Divno: Cheesecake od maline s Grancereale keksima u čaši
Prehrana

Divno: Cheesecake od maline s Grancereale keksima u čaši

Tražite jednostavan, osvježavajuć i lagan ljetni desert? Ako je odgovor potvrdan, mislimo da bi s ovim receptom vaša potraga mogla biti završena. Imamo pravu stvar - nepečeni “cheesecake” s kremom od maline i podlogom od savršenih Grancereale integralnih keksi, sve posluženo u čaši.

Radi se o desertu koji je, između ostalog, i oku vrlo privlačan zbog kombinacije dviju krema - one bijele sirne, te roze kremice od malina. Uostalom, jeste li ikad vidjeli desert od malina koji nije bio i oku i nepcu ugodan? No, opet, mi jako volimo maline pa možda nismo objektivni.

Pogledajte video:

Sastojci (za 2-3 čaše):

  • 100 g Grancereale integralnih Classico keksa
  • 3 žlice kokosovog ulja, otopljenog
  • 250 g kremastog posnog sira
  • 125 g grčkog jogurta
  • 4 žlice meda ili javorovog sirupa
  • 1/4 žličice mljevene bourbon vanilije
  • 150 g malina

Za dekoraciju:

  • drobljeni Grancereale keksići
  • maline
  • metvica

Cheesecake od malina s Grancereale keksima u čaši

Priprema:

  1. Kekse usitniti u multipraktiku i pomiješati mrvice s otopljenim i prohlađenim kokosovim uljem. Smjesu lagano utisnuti na dno 2-3 lijepe visoke čaše za serviranje. Čaše s tako pripremljenom podlogom staviti u hladnjak dok se pripremaju kreme.
  2. Maline izblendati u pire, pa procijediti kroz sito da im se odstrane koštice. Pire staviti sa strane dok se priprema sirna krema.
  3. Za sirnu kremu pomiješati posni sir, grčki jogurt, med i vaniliju. Kremu podijeliti po pola, te polovicu raspodijeliti po keksima u čašama.
  4. Pire od maline umiješati u preostalu sirnu kremu, te pažljivo rasporediti povrh bijele kreme.
  5. Staviti na barem 2 sata (ili preko noći) u hladnjak, pa dekorirati malinama, metvicom te drobljenim keksićima i poslužiti.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 30.07.2018
Piše:
Native sadržaj