Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Ovo je 5 najboljih tenisica za trening u 2021. godini!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Kod odabira tenisica za trening najbitnije je voditi se njihovom funkcionalnošću, odnosno podrškom koju će tenisice dati vašem stopalu tijekom izvođenja vježbi. Zadatak tenisice nije (iako se često time vodimo kao glavnim kriterijem) samo da budu lijepe, već i da u njima vježbate sigurno, a stopalo bude stabilno.

Od trenutno dostupnih na tržištu odabrali smo 5 modela koje smatramo najboljima za ono što ćete raditi na svom treningu.

1. Under Armour Tribase Reign 3

under armour

Izvrsna tenisica za dizanje većih težina, ali i HIIT treninga i sve drugo što ćete raditi u gymu. Mrežasti gornji dio je izdržljiv, ali i prozračan što omogućava stopalu da diše. TriBase potplat pruža dovoljno stabilnosti za teške dizačke treninge.

Jedino što se ovim tenisicama može zamjeriti jest da estetski nisu najljepše, ali o ukusima se i tako ne raspravlja, zar ne?

2. Nike Free X Metcon 2

nike

Izvrsna tenisica za različite vrste treninga, od onih koji zahtijevaju eksplozivnost i brze promjene smjera, do dizačkih. Daje izvrsnu podršku zglobu što osigurava čvrst i stabilan pokret. Gornji dio je izvrsno prozračan i udoban. Ove tenisice imaju izvrstan grip.

Sve kod ovih tenisica, od ravnog potplata do čvrste konstrukcije na sredini stopala, usmjereno je ka pružanju maksimalne podrške za eksplozivne treninge ali i sve druge vrste treninga u gymu.

3. Reebok Nano X1

reebok

Iako su prvenstveno namijenjene i dizajnirane za CrossFit, ovo su tenisice koje imaju zaista širok raspon primjene u fitnesu. Ove tenisice oblikuje čvrst oslonac za prste, izvrstan gumeni potplat koji sprječava proklizavanja i daje čvrstoću te izvrsna fleksibilnost za različite namjene: od skokova, promjena smjera i slične kretnje.

Ono što se stavlja „na teret“ ovim tenisicama je njihova iznimna širina što ih čini neprikladnima onima s uskim stopalom, ali i širinom tenisice se izgubio dio učinkovitosti za teške dizačke treninge.

4. Nike Metcon 6

nike

Ovaj Nikeov model bi se moglo već nazvati klasikom koji je sad dobio i novu, poboljšanu verziju. Potplat je ravan i izvrsno napravljen za teška dizanja, gornja tkanina je iznimno prozračna i omogućava dobro disanje stopala.

Ove su tenisice opremljene Hyperlift uloškom na peti kojim se dobiva dizačka tenisica s platformom ili (kad nema uloška) izvrsna tenisica za sve vrste fitness aktivnosti.

5. Puma Jaab Xt

puma

Kod isprobavanja ove tenisice čiji je dizajne inspiriran boksačkim tenisicama prvo se zamjećuje koliko su ove tenisice lagane. Izvrsne su za brze i snažne treninge koji uključuju i različite sprinteve. Radi njihove konstrukcije imat ćete osjećaj da ste obukli papučice, ali to i dalje neće umanjiti njihovu stabilnost i podršku tim brzim pokretima u svim smjerovima.

Ipak, kad se usporedi s gore navedenim tenisicama, ovima nedostaje malo čvrstoće, a klizave elastične vezice mogle bi vam stvarati probleme s čestim odvezivanjem.

Objavljeno 09.06.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!