Martina Boss: Probajte gym stick i učvrstite cijelo tijelo uz moje vježbe! (video)
Vježbe

Martina Boss: Probajte gym stick i učvrstite cijelo tijelo uz moje vježbe! (video)

Za dobre rezultate i napredak potrebni su, osim mašte i volje u kreiranju vježbi, i određeni rekviziti koji će vaše treninge učiniti težim, odnosno efikasnijim i zanimljivijim. Za početak su vam bučice bile dovoljne, a do sada ste već odradile sve moguće vježbe i treninzi su vam postali monotoni i dosadni.

Predlažem vam uvođenje novih rekvizita koji će vam dati nove mogućnosti i vježbe s kojima ćete potaknuti svoje tijelo na stalni napredak umjesto stagnacije. Moja je preporuka za sve kućne vježbače multifunkcionalni gym stick ili šipka koja služi za jačanje cijelog tijela!

Gym šipka sadrži spužvice za udoban hvat, a razinu opterećenja u svakoj vježbi prilagođavate sami na način da nekoliko puta ''okrenete'' šipku tako da se elastična guma ''skrati'' i time vam pruži jači otpor.

Za vas sam pripremila trening za cijelo tijelo uz ovaj multifunkcionalan fitness rekvizit kojeg morate isprobati! Oblikujte i ojačajte svoje mišiće uz sljedeće vježbe:

Cijeli trening pogledajte u videu:

Da biste detaljnije pogledali svaku vježbu koja je dio ovog treninga, evo pojedinačnog pregleda:

Biceps pregib + čučanj + rameni potisak

Ovom vježbom (ako ju pravilno izvodimo) aktiviramo mišiće cijeloga tijela! Trup držati čvrstim, a leđa ravnim prilikom izvođenja čučnja.

Napravite 4 serije po 12 ponavljanja.

Bicycle (trbuh)

Odlična vježba za trbušne mišiće prilikom koje je važno zadržati leđa na podlozi, bez odvajanja.

Napravite 4 serije po 20 ponavljanja.

Hamstring kickbacks

Ovom vježbom primarno aktiviramo zadnju ložu, s toga je potrebna koncentracija prilikom cijelog pokreta kako bi natkoljenica stajala mirno dok se spušta i podiže jedino potkoljenica. 

Napravite 4 serije, po 15 ponavljanja za svaku nogu.

Sjedeći biceps pregib + trbuh

Prilikom ove vježbe važno je držati leđa ravnima. Osim bicepsa, u ovoj su vježbi aktivirani i mišići cijeloga trupa jer su noge odignute od tla.

Napravite 4 serije po 12 ponavljanja.

Abdukcija kuka

Kod izvedbe ove vježbe važno je držati trup čvrstim. Također, štap može biti naslonjen uz zid za bolju stabilnost.

Napravite 4 serije po 12 ponavljanja.

Triceps ekstenzija

Pripaziti da laktovi ne idu ''prema van'', već su pozicionirani bliže glavi, dok je hvat uži kako bi se triceps jače aktivirao.

Ovu vježbu odradite u 4 serije po 10 ponavljanja.

Multifunkcionalni Gym Stick možete kupiti u Fitness.com.hr webshopu

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Gym Stick - rekvizit za oblikovanje cijelog tijela x 9
    Gym Stick je multifunkcionalna šipka, najčešće dužine 130 cm, koja sadrži dvije elastične gume s drškama, a služi kao fitness rekvizit za oblikovanje čitavog tijela. U nastavku je prikazan trening obl...
  • Uloga i važnost asistencije prilikom vježbanja sa utezima x 3
    Često smo u fitness centrima svjedoci nepravilne asistencije prilikom izvođenja različitih vježbi. Pogotovo se to dešava kada osobe rade sa velikim težinama. Zbog toga je vrlo bitno da imamo nekog kra...
  • Da li znamo kako naš mišić radi tijekom treninga ? x 15
    Veoma je lako zaključiti da je fitness sport zasnovan na mišićima i sve u vezi njih. Umaramo ih, hranimo, odmaramo, pa opet sve ovo ponovo. Kao što znate, svaki od ovih faktora mora se kombinirati kak...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 08.06.2017
Piše:
Martina Boss