Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zaboravite na kupovne: Domaća granola je hit!

Image

Homemade verzija mueslija bez šećera i suvišnih kalorija. Nakon što sve sastojke samo pomiješate i ispečete, ohlađenu granolu prebacite u staklenu posudu i tako imajte uvijek spreman zdrav doručak kojeg ćete ujutro samo pomiješati s malo mlijeka ili grčkog jogurta i voća po želji.

granola

Sastojci:

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 50 g oraha
  • 50 g badema
  • 50 g bučinih sjemenki
  • 1 žlica suncokretovih sjemenki
  • 1 žlica sezama
  • 2 žlice kokosovog čipsa, po želji
  • 4 žlice meda
  • 4 žlice kokosovog ulja, otopljenog i prohlađenog

granola

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 150°C, a lim od pećnice obložite papirom za pečenje.
  2. Sve suhe sastojke pomiješajte i ugrubo usitnite (s par pulseva u blenderu, pazite da ih ne sameljete previše jer moraju ostati malo veći komadi).
  3. U posudu dodati otopljeno i prohlađeno kokosovo ulje te med, pa sve dobro izmiješajte da se poveže i da svi suhi sastojci budu barem malo obloženi mokrim sastojcima.
  4. Granolu raširite na pripremljeni lim u jednom sloju, što ravnomjernije. Pecite 10 minuta, izvadite iz pećnice pa promiješajte. Pecite još 10 minuta, dok se ne zazlati (pazite da ne zagori jer će u tom slučaju granola imati gorak okus).
  5. Ostavite granolu da se ohladi u potpunosti, a zatim je pospremite u staklenu ili plastičnu posudu i koristite po potrebi. Poslužiti s grčkim jogurtom i voćem.

granola

Objavljeno 27.01.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!