Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

5 progressive pilates vježbi

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Kada se spomene riječ pilates, najčešće pomislimo na vježbanje s velikom loptom i niz već viđenih, pomalo dosadnih vježbi. Zamislite pilates koji je zabavan, izazovan i nepredvidiv! Jeste li znali da se u pilatesu upotrebljavaju razni rekviziti, a vrlo često se vježba i bez rekvizita?

Riječ je o Progressive Pilates® programu koji predstavlja dinamičan i visokofluidan funkcionalni trening, koji povećava kondiciju i doprinosi redukciji potkožnog masnog tkiva.

2002. ga je autorizirala Mirela Anić-Tarle kao nadogradnju Stott Pilates® suvremene metode - certificiranog sustava vježbi izgrađenog na principu rada osnivača Josep H. Pilatesa.

Uključuje vježbe u stojci (stand up) i na podlozi (matwork) a samu suštinu programa čine izmjene tempa, posebnosti prijelaza iz vježbe u vježbu, niz novih varijacija vježbi, kao i primjena raznovrsnih rekvizita (utezi od pola do 2 kg, trake, velike i male lopte, ringovi, štapovi, rolleri, polu lopte...).

Progressive Pilates® implementira i elemente drugih trenažnih tehnika (yoga, vježbe snage, balansa i fleksibilnosti), podvrgavajući ih pilates principima što uključuje puno novih varijacija vježbi.

Primjenjuju ga polaznici svih stupnjeva kondicije, a posebno oni koji traže konstantne izazove.

Prednosti Progressive Pilates® programa:

  • povećava kondiciju i doprinosi redukciji potkožnog masnog tkiva,
  • višestruko povećava snagu, mobilnost i fleksibilnost tijela,
  • povećava mišićnu izdržljivost,
  • pospješuje balans, agilnost (pokretljivost) i koordinaciju
  • smanjuje mogućnost sportskih ozljeda

Slijedi prikaz pet ProgressivePilates® vježbi i kratki opis svake:

1. Piramida sa ispruženom nogom

Piramida sa ispruženom nogom

Piramida i njene varijacije, vrlo često se primjenjuju kao prijelaz iz vježbi u stojci u vježbe na podlozi i obrnuto. Primarno je preuzeta iz yoge, te istovremeno isteže prednju i stražnju stranu tijela.

2. Push up položaj

Push up položaj

Vježba snage s nizom varijacija poput: sklekova, criss cross-a, naizmjeničnog podizanja jedne noge ili ruke… Korisna je za razvijanje mišićne snage, izdržljivosti i balansa na vlastitoj težini tijela.

3. Double leg stretch s trakom

Double leg stretch s trakom

Fundamentalna Stott Pilates vježba s elastičnom trakom koja, npr. promjenom načina disanja i izmjenom tempa postiže kondicijsku komponentu treninga bez gubitka kvalitete pokreta.

4. Čučanj sa smanjenom bazom oslonca na lopti

Čučanj sa smanjenom bazom oslonca na lopti

Ova vježba spada u kompleksnije kretne strukture gdje se izvodi čučanj s jednom nogom na lopti, što povećava njen intenzitet, a istovremeno izvođenje biceps pregiba s utezima povećava koordinaciju.

5. Vaga s ringom

Vaga s ringom

Vježba balansa koja istovremeno isteže i snaži tijelo a zahtijeva izrazitu koncentraciju kako bi se postigla trajna ravnoteža.

Isprobajte pilates u drugačijem ruhu koji stvara siguran, dinamičan i kreativan trening s upotrebom više raznovrsnih rekvizita.

Progressive Pilates® možete isprobati u Studiju Energy.

Objavljeno 18.09.2012.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!