijanje u leđima svjesno kontrahirajte mišiće trbuha.

trbuh

4. Dotaknuti suprotnu nogu u visokom uporu

Iz planka kukovi se podižu visoko gore te sa suprotnom rukom dotaknete suprotno stopalo. U istom položaju ponovite drugom rukom, a nakon toga se vraćate u početni položaj.

5. Skok s podizanjem noge

U položaju čučnja u iskoraku izvedite skok da bi promijenili nogu. Odmah nakon promjene noge podignite prednju nogu, nakon čega ponovno izvodite skok da bi promijenili prednju nogu. Nakon promjene prednje noge podižete je prema gore. Vježba zahtijeva iznimno dobru ravnotežu i stabilnost u kojoj mišići trbuha imaju veliku ulogu.

6. Plank s aktivacijom oblikusa

Inicijalna pozicija vježe je plank s pruženim rukama. U prvom dijelu vježbe usmjeravate suprotno koljeno pra suprotnoj ruci da bi aktivirali kose mišiće trbuha. Nakon što prvi dio izvedete jednom i drugom nogom izvodite sklek i vraćate se na početak vježbe.

trbuh

7. Jumping Jack sa zasucima

Iz uspravnog položaja skočite u poziciju s raširenim nogama kao Jumping Jack skokovi. Ruke su podignute do visine ramena i spojene na visini prsiju. Nakon uspravljanja izvodite zasuk u lijevu i desnu stranu sa spajanjem suprotnog lakta i koljena.

8. „V“ skok u planku s okretom

U ovoj vježbi aktiviraju se i kosi i prednji mišići trbuha. Iz planka sa skokom dovodite noge u „V“ poziciju i vraćate se u početnu iz koje se okrećete u bočni plank s pružanjem ruke gore pri čemu se aktiviraju bočni mišići trupa.

9. Odmor

Nakon ovih 9 minuta odmorite 1 minutu i ponovite sve vježbe 2 puta.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • CLA - Tonalin - masti za mršavljenje x 14
    CLA je skraćenica za konjugiranu linolnu kiselinu, koja je izomer linolne kiseline (LA). Može je se naći u mesu i nekim drugim namirnicama. CLA u formi Tonalina je znanstveno dokazan i efikasan dodata...
  • Dijeta sa viljuškom x 24
    Je li vam ikad palo napamet da biste mogli smršavjeti tako da neko vrijeme koristite samo viljušku? Autori francuskog bestselera Večera s viljuškom Sophie Troff i Ivan Gavriloff propagiraju ne dijetu,...
  • Izbjegnite brze i ne zdrave dijete ! x 25
    Kad bi netko smislio dijetu koja ne škodi zdravlju, uz koju se ne gladuje, a ekspresno skida kile i rezultati dugoročno ostaju, vjerojatno bi uskoro po bogatstvu nadmašio Billa Gatesa, a usput bi bio ...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 23.07.2018
Piše:
Lana Novota, mag.cin. kineziologije