Božićna akcija: iskoristi do 40% popusta na sve kreatine!

Bolji od originala: Veganski burger od leće

Image

Savršeno ukusan i lagan burger se može napraviti i od - leće! Leću morate namočiti dan prije, a nakon toga je sutradan priprema toliko jednostavna (prije formiranja burgera leću nije potrebno kuhati), da ćete ove veganske burgere imati gotove za doslovno 10 minuta.

Izblendajte sve sastojke, ispecite burgere. Dodajte im umak i salatu po želji i uživajte u lagano i ukusnom obroku.

leca burger

Sastojci:

  • 2 šalice crvene leće (380 g namočene i ocijeđene)
  • 65 g gotovog umaka od rajčice sa začinima
  • 1/2 žličice mljevenog sušenog češnjaka
  • 1/2 žličice timijana ili ružmarina
  • 1/2 žličice vlasca
  • 1 žličica kokosovog brašna
  • Himalajska sol i svježe mljeveni papar
  • Ghee maslac ili kokosovo ulje za pečenje burgera

burger od lece

Priprema:

  1. Leću stavite u veću zdjelu večer prije pripreme burgera, te prelijte u potpunosti hladnom vodom i ostavite preko noći ili barem 12 sati da se namače. Netom prije same pripreme dobro ocijedite i isperite leću.
  2. U posudu kuhinjskog blendera stavite sve sastojke osim masnoće za pečenje burgera. Sve izmiksajte u kompaktnu i jednoličnu smjesu. Ako bi smjesa slučajno bila premekana za oblikovanje burgera, dodajte još malo kokosovog brašna.
  3. Od smjese oblikujte burgere, nešto tanje, pa ih pecite na ugrijanoj tavi na malo ghee maslaca ili kokosovog ulja - po par minuta sa svake strane.
  4. Poslužite toplo, s umakom po želji i salatom.

burger od lece

Objavljeno 23.01.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!