Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 rekvizita za kućni trening!

Vježbe s velikom trakom (spojenom) za donji dio tijela

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Velika elastična traka je odličan rekvizit jer stvara konstantno dodatno opterećenje na mišiće, ne zauzima puno mjesta i može se koristiti u treningu cijelog tijela.

U ovom članku ću se osvrnuti na vježbe uz pomoć trake za donji dio tijela.

Trening pogledajte u videu:

Vježbe:

  1. Mrtvo dizanje

  2. Jednonožno mrtvo dizanje

  3. Čučanj

  4. Hokejaški čučanj

  5. Iskorak

  6. Nožni potisak

  7. Most

Pojašnjenje svake vježbe pročitajte u nastavku:

1. Mrtvo dizanje

guma

U ovoj vježbi traka se položi na tlo, sredinom stopala se stane na sredinu trake (stav otprilike širine kukova), a krajevi trake se prime dlanovima. Radi se pokret hip hinge-a. Lopatice tijekom pokreta držati spojenima, a trup čvrst i stabilan.

2. Jednonožno mrtvo dizanje

Položaj trake i pokret tijela je isti kao u prethodnoj vježbi samo se cijeli pokret radi jednom nogom dok je druga (u ravnini s trupom) podignuta od tla. 

3. Čučanj

guma

U ovoj vježbi je traka razvučena između oba stopala i ramena. Prvo postaviti stopala (blago rotirana prema van, stav otprilike širine ramena) na jedan dio trake na podu. Drugi dio trake uzeti rukama i spustiti se u čučanj.

U toj poziciji namjestiti traku na ramena te ju pridržavati dlanovima. Kada se traka namjesti može se početi s vježbom. Probati tijekom vježbe držati trup što vertikalnije i koljena gurati u smjeru stopala. 

4. Hokejaški čučanj

Namještanje stopala će biti identično kao u prethodnoj vježbi, a kada se tijelo spusti u čučanj traka se umjesto na ramena postavlja u dlanove te se ruke pružaju u uzručenje. Ruke su cijelo vrijeme u toj poziciji dok se radi čučanj. 

5. Iskorak

Traka se jednim dijelom postavlja ispod jednog (prednjeg) stopala, a drugi dio trake se postavlja na istostrano rame. Ruka ramena na kojem je traka će pridržavati traku (mogu i obje ruke). Stopalo koje ne dodiruje traku ide u zakorak odnosno u iskorak unatrag.

6. Nožni potisak

guma

U ležećoj poziciji na leđima jedan dio trake se postavi iza vrata, a drugi na sredinu stopala. Rukama se traka stabilizira dok se nogama radi potisak. ?

7. Most

U ležećoj poziciji na leđima krajevi traka se provuku kroz stopala, a ostatak trake se postavlja na kukove. Radi se potisak kukovima. U ovoj vježbi pripaziti na to da se radi stražnji nagib zdjelice prilikom kontrakcije. 

Elastične (latex) trake možete kupiti u Fitness.com.hr Webshopu ili Fitness.com.hr trgovinama

Objavljeno 08.02.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!