Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Fitness centri ponovo rade: Pogledajte kako izgleda trening uz provedbu svih epidemioloških mjera!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Dočekali smo i to! Od danas, 13. svibnja ponovno je omogućen rad teretanama, sportskim centrima te fitness i rekreacijskim centrima.

Stožer je objavio i Preporuke za treninge i sportsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim sportskim objektima kojih se centri trebaju držati kako bi se i zaposlenici i korisnici njihovih usluga zaštitili od potencijalnog širenja zaraze koronavirusom te kako bi za sve vježbače trening ponovo bio ugoda i zadovoljstvo. 

No, kako provedba mjera izgleda u praksi provjerili smo odmah danas, u zagrebačkom fitness centru Mofit.

Pogledajte kako izgleda prvi trening nakon gotovo 2-mjesečne pauze te kako se mjere provode na licu mjesta:

Odmah na ulaznim vratima dočekala je novost, u uobičajeno radno vrijeme ubačena je 1-satna pauza (14.30-15.30) tijekom koje će se cijeli prostor centra dezinficirati. Po ulasku prolazi se pored sredstva za dezinfekciju te upute za korištenje. Osoblje na recepciji upućuje nas u sve mjere koje su novost te čega se sve trebamo pridržavati tijekom boravka u fitness centru. 

Među njima su upute o obaveznom korištenju ručnika, dezinfekciji svake sprave ili rekvizita nakon korištenja te opće brige o higijeni, kako u prostorijama svlačionicama tako i svim zajedničkim vježbačkim prostorijama. 

Priznajemo, nakon gotovo dvomjesečne pauze, pri ulasku u fitness osjećali smo uzbuđenje, ali i ogromnu radost jer se možemo vratiti svojim treninzima. U trenutku dolaska u teretani se nalazilo 12 ljudi, svi zaposlenici su nosili zaštitne maske te se pridržavali svih mjera. Prema kvadraturi same teretane, te preporučenim mjerama, u ovoj teretani u isto vrijeme smije boraviti maksimalno 50 ljudi, te je to i ograničenje kojeg će se držati prilikom ulaska. 

Ukoliko se dogodi da dođete na trening, a limit broja ljudi je dosegnut, morat ćete pričekati da netko završi s treningom i izađe, kako biste vi mogli ući. Tijekom boravka vidi se oprez vježbača, kako što se tiče pridržavanja higijenskih mjera, tako i korištenja ručnika (što je vježbačima i inače uobičajena praksa), ali i održavanja preporučene distance. 

U slučaju osobnih trenera i klijenata, zbog prirode posla, a i sukladno preporukama, omogućen je bliži kontakt s klijentom, kako bi se posao mogao odraditi kvalitetno, ali i dalje na zadovoljstvo i sigurnost svih. 

Svim vježbačima želimo ugodan i siguran povratak u vježbačke prostore te dobre treninge. Razmišljajte i o sebi i o drugima oko sebe kako bismo se držali svih mjera, ali i dalje zadržali ritam treninga i zdravlja kojem naši treninzi doprinose. 

Objavljeno 13.05.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!