Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Koju odjeću i obuću odabrati za trčanje u toplijim danima?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Tijekom trčanja, kao i bilo koje druge aktivnosti, bitno je da se vježbač osjeća ugodno i da mu odjeća i obuća budu udobni. Naravno, želja je maksimalno se posvetiti aktivnosti, a ne brinuti o odjeći i obući.

Preduvjet za to je da odjeća pruža udobnost, štiti tijelo od vremenskih nepogoda bilo koje vrste (vjetra, kiše, hladnoće, topline) te omogućava tijelu da kvalitetno diše te ne zadržava znoj na tijelu, čime se sprječavaju prehlade ili drugi zdravstveni problemi.

trcanje

Slojevito odijevanje

Naravno, oprema za trčanje mora se prilagoditi vremenskim uvjetima.

Kod pripreme za trčanje bitno je imati na umu da će se tijelo od trčanja zagrijati te da nije potrebno obući se kao da idete primjerice u običnu šetnju. 

Stoga, najvrjedniji savjet kod pripreme za trčanje jest slojevito odijevanje, kako bi se slojevi odjeće mogli skidati ili ponovo oblačiti, prema rastu ili padu tjelesne temperature.

Proljetni dani i rasponi temperature od 10 i više stupnjeva tijekom dana mogu biti zamka za prehlade, pa je slojevita odjeća, posebno ako krećete trčati u jutarnjim ili predvečernjim satima, ključ ugodne aktivnosti i zaštite od prehlade.

reebok

Iskusniji trkači koriste tzv. formulu "trkačke temperature" kako bi odredili koju odjeću uzeti na trčanje. Vanjskoj temperaturi dodaju oko 5-10 stupnjeva kako bi izračunali osjet temperature u kojem će biti kada uđu u trkački ritam te se prema toj formuli i oblače za trčanje.

Naravno, ova formula ovisi i o brzini trčanja, dužini trajanja trkačkog treninga te tjelesnoj masi trkača. Također, vjetar može značajno pojačavati osjećaj hladnoće, unatoč tome što to živa u termometru ne pokazuje.

clanak

Što odjenuti ovisno o temperaturi?

Temperatura

Što odjenuti?

16° i više

Majica bez rukava i kratke hlačice

10 do 15°

Majica kratkih rukava i kratke hlačice

4 do 9°

Majica dugih rukava, kratke hlačice i rukavice

-1 do – 4°

Majica dugih rukava, duge tajice, čarape, rukavice, kapa ili pokrivalo za uši

-7 do -2°

Jakna dugih rukava, duge tajice, čarape, rukavice, kapa ili pokrivalo za uši

-12 do -7°

Jakna dugih rukava, majica dugih rukava, duge tajice, čarape, rukavice, debela kapa

reebok clanci

Što obuti za trčanje?

Uz kvalitetnu odjeću, tenisice su jako važan dio opreme za trčanje. Od tenisica se zahtijeva da su udobne, napravljene od kvalitetnih materijala, ali i prilagodljive različitim oblicima trčanja.

Među tenisicama za trčanje ističemo Reebok Print Smooth model tenisica koji uz novi dizajn i performanse, trkaču pružaju i ravnotežu udobnosti i prilagodljivosti, čime se izdvajaju u vrh tenisica za trčanje.

Print Smooth su idealne tenisice za sve trkače koji ove sezone planiraju istrčati svoje stare ili otkrivati neke nove staze, a istodobno nisu spremni na bilo kakve kompromise. Pomno izrađene od kvalitetnih materijala i posebnih jastučića koji trkaču omogućavaju svestranost i stabilnost pri trčanju, osiguravaju najbolju podršku i rezultate te osjećaj ugode. Idealne su i za nešto lakše staze, kao i fitness treninge te za sve ljubitelje modela upečatljivog i atraktivnog dizajna.

Najnoviji modeli Print Smooth dostupni su u Reebok FitHub storeu Arena Centar i maloprodajnoj mreži Reebokovih partnera – Intersport, Ferivi Sport, MG Sport, Top Sport, Fithub Avenue Mall, #One Split po cijeni od 599,00 kuna.

Foto: Instagram profil Reebok Croatia

Sve lokacije pogledajte na ovom linku.

Advertisement

Objavljeno 16.05.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!