Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Davor Garić: Sladoleda mogu pojesti nezamislivo puno, ali za trening uvijek nađem vremena!

Image

Među poznatim osobama iz javnoga života, jedno se ime značajno snažno povezuje ne samo uz posao koji radi, već i uz fitness lifestyle, a to je ime novinara i glumca Davora Garića.

Njegove društvene mreže i komentari fotografija preplavljeni su pozitivnim dojmovima o izgledu, formi i ukupnom stilu pa smo tim povodom s Davorom napravili intervju da otkrijemo tajnu njegovog isklesanog tijela. 

Davore, predstavi se čitateljima Fitness.com.hr-a u par rečenica.

Ja sam čovjek koji živi i pušta druge da žive. To je inače i moja osnovna životna krilatica #liveandletlive Radim sve što me veseli, a za neke me od tih stvari čak i plaćaju tako da sam sretan čovjek. Ja sam novinar, voditelj, glumac, zaljubljenik u fitness a tek mi je 37 godina!

Credit: @Garinho

Osim što si poznato lice s malih ekrana, mnogima si i poznat po svojem isklesanom tijelu. Koji je sport zaslužan za takvu figuru?

Figuru odražavam u gymu. Ja sam jedan do najvjernijih članova svojeg gyma u kojem treniram. Čak sam nedavno dobio i laskavu titulu jednog od 10 najdugovječnijih članova.

Koliko dugo si u treningu i kako je počela tvoja vježbačka karijera?

Ljubav između mene i gyma ja planula prije 15-ak godina od kada se intenzivno družimo. Ja nisam jedan od onih koji su htjeli živjeti zdravije i biti aktivniji...ja sam htio trbušnjake i zato sam krenuo u gym. Ali danas je to jedna sasvim drugačija priča.

Credit: @Garinho

Nemaš faze u kojima si u lošijoj formi već cijelo vrijeme održavaš jako nizak bodyfat. Kako to uspijevaš i koliko je teško?

S godinama sve teže i teže...hahaha...moram primijetiti.  Ja sam kronično neispavan i pod stresom, a to se itekako odražava i na formu. No, budući da za mene ne postoji opravdanje za višak masnih naslaga te je fitness moj lifestyle onda se uvijek nađe vremena i volje za trening i kvalitetnu prehranu.

Kako izgleda tvoj najdraži trening? Koja mišićna skupina, koje vježbe, broj ponavljanja?

Moj najdraži trening je legday! Iako ga mnogi mrze, ja ga obožavam iz više razloga. Prvi i osnovni je što sam genetski obdaren u tom području i oduvijek imam pozamašne noge. To sam nekada smatrao svojom manom, ali posljednjih sam godina zaljubljen u taj dio svog tijela i zato volim legday više od svih ostalih.

Credit: @Garinho

Jasno je da je tvoja prehrana savršena: kako izgleda jedan tvoj prosječan dan, što se prehrane tiče?

Moja prehrana je prilično jednostavna, ali ja je maštovito doradim različitim kombinacijama. Proteini i ''zdravi'' ugljikohidrati su zastupljeni većinom. Volim dobar odrezak svježe tune, pile na grillu, lowfat sir i bjelanjci, crveni grah, integralna riža, povrće... 

Moja mana je što nemam klasične obroke nego jedem kad stignem, ali uvijek pri ruci imam posudu s obrokom tako da se ne dovedem u situaciju da preglednim i posegnem za nečim nezdravim. Priprema obroka je ključna.

Koristiš li redovno neke dodatke prehrani i ako da, koje?

Od dodataka prehrani koristim samo proteinski shake nakon treninga i ako ne zaboravim, jedan prije spavanja. Vitamine i minerale uzimam dodatno da ne usfali.

Credit: @Garinho

Postoji li neka "zabranjena hrana" bez koje ne možeš i koju si priuštiš s vremena na vrijeme?

Baš poput mnogih ni ja ne mogu odoljeti slatkom, a sladoledu pogotovo. Vi ne možete ni zamisliti koliko sladoleda ja mogu pojesti odjednom. Trebao bih se prijaviti ne neko natjecanje u tamanjenju sladoleda.

Kad ne treniraš i nisi na poslu, kako se najviše voliš opustiti?

Kada nisam na poslu i ne treniram to u većini slučajeva znači da spavam. Šalu na stranu, ali istina nije tako daleko od toga. Moja strast su putovanja i istraživanje pa čim uhvatim koji dan slobodno, otisnem se na neko putovanje i istraživanje novih mjesta.

Objavljeno 11.06.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!