Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Fitness narukvice - novi trend u 2016. godini - koju narukvicu odabrati?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

U posljednjih nekoliko godina tržište fitness dodataka (gadgeta) je doslovno doživjelo revoluciju. Ponuda aplikacija, uređaja, opreme, odjeće, materijala je dosegla nevjerojatne razmjere i svaki ozbiljniji sportaš, bio rekreativac ili profesionalac koristi neke od njih.

Među fitness pomagalima u posljednje su vrijeme pravi hit fitness narukvice (za praćenje aktivnosti), pa izdvajamo 7 najpopularnijih:

Jawbone UP3

Jawbone-UP3

Jawbone UP3 je fitness narukvica koja ne samo da prikuplja informacije o vašoj tjelesnoj aktivnosti nego vam daje i savjete. Uz informacije koje prikupljaju svi ostali slični uređaji, s iznimkom konstantnog mjerenja otkucaja srca, UP3 se ističe svojim dizajnom pa ova narukvica izgleda kao pravo dizajnersko rješenje ili nakit.

Prema vašim podacima, Smart Coach aplikacija koja je ugrađena u ovu narukvicu, daje vam savjete kako poboljšati svoje rezultate i učiniti više dobrih poteza za svoje zdravlje. Ovu funkciju nema niti jedna druga narukvica što UP3 postavlja na prvo mjesto, posebno za početnike kojima su dodatni savjeti uvijek dobrodošli.

Ono što nedostaje UP3 uređaju je otpornost na vodu i ekran na kojem se mogu pratiti rezultati u realnom vremenu. Naime, aplikacija primjerice, prikuplja velik broj podataka vezanih uz vaš san, otkucaje srca, temperaturu, disanje pa je moguće nadzirati faze sna, ali nedostatak ekrana je mnogima nešto preko čega će teško prijeći. Istina, baterija jako dugo traje (10 dana) ali podaci su dostupni tek preko računala s kojim se narukvica sinkronizira.

Garmin Vivosmart HR

Garmin-Vivosmart-HR

Garminova uzdanica u kategoriji fitness narukvica koja registrira i obrađuje jako velik broj podataka: korake, dosegnutu visinu (integrirani barometarski visinomjer), udaljenost, kalorije te minute aktivnog kretanja.

Vivosmart HR pamti vaš trenutnu razinu aktivnosti, a zatim dodjeljuje dostižan dnevni cilj. Kako ispunjavate svoje ciljeve, on će prilagoditi vaš cilj za sljedeći dan i postepeno vas voditi prema zdravijem načinu života. Tijekom dana podsjeća vas da ostanete aktivni pomoću trake podsjetnika za kretanje i upozorenja vibriranjem ako ste bili neaktivni 1 sat.

Ekran je jednostavan i podaci su dobro pozicionirani i jasni. Također, daje mogućnost odabira različitih mjera, prema potrebama korisnika. Ovaj uređaj automatski se sinkronizira s vašim pametnim telefonom kako bi se vaši statistički podaci spremili.

Na ekranu ove narukvice prikazuju se obavijesti s vašeg pametnog telefona, trenutno vrijeme te daljinsko upravljanje glazbom i kamerom. Posebno je impresivna Vivosmartova preciznost u mjerenju udaljenosti čime je pokorio čak i uređaje s ugrađenom GPS tehnologijom.

Također, ova narukvica konstantno tijekom nošenja nadzire srčane otkucaje te bilježi puls u stanju mirovanja te u stanju intenzivne aktivnosti, dok konkurenti bilježe samo jednu od ovih vrijednosti.

Estetski, Garmin Vivosmart HR-u se također ne može ništa staviti na teret. U ponudi su tri boje crna, ponoćno plava i purpurna, pa će svatko moći odabrati boju za sebe.

Insportline Ego

insportline ego

Ego kombinira karakteristike pedometra i sport-testera. Ovaj uređaj mjeri pređenu udaljenost, broj koraka, potrošnju kalorija i otkucaje srca te prati spavanje. Sa samo jednim gumbom, jednostavan je za korištenje, a funkcijama koje ima zadovoljit će potrebe za informacijama mnogih rekreativaca.

Ego je opremljen Anti-Lost aplikacijom, a narukvica vibrira kad je tražite. Također, Find My Phone funkcija aktivira alarm na pametnom telefonu u slučaju gubitka telefona. Dodatne funkcije su pedometar (broj koraka, prijeđena udaljenost, potrošna kalorija), HRM (monitor otkucaja srca), RTC (stvarno vrijeme), napredak ispunjenja postavljenih ciljeva (u %).

Zbog navedenih karakteristika, ovaj uređaj je idealan za postizanje veće učinkovitosti i aktivnog životnog stila. Malen, ali vrlo jasan i pregledan LCD zaslon s pozadinskim svjetlom prikazuje podatke o broju koraka, otkucaja srca, trenutno vrijeme, prijeđenu udaljenost i niz drugih informacija o aktivnosti.

Insportline Ego možete naručiti u fitness.com.hr webshopu.

Fitbit Charge HR

Fitbit Charge HR

Fitbit Charge HR je fitness narukvica koju odlikuje aplikacija kojom se lako koristiti te je prilagođena korisnicima. Za svaki pregled rezultata na narukvici potrebno je dodirnuti ekran, što uključuje i srčane otkucaje. Srčani otkucaji se mjere konstantno, a osim ovih podataka, na malom ekranu se pojavljuju i dnevne statistike.

Ova narukvica mjeri, uz srčane otkucaje, vrijeme, ukupni broj prijeđenih koraka u danu, prijeđenu udaljenost, kalorije i visinu. Također, ovaj uređaj tijekom noći nadzire san.

Fitbit Charge je također povezan s vašim pametnim telefonom te je moguće na njega primati informacije o propuštenim pozivima, ali ne i druge obavijesti sa smartphonea. Iako je cijenom blizak Garminovom Vivosmartu, ovaj uređaj ipak ima dosta manje mogućnosti pred ovim konkurentom.

Fitbit Charge HR dolazi također u više boja (crna, tamno ljubičasta, plava, crven-narančasta, plavo-zelena), a ekran je u boji s narukvicom. Iako ima jako malen ekran, podaci se lako čitaju i ova narukvica izvrstan je odabir za početnike.

Garmin Vivofit

Garmin-vivofit

Garmin Vivofit je mjerač aktivnosti koji prikazuje broj koraka, kalorije, prijeđenu udaljenost i vrijeme. Dodatno, prema postojećim podacima, Vivofit kreira individualizirani dnevni cilj te na taj način utječe na postizanje rezultata. Na zaslonu ove narukvice se prikazuje broj koraka, kalorije, udaljenost, a uređaj i nadzire san. Uređaj se uparuje sa senzorom otkucaja srca pa prikazuje broj otkucaja u minuti. 

Ono što je najveća prednost ovog uređaja jest baterija koja traje godinu dana! Ovo je posebno impresivan podatak kad se uzme u obzir da baterije drugih proizvođača traju obično oko tjedan dana. No, istovremeno, ono što ide na teret ovom uređaju jest slabije pozadinsko svjetlo, pa je podatke teže pročitati u uvjetima kad imamo malo svjetla. 

Garmin Vivofit možete naručiti u fitness.com.hr webshopu

Microsoft Band 2

Microsoft Band 2

Iz Microsofta je izašla druga generacija njihove Band fitness narukvice koja je nadograđena i pojačana u odnosu na prvu generaciju, no i dalje se ne radi o najtanjem ili najudobnijem uređaju u kategoriji. No, svojim karakteristikama, je Band "prsa o prsa" s konkurentima: ima GPS integriran uređaj te su podaci iznimno točni i ukorak s profesionalnim GPS satovima. Uz to, ova narukvica mjeri trenutne podatke o aktivnosti, korake, otkucaje srca, podatke vezane uz san te prima informacije i obavijesti s pametnog telefona.

Veliki ekran ima jako dobru sposobnost reakcije, ali su boje znatno gore od konkurenata. No, ekran se dobro vidi s obzirom na sve razine osvjetljenja , a pritiskom na gumb na donjem dijelu sata, na ekranu se prikazuje sat, dok se dodirom prsta po ekranu vraćaju podaci o aktivnosti. Od podataka, dostupni su koraci, visina, kalorije, otkucaj srca. Posebno je precizna aplikacija za mjerenje broja otkucaja koja je preciznija od većine konkurenata.

Kad se govori o podacima vezanim uz kvalitetu sna, Band 2 mjeri trajanje sna, udio sna u danu, broj buđenja tijekom noći, broj kalorija potrošenih tijekom sna, srčane otkucaje tijekom sna te mirnoću sna.

Garmin Vivoactive

Garmin-vivoactive

Garminov Vivoactive je izrazito tanak GPS pametni sat s dodirnim zaslonom visoke rezolucije u boji koji je čitljiv i na sunčevoj svjetlosti. Od dostupnih aplikacija tu su aplikacije s GPS-om za trčanje, biciklizam, golf, plivanje i praćenje aktivnosti uz mogućnost praćenja statistike i kada korisnik nije blizu uređaja.

Sinkronizacijom s pametnim telefonom, ova narukvica vibrira i prikazuje upozorenja o dolaznim pozivima, porukama e-pošte, SMS porukama i stavkama iz kalendara, a prikazivat će se i obavijesti iz društvenih medija i drugih mobilnih aplikacija. No, obavijesti o porukama s drugih mreža brišu se s ekrana već nakon 10 sekundi, ali se pohranjuju u obavijesnom centru do kojeg se doseže samo prelazom prstom preko ekrana. Kao i kod rođaka, Vivosmart HR-a, i ovaj uređaj je testiran na 50-metarsku dubinu.

Ono što se prigovara ovoj fitness narukvici jest prevelik ekran koji je znatno širi od narukvice pa može biti pomalo i nespretan te vrlo loši podaci o snu. No, ako ste osoba koja se bavi s više sportova, tada ovaj sat ima mnoge prednosti za vas jer odabirom spota na njegovom ekranu, prilagođavaju se i podaci koji se mjere i računaju. Također, jedna od prednosti ovog Garmina je i duljina trajanja baterije: do 3 tjedna bez korištenja GPS-a, odnosno do 10 sati uz uključen GPS, što je i dalje impresivno s obzirom na veličinu ekrana i podatke.

Koju fitness narukvicu odabrati?

Naš odabir pada na Garmin Vivosmart HR jer uz prikupljanje podataka koje rade i njegovi konkurenti, ovaj uređaj ima veći ekran te više obavijesti povezanih s vašim pametnim telefonom. Također, ovaj uređaj ima garanciju na uron do dubine od 50 metara, što nije čest slučaj kod drugih.

Estetski jako umjeren, s nizom jasnih i preglednih podataka, te velikim ekranom koji je uvijek uključen ova narukvica je najprilagođenija potrebama korisnika, a cijena prati kvalitetu uređaja. Ovaj će fitness uređaj odabrati mnogi, kako početnici koji slijede fitness trendove i vole fitness opremu, tako i profesionalni sportaši željni dodatnih informacija i podataka o svojoj aktivnosti.

Objavljeno 08.02.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!