NOVA Fitness.com.hr trgovina u Zagrebu - 15% popusta na sve do kraja mjeseca!

Isprobala sam 3 zdrava namaza - evo koji mi je najbolji!

Image

Ako pazite na zdravu prehranu i kontrolirate unos šećera, zacijelo tragate za zdravim namazom koji će zamijeniti sve druge namaze koje koristite za palačinke, waffle ili jednostavno namazati na tost i tako početi dan.

U nizu namaza koji se danas nalaze na tržištu i prodaju pod nazivom „zdravih“ odabrala sam 3 NutLove namaza da ih isprobam na različite načine (jesti ih na žlicu ili namazati na waffle), te da provjerim njihov sastav, okus i mazivost. U nastavku pročitajte moj dojam o NutLove namazima te koji ću ubuduće odabrati za koju namjenu.

nutlove

Prije testiranja sva tri namaza sam držala na sobnoj temperaturi te svima savjetujem da ih tako drže, a ne u hladnjaku kako bi osjetili dominaciju okusa, ali i zadržali idealnu mazivost.

1. NutLove Crunch (with rosted peanuts) – čokoladni namaz s drobljenim kikirikijem

Pakiranje: 500 g

Nutritivna vrijednost na 100 g:

 • Energetska vrijednost: 515 kcal
 • Masti: 35 g
 • Ugljikohidrati: 46 g
 • Od kojih šećeri: 10 g
 • Od kojih polioli: 30 g
 • Vlakna: 4 g
 • Proteini: 14 g

crunch

Okus NutLove Crunch namaza

Čim otvorite pakiranje ovog namaza od čokolade i kikirikija osjetit ćete snažan i dominantan miris svake od sastavnica. Okus je jak i prirodan, a namazu uvelike vrijednost podižu komadići drobljenog pečenog kikirikija koji odvaja ovaj namaz od klasičnih čokoladnih namaza.

Ako tražite poznati okus s kojim bih najbliže usporedila NutLove Crunch onda su to svima omiljene snickers čokoladice.

Mazivost NutLove Crunch namaza

Od tri testirana namaza NutLove Crunch je svakako najmaziviji, pa bih mu uvijek prednost dala za mazanje na palačinke, waffle ili bilo što drugo čemu želite obogatiti okus. No, ako ste lijeni za peći palačinke ili waffle, a želite nešto slatko što nije prebogato šećerima, sigurna sam da će vam žlica ovoga namaza zadovoljiti svaki želju za čokoladom i slatkim.

2. NutLove Coco Crunch (with almond nuts) – kokos namaz s drobljenim bademima

Pakiranje: 500 g

Nutritivna vrijednost na 100 g:

 • Energetska vrijednost: 576 kcal
 • Masti: 46 g
 • Ugljikohidrati: 46 g
 • Od kojih šećeri: 8 g
 • Od kojih polioli: 34 g
 • Vlakna: 4 g
 • Proteini: 6 g

coco crunch

Okus NutLove Coco Crunch namaza

Ako volite Raffaello kuglice, onda ćete ovaj namaz obožavati jer je njihov okus – identičan! Kremasti okus kokosa i komadići badema su po mnogima savršena kombinacija, a meni je ovo jedan od onih namaza koje moram sakriti od sebe jer se ne mogu zaustaviti na jednoj žlici.

Okus mu je nježan, lagan i mirisan, a komadići kokosa i badema daju punoću, a kremica je lagano pjenasta pa nemate osjećaj težine ni kaloričnosti.

Mazivost NutLove Coco Crunch namaza

Od tri namaza koje sam ovaj put isprobala, Coco Crunch je srednje maziv, ali samim time i podjednako idealan za mazanje, ali i za jedenje na žlicu. Ovo je namaz koji bih odabrala za utjehu u vrijeme pms-a, ali i za uživanje u zdravoj slastici koja ipak ima značajno manji udio šećera od onih klasičnih.

3. NutLove Crispy Hazelnut (milky & white choco) – namaz od mliječne i bijele čokolade i lješnjaka

Pakiranje: 500 g

Nutritivna vrijednost na 100 g:

 • Energetska vrijednost: 549 kcal
 • Masti: 44 g
 • Ugljikohidrati: 48 g
 • Od kojih šećeri: 8 g
 • Od kojih polioli: 38 g
 • Vlakna: 1 g
 • Proteini: 5 g

crispy

Okus NutLove Crispy Hazelnut namaza

Znate onaj okus kad zagrizete Kinder Bueno – hrskavo, kremasto i lješnjak se spoje u jedan okus i daju savršenu kombinaciju? E upravo takva se kombinacija okusa, teksture i mirisa nalaze u NutLove Crispy Hazelnut namazu. Okusom dominira bijela čokolada, a komadići lješnjaka daju hrskavost i vedrinu punoći ovog namaza.

Mazivost NutLove Coco Crunch namaza

Od tri testirana namaza, ovaj je malo manje maziv od Coco Crunch namaza no i dalje ćete, ukoliko je to vaš odabir, uživati u njime namazanim palačinkama ili wafflima. Ipak, ja bih ovaj namaz radije jela žlicom, malo po malo, uživajući u njegovoj punoći, kremastosti i strukturi.

Ovaj namaz je bogat i prilikom uživanja u njemu osjećate onu poznatu i svima nam dragu punoću i bogatstvo okusa bijele i mliječne čokolade, a lješnjak je samo dodatak toj slasnoj kombinaciji.

Usporedba sastava

nutlove

Ukoliko namaz birate po sastavu a ne po okusu, onda ćete zamijetiti da je Coco Crunch energetski najbogatiji (576 kcal na 100 g namaza). Crunch ima najmanji udio masti, a čak 14 grama proteina (značajnije više od 5 i 6 g koje nalazimo u druga dva namaza. Udio šećera je podjednak (8 i 10g) pa po ovom sastojku nijedan namaz neće dobiti značajniju prednost.

Kod sva tri namaza je visok udio poliola (30, 34 i 38 g), a kako je ovaj šećerni alkohol mogući uzrok probavnih tegoba, savjetujem da ipak (unatoč tome što su ovi namazi zaista izvrsni) ne pojedete cijelo pakiranje odjednom.

Cijena ovih namaza je 59 kuna za pakiranje od 500 grama, što mi se čini kao izvrstan „value for money“ jer su zaista sva tri izvrsna, svaki na svoj način.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Nutlove (kokos-badem) - 500 g

Nutlove (kokos-badem) je jedinstveni čokoladni kremasti namaz s dodatkom badema, bez dodanog šećera ...

 • 59,00 kn

Zaključak

Kako biste odabrali svoga favorita među NutLove namazima, savjetujem da kupite sva tri, isprobate ih i donesete svoj zaključak o tome koji je vama najbolji i za koju priliku, odnosno način konzumacije.

NutLove namaze možete kupiti u Fitness.com.hr Webshopu ili Fitness.com.hr trgovinama u Zagrebu.

Objavljeno 12.01.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!