Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Vaše transformacije: Željka je skinula 30 kilograma u godinu i pol dana!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Na naš poziv svim vježbačima i osobnim trenerima da se pohvale svojom transformacijom došlo je dosta prijava, jedna od onih koja nas je prve zadivila je ona Željkina koja je skinula 30 kilograma i okrenula svoj život i navike naopačke.

Upoznajte Željku:

Predstavi se našim čitateljima u par rečenica: tko si, odakle dolaziš, koliko imaš godina i čime se baviš.

Zovem se Željka Đimbrek. Imam 38 godina. Udana sam i majka troje djece (18, 16 i 10 godina). Živim u Kutini. Po struci sam kuharica i radim u školskoj kuhinji.

zeljka transformacija

Kakav je bio tvoj život prije transformacije i što te potaklo da kreneš s transformacijom? Je li postojao neki okidač koji je rezultirao željom za promjenom?

Život prije transformacije bio je pun nezadovoljstva i nedostatka samopouzdanja. Najviše sam na težini dobila nakon trećeg poroda i nije me to previše brinulo. Nikada nisam odbijala hranu i također nikada nisam brinula o zdravom načinu prehrane, sve mi je bilo ukusno. Posao koji iznimno volim, kuhanje, bio je okidač za promjene. Shvatila sam da nisam dovoljno pokretna zbog viška kilograma (95 kg), pogledala sam se u ogledalo i odlučila kako je došlo vrijeme za promjene.

Koliko je trajala transformacija i koliko kilograma je izgubljeno u tom periodu? Je li ti tko pomogao?

Transformaciju sam započela u rujnu 2017. godine i sada sam ponosna vlasnica 65 kilograma (30 kilograma manje). Moj suprug Nenad i djeca najveća su mi podrška. Zahvaljujem svom izuzetnom treneru Stani Barunu koji su mi je kroz treninge pružio mentalnu podršku sa svojim savjetima i predanošću.

Što je bilo najteže u procesu transformacije? Koliko je bilo teško provoditi dijetu i redovno vježbati?

Početak transformacije bio je šokantan zbog saznanja mog fizičkog stanja (udio masnoće, zadnji stupanj pretilosti itd.). Najteže mi je bilo prihvatiti i naviknuti se na novi način zdrave prehrane. Zahvaljujući suprugu nije bilo teško redovno ići vježbati a i u ambijentu u kojem vježbamo vrlo je pozitivna i motivirajuća atmosfera.

zeljka transformacija

Koliko je važna podrška okoline za ovaj proces i je li ona u tvom slučaju bila prisutna?

Jako je važna podrška okoline. Ovaj cijeli proces ne bi uspio da nemam podršku bližnjih, ali najvažnije je da osoba odluči sama za sebe.

Kakve su bile tvoje prehrambene navike prije, a kakve su sad? Nedostaje li ti što od tog „prošlog života“?

Jedan veliki kontrast prijašnjeg i sadašnjeg načina življenja i prehrambenih navika. Nedostaje li mi što? Naravno da mi nedostaje, ali treba imati čvrst karakter i ne podlijegati iskušenjima kao što su poslastice, gazirana pića i slično.

Koliko se s transformacijom popravila kvaliteta tvog života?

Da, da popravila se kvaliteta suprugove kreditne kartice koja se stanjila kao i ja budući da sam morala promijeniti cjelokupnu garderobu i to dva puta. Šalu na stranu, u svakom pogledu počevši od psihičkog, kondicijskog i tjelesnog stanja, promijenila se moja kvaliteta života.

zeljka transformacija

Koja je tvoja poruka onima koji se bore s viškom kilograma i nikako da se krenu boriti protiv pretilosti?

Moja poruka svakoj pretiloj osobi jest sljedeća: „Pogledaj se u ogledalo i porazgovaraj sam sa sobom. Najvažnije je krenuti i me posustati. Bit će teško, nitko nije rekao da je lagano, ali će rezultati doći s vremenom. Uvijek postoje pravi ljudi koji su spremni pomoći.“

Moja transformacija je rezultat naporna rada, ali veliku ulogu je odigrao moj trener Stane Barun. Hvala treneru, djeci i suprugu koji mi daju beskrajnu snagu i podršku.

Objavljeno 13.05.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!