Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Potpuno divne: Bezglutenske palačinke od kokosovog brašna

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ako izbjegavate gluten i uvijek ste u potrazi za zanimljivim desertima (točnije, palačinkama) koje ga ne sadrže, otvorili ste pravi link. Zapravo smo se dvoumili bi li ovo jelo nazvali palačinkama ili slatkim popečcima, s obzirom na njihovu zanimljivu teksturu koja ne nalikuje onoj običnih američkih palačinkica.

Razlog tome je kombinacija kokosovog i rižinog brašna koja imaju nešto “grublju” teksturu, ali unatoč tome daju jako fine i pomalo drugačije palačinke jednostavne pripreme. Kombinirajte s namazima i voćem po želji!

palacinke

Sastojci (za 2-3 osobe):

palacinke

Priprema:

  1. U zdjeli izmiješajte oba brašna, prašak, sodu, steviju.
  2. U drugoj zdjeli pjenjačom dobro razmućkajte jaja i bjelanjke te dodajte u suhe sastojke. Izmiješajte, postupno dodajući i mlijeko, malo po malo, prilagođavajući količinu po potrebi. Dobit ćete pomalo zrnatu, grublju i gušću teksturu, neka vas to ne brine. Smjesa jedino ne bi trebala biti presuha, ako je, dodajte još malo mlijeka.
  3. Teflonsku tavu ugrijte te poprskajte s malo kokosovog ulja u spreju. Žlicom ili manjom šefljom grabite po par žlica smjese, stavljajte na tavu te razvucite žlicom da formirate palačinku. Pecite sa svake strane po oko 2-3 minuta, na laganijoj vatri. Okrećite ih pažljivo pomoću špatulice. Po želji možete u još sirovu smjesu staviti par bobica šumskog voća.
  4. Pečene palačinkice poslužite sa sirupom te šumskim voćem. Po želji i ukusu također možemo preporučiti i preljev od čokolade, javorov sirup ili npr. kikiriki maslac.
  5. Odlične su tople i hladne, ako vam što ostane držite ih u zatvorenoj posudi da se ne zasuše i potrošite unutar jednog dana.

palacinke

Objavljeno 30.01.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!