Zdravi čokoladni brownie s narom

  • 2 komentara
  • 4 x
  • četvrtak, 12 listopada, 2017. u 01:44

brownie nar

Prepun intenzivnog okusa tamne čokolade, napravljen od zdravih sastojaka i bez suvišnih kalorija, ovaj čokoladni kolač sa narom pravi je užitak. Mekan i sočan, obogaćen mirisnim začinima, savršen je desert koji se topi u ustima.

brownie

Sastojci:

  • 3/4 šalice integralnog brašna
  • 1/2  žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice himalajske soli
  • 1/2  šalice kakaa u prahu
  • 1 žličica cejlonskog cimeta
  • 1/2  žličice muškatnog oraščića
  • 2 jaja
  • 6 žlica meda ili sirupa
  • 2 žlice kokosovog ulja otopljenog i rashlađenog
  • 1/2  šalice grčkog jogurta
  • 2 žlice mlijeka, biljnog ili nemasnog kravljeg
  • 1 šalica svježeg nara

Za glazuru

  • 1/2 šalice tamne čokolade 75% i više kakaa

brownie

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Protvan 22x22cm obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sol, kakao i začine.

U odvojenoj posudi pjenasto zamutite jaja. Umiješajte med, kokosovo ulje, grčki jogurt i mlijeko. Dodajte suhe sastojke u mokre sastojke i izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Smjesu izlijte u protvan za pečenje. Pecite 20 minuta. Pazite da se ne prepeče. Brownie mora biti ljepljiv i mekan u sredini, nikako suh kao klasični biskvit. Ubodite čačkalicu - ne smije izaći čista.

Otopite tamnu čokoladu i premažite kolač. Pospite narom.

Narežite na kocke i uživajte!

Napomena:

Držite u zatvorenoj kutiji na sobnoj temperaturi do tjedan dana. Kao mjeru koristila sam šalicu od 240 ml (US cup). 3/4 šalice = 12 jušnih žlica.

Izvor: Natalie’s Food & Health

Kakav ti je post? 
Ovo je super. Znate li možda omjere sa pravim kokosovim brašnom?
Justanyone
12.10.17. u 13:50
line
Hvala. Drago mi je da ti se sviđa. :) Iskreno, ne bih točno znala jer nisam probala. Ali zanimljiv prijedlog... Onda bi kolač bio GF.
HealthyHappyNatalie
13.10.17. u 11:10
line
2 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Popečci od slanutka sa špinatom x 3
    Nekima je slanutak najdraža namirnica i uvijek im dobro dođe neka nova ideja za pripremu obroka koji sadrže ovu proteinsku i nutritivno visokovrijednu namirnicu. Evo recepta za pripremu popečaka od slanutka: 1 limenka slanutka, procijeđena 1 mladi luk 2 češnja češnjaka 2 mrkve 1/2 tikvice 1 jaje 2 žlice tahini paste začini: sol, papar, crvena paprika, kurkuma malo zobenog brašna ili krušnih mrvica Sve sastojke osim jaja i zobenog brašna (krušnih mrvica) stavite u posudicu i izmik...
  • Burger od puretine i povrća x 4
    Ovo možete jesti za večeru. Fino je, jednostavno i brzo gotovo. Jedino što vam savjetujem da ovaj burger pojedete uz neko povrće ili zelenu salatu, a ne u dvije polovice nezdravog peciva.  250 g mljevene puretine 1 manja glavica luka 1/2 jajeta 1 svježi luk 1/4 svježe paprike začini: sol, papar, chilly Luk i papriku narežete na što sitnije pa stavite u posudu. Dodate sve ostale sastojke i dobro izmiješate dok ne dobijete jednoličnu kompaktnu smjesu. Među dlanovima oblikujte burgere ...
  • Talijanski specijalitet: Rižoto s crvenim radičem x 3
    Talijanska kuhinja mnogima je jako draga, a pritom ne mislim ni primarno ni isključivo na pizzu. Prije svega, na pameti su mi različite vrste tjestenina i rižota. Upravo su različita rižota meni prvi na listi recepata talijanske kuhinje koje često isprobavam. I koji mi se gotovo redovno jako svide. Recept koji slijedi je tradicionalan obrok u talijanskoj regiji Veneto čiji je glavni grad prekrasna i bajkovita Venecija. Stoga, ako budete nekad u tom kraju, svakako probajte rižoto s crvenim rad...
  • Jaja s jabukama x 2
    Ne, nisam krivo napisala u naslovu, iako su to možda mnogi pomislili. Probajte ovu kombinaciju i iznenadit ćete se koliko je zanimljivo i fino.  3 jaja 100 g dimljene pureće ili pileće šunke 1 jabuka 1/2 žličice peršina Jaja skuhate, ogulite i ohladite. Kad su jaja hladna, narežite ih na polovice ili četvrtine, šanku i jabuku narežite na kockice. Začinite peršinom. Promiješajte i uživajte. Jaja će ovom obroku dati super sočnost i svježinu.