Davor Garić: Sladoleda mogu pojesti nezamislivo puno, ali za trening uvijek nađem vremena!
Lifestyle

Davor Garić: Sladoleda mogu pojesti nezamislivo puno, ali za trening uvijek nađem vremena!

Među poznatim osobama iz javnoga života, jedno se ime značajno snažno povezuje ne samo uz posao koji radi, već i uz fitness lifestyle, a to je ime novinara i glumca Davora Garića.

Njegove društvene mreže i komentari fotografija preplavljeni su pozitivnim dojmovima o izgledu, formi i ukupnom stilu pa smo tim povodom s Davorom napravili intervju da otkrijemo tajnu njegovog isklesanog tijela. 

Davore, predstavi se čitateljima Fitness.com.hr-a u par rečenica.

Ja sam čovjek koji živi i pušta druge da žive. To je inače i moja osnovna životna krilatica #liveandletlive Radim sve što me veseli, a za neke me od tih stvari čak i plaćaju tako da sam sretan čovjek. Ja sam novinar, voditelj, glumac, zaljubljenik u fitness a tek mi je 37 godina!

Credit: @Garinho

Osim što si poznato lice s malih ekrana, mnogima si i poznat po svojem isklesanom tijelu. Koji je sport zaslužan za takvu figuru?

Figuru odražavam u gymu. Ja sam jedan do najvjernijih članova svojeg gyma u kojem treniram. Čak sam nedavno dobio i laskavu titulu jednog od 10 najdugovječnijih članova.

Koliko dugo si u treningu i kako je počela tvoja vježbačka karijera?

Ljubav između mene i gyma ja planula prije 15-ak godina od kada se intenzivno družimo. Ja nisam jedan od onih koji su htjeli živjeti zdravije i biti aktivniji...ja sam htio trbušnjake i zato sam krenuo u gym. Ali danas je to jedna sasvim drugačija priča.

Credit: @Garinho

Nemaš faze u kojima si u lošijoj formi već cijelo vrijeme održavaš jako nizak bodyfat. Kako to uspijevaš i koliko je teško?

S godinama sve teže i teže...hahaha...moram primijetiti.  Ja sam kronično neispavan i pod stresom, a to se itekako odražava i na formu. No, budući da za mene ne postoji opravdanje za višak masnih naslaga te je fitness moj lifestyle onda se uvijek nađe vremena i volje za trening i kvalitetnu prehranu.

Kako izgleda tvoj najdraži trening? Koja mišićna skupina, koje vježbe, broj ponavljanja?

Moj najdraži trening je legday! Iako ga mnogi mrze, ja ga obožavam iz više razloga. Prvi i osnovni je što sam genetski obdaren u tom području i oduvijek imam pozamašne noge. To sam nekada smatrao svojom manom, ali posljednjih sam godina zaljubljen u taj dio svog tijela i zato volim legday više od svih ostalih.

Credit: @Garinho

Jasno je da je tvoja prehrana savršena: kako izgleda jedan tvoj prosječan dan, što se prehrane tiče?

Moja prehrana je prilično jednostavna, ali ja je maštovito doradim različitim kombinacijama. Proteini i ''zdravi'' ugljikohidrati su zastupljeni većinom. Volim dobar odrezak svježe tune, pile na grillu, lowfat sir i bjelanjci, crveni grah, integralna riža, povrće... 

Moja mana je što nemam klasične obroke nego jedem kad stignem, ali uvijek pri ruci imam posudu s obrokom tako da se ne dovedem u situaciju da preglednim i posegnem za nečim nezdravim. Priprema obroka je ključna.

Koristiš li redovno neke dodatke prehrani i ako da, koje?

Od dodataka prehrani koristim samo proteinski shake nakon treninga i ako ne zaboravim, jedan prije spavanja. Vitamine i minerale uzimam dodatno da ne usfali.

Credit: @Garinho

Postoji li neka "zabranjena hrana" bez koje ne možeš i koju si priuštiš s vremena na vrijeme?

Baš poput mnogih ni ja ne mogu odoljeti slatkom, a sladoledu pogotovo. Vi ne možete ni zamisliti koliko sladoleda ja mogu pojesti odjednom. Trebao bih se prijaviti ne neko natjecanje u tamanjenju sladoleda.

Kad ne treniraš i nisi na poslu, kako se najviše voliš opustiti?

Kada nisam na poslu i ne treniram to u većini slučajeva znači da spavam. Šalu na stranu, ali istina nije tako daleko od toga. Moja strast su putovanja i istraživanje pa čim uhvatim koji dan slobodno, otisnem se na neko putovanje i istraživanje novih mjesta.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Da li znamo kako naš mišić radi tijekom treninga ? x 14
    Veoma je lako zaključiti da je fitness sport zasnovan na mišićima i sve u vezi njih. Umaramo ih, hranimo, odmaramo, pa opet sve ovo ponovo. Kao što znate, svaki od ovih faktora mora se kombinirati kak...
  • Aktivni i zdravi i u srebrnim godinama x 7
    Je li moguće, kao s dobrim vinom, da s godinama budemo sve bolje ? U neku ruku da, i to održavajući zdravlje i tjelesnu aktivnost. Istraživanja pokazuju da osobe treće životne dobi koje ostaju tjelesn...
  • Želite postati aerobik instruktor ? x 2
    Ako ste početnica među aerobik trenerima ili razmišljate o bavljenju ovim poslom evo nekoliko savjeta o tome kako se pripremiti za trening i na što trebate obratiti pažnju. Ako već jeste aerobik instr...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 11.06.2018
Piše:
Zorana Jagodić