Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Potpuno divne: Bezglutenske palačinke od kokosovog brašna

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ako izbjegavate gluten i uvijek ste u potrazi za zanimljivim desertima (točnije, palačinkama) koje ga ne sadrže, otvorili ste pravi link. Zapravo smo se dvoumili bi li ovo jelo nazvali palačinkama ili slatkim popečcima, s obzirom na njihovu zanimljivu teksturu koja ne nalikuje onoj običnih američkih palačinkica.

Razlog tome je kombinacija kokosovog i rižinog brašna koja imaju nešto “grublju” teksturu, ali unatoč tome daju jako fine i pomalo drugačije palačinke jednostavne pripreme. Kombinirajte s namazima i voćem po želji!

palacinke

Sastojci (za 2-3 osobe):

  • 50 g kokosovog brašna
  • 70 g rižinog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode
  • 1/2 žličice stevije u prahu
  • 2 veća jaja
  • 3 bjelanjka
  • Oko 1,5 - 2 šalice zobenog ili bademovog mlijeka
  • Šumsko voće, po želji
  • Sirup za palačinke Zero Calories
  • Kokosovo ulje u spreju, za pečenje palačinki

palacinke

Priprema:

  1. U zdjeli izmiješajte oba brašna, prašak, sodu, steviju.
  2. U drugoj zdjeli pjenjačom dobro razmućkajte jaja i bjelanjke te dodajte u suhe sastojke. Izmiješajte, postupno dodajući i mlijeko, malo po malo, prilagođavajući količinu po potrebi. Dobit ćete pomalo zrnatu, grublju i gušću teksturu, neka vas to ne brine. Smjesa jedino ne bi trebala biti presuha, ako je, dodajte još malo mlijeka.
  3. Teflonsku tavu ugrijte te poprskajte s malo kokosovog ulja u spreju. Žlicom ili manjom šefljom grabite po par žlica smjese, stavljajte na tavu te razvucite žlicom da formirate palačinku. Pecite sa svake strane po oko 2-3 minuta, na laganijoj vatri. Okrećite ih pažljivo pomoću špatulice. Po želji možete u još sirovu smjesu staviti par bobica šumskog voća.
  4. Pečene palačinkice poslužite sa sirupom te šumskim voćem. Po želji i ukusu također možemo preporučiti i preljev od čokolade, javorov sirup ili npr. kikiriki maslac.
  5. Odlične su tople i hladne, ako vam što ostane držite ih u zatvorenoj posudi da se ne zasuše i potrošite unutar jednog dana.

palacinke

Objavljeno 30.01.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!