VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Kukuruzna zlevanka s tikvicama i umakom od grčkog jogurta

Ako volite zlevanke, sigurno će vam se svidjeti i ova kombinacija s tikvicama. Prednost ove smjese je što funkcionira i u obliku polpeta. Ako ne želite zlevanku, rukama ili žlicom grabite smjesu i pecite polpete na tavi. S obzirom da je ova zlevanka sama po sebi dosta neutralna, igrajte se začinima. Slobodno dodajte i druge, jače začine, poput garam masale.

Pripremite:

300g naribanih tikvica
1 jaje
80ml jogurta ili kefira
pola žličice praška za pecivo
100g kukuruznog brašna
pola žličice kurkume
prstohvat soli
prstohvat svježe mljevenog papra
1 režanj češnjaka


Tikvice ogulite, naribajte i posolite. Ostavite da stoje 10ak minuta pa ocijedite. Dodajte 1 jaje i jogurt pa istucite vilicom. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i začine.

Izlijte u nauljenu tepsiju ili tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite 20ak minuta na 180C.

Poslužite uz umak od grčkog jogurta. Ja sam pomiješala 2dl grčkog jogurta s malo tekućeg jogurta, dodala sitno nasjeckan češnjak, malo suhe čili papričice i sol. Umjesto grčkog jogurta možete upotrijebiti i posni sir, samo ga malo razrijedite vodom ili jogurtom.

Objavljeno 29.11.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija