Zobena kaša s Proteinellom, lješnjacima i voćem

proteinella zobene

Zobena kaša je mnogima način na koji počinju dan, bez iznimke radi li se o vikendu, radnom danu, rođendanu, novoj godini ;) No, nakon što se napravi zobena kaša, mogućnosti koje je se pružaju za obogatiti ovu bazu doručka su apsolutno neograničene. Zobenu kašu možete obogatiti doslovno - svime: voćem, orašastim plodovima, čokoladom, sušenim voćem, proteinima... ali ponekad i jajima i slanim varijantama za doručak.

Dakle, pisala sam prošle godine kako napraviti savršenu zobenu kašu. Tekst je OVDJE, pa smo tu temu apsolvirali ;)

Što dalje?

Jedna od ideja je ovako: 

Dok se zobena kaša kuha, u drugoj posudici stavite par (3-4) žlice mlijeka i 1 veliku žlicu Proteinelle i ostavite da se otopi. Potom u smjesu ubacite šaku lješnjaka, da se zagriju u toj čokoladi koja već i sama sadrži lješnjake, samo zdrobljene. 

Za to vrijeme je zobena kaša gotova, pa je istresite na tanjur i raširite. Preko kaše istresite otopljenu Proteinellu s lješnjacima pa preko svega stavite par malina i narezanu trećinu banane. 

Što nam je sve bilo potrebno za ovaj recept: 

Garantiram da će vam se ovo svidjeti! 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • "Špageti" bolonjez od tikvica x 4
    Ako ste na nekoj low-carb ili keto prehrani, onda će vam se ovo što slijedi jako svidjeti kao ideja za ručak!  2 tikvice narezane spiralizatorom  200 g mljevene govedine 1/2 glavice luka 1/2 limenke pelata 100 g feta sira začii po želji: sol, papar, peršin  1 žlica maslinovog ulja Ulje zagrijete na tavi pa ubacite na sitno nasjeckan luk da se malo omekša. Potom dodate mljeveno meso i pirjate dok meso ne dobije nježnu smeđu boju. Tad zalijete meso pelatima, začinite i ostavite da se...
  • Zobeni keksići s lješnjacima x 6
    Ovi keksići su gotovi nabrzinu, u manje od 30 minuta od početka pripreme imat ćete pred sobom kvalitetne keksiće koje možete pojesti kao međuobrok, pogotovo prije neke tjelesne aktivnosti.  Potrebno je samo par sastojaka: 170 grama zobenih pahuljica 2 zrele banane malo cimeta 2 šake sjeckanih lješnjaka  Zdrobite bananu dobro vilicom i dodajte preostale sastojke. Zatim oblikujte kolačiće, posložite ih na papir za pečenje i pecite na 180°C oko 15 minuta.  Možete jesti i tople i hladne...
  • Low-carb palačinke s "zero" namazima od kokosa i čokolade-lješnjaka! x 5
    Ovaj blog bi se mogao zvati - jedna ljubav, dva okusa! Ili: jedna ljubav - dvije boje! Kako odlučimo, jedno je jasno ovo su bila dva super doručka. Recept za zdrave palačinke je u oba slučaja jednak, razlika je u namazu: jedan je od kokosa, drugi od čokolade i lješnjaka. Reći ću vam samo ovo: otkad imam te namaze kod kuće, nisam lijena ujutro ustajati ranije i peći palačinke! I to ne bilo kakve, ovo su low-carb palačinke! Za 4 palačinke:  6 jaja 2 žlice chia sjemenki 1 žličica kakaa u ...
  • Smoothie od malina, za cijelu obitelj x 8
    Ovo je količina za cijelu obitelj. Tako smo mi danas započeli dan. Svi smo se vitaminizirali za doručak.  Vrijeme je malina pa je pravi trenutak da iskoristite ovo super voće i uživate. Špinat je bogat vitaminima i mineralima, ali i vlaknima koji e regulirati probavu pa je učinak ovog smoothieja višestruk. 1 banana 300 g malina 3 šake špinata 150 ml vode Sve sastojke ubacite u blender i blendate dok se sve ne sljubi i ne razbiju svi dijelovi. Istresete u čaše, podijelite ukućanima i ...