Zapečeni patlidžani punjeni piletinom

patlidzani

Ako se pitate kako nagovoriti prijateljicu da pripremi večeru za ekipu, onda je rješenje jednostavno: nabijte joj osjećaj grižnje savjesti. T je trebala pripremiti večeru za nas 3 frendice, da pojedemo nešto prije izlaska.

Ovako je tekao razgovor jučer:

  • T: Što da pripremim za večeru?
  • Z: Nemam pojma. Što imaš doma?
  • T: Ništa ?????? Smislit ću nešto.
  • Z: Ništa?! Pa imaš punu škrinju hrane!
  • T: Fakat mi se ne kuha na 40 stupnjeva!
  • Z: Pa ako si toliko lijena, ti naruči pizzu!

Pozvonili smo joj na vrata oko 21 sat i već na ulasku u stan bilo mi je jasno da je moja strategija upalila. Umjesto mirisa pizze upitne kvalitete, stanom se širila aroma nečega puno ukusnijeg!

patlidzani

Evo recepta:

  • 2 patlidžana
  • 1 komad bijelog pilećeg mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 paprike
  • 2 rajčice
  • 1 žlica pasirane rajčice
  • peršin
  • parmezan

Postupak:

  1. Patlidžan prepoloviti na pola i izdubiti žlicom. Posoliti i ostaviti da stoji dok ne napravite nadjev.
  2. Za nadjev iskoristiti unutrašnjost patlidžana koju treba sitno nasjeckati i začiniti po želji (papar, sol).
  3. Na kokosovom ulju popržiti kockice luka, papriku i rajčicu. U zasebnoj tavici popržiti piletinu dok ne dobije zlatnu boju.
  4. Sve skupa pomiješati s pasiranom rajčicom i napuniti lađice patlidžana,te ih obilato posipati parmezanom.
  5. U pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, peći 30 minuta ili dok parmezan ne dobije "zlatnu koricu".
  6. Ostaviti da se par minuta ohladi i po vrhu posipati svježe sjeckani peršin.

Hvala T! I sljedeći put ću pristupiti istoj strategiji jer očito – pali!

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Proteinski waffli s okusom kokosa x 2
    Situacija ide ovako: ulazim jučer u teretanu, na recepciji troje djelatnika, svi nekako posebno razdragani i veseli. Pozdravljam ih i odmah pitam što se dogodilo kad ih „šora“ takva sreća i Goga otkriva uzrok – pripremila je zdravi desert. Naravno, kako sam uvijek gladna, objeručke sam prihvatila poziv na degustaciju. Prije kušanja, Goga me upozorila da su svejedi komentirali da im je kolač bezveze, što je garancija nekoliko stvari: Kolač je napravljen od meni prehrambeno prihvatljivih sast...
  • Proteinski smoothie od bundeve x 1
    Tajana je nekidan radila neku super pitu s bundevom pa sam imala priliku uživati u toj divoti, ali i pomamiti se za bundevom na još koji način. Jedna zanimljiva ideja je uvijek smoothie od bundeve: Sastojci: 100 g pirea od bundeve 1/2 zamrznute banane 200 ml bademovog ili nekog drugog malomasnog mlijeka 1 mjerica whey proteina, okus vanilija Pire od bundeve: Pola manje hokkaido bundeve očistite od koštica, zamotajte u foliju i pecite 45-50 minuta na 180 stupnjeva. Kada tikve omek...
  • Omlet s batatom i brokulom x 3
    Kaže mi maloprije kolega da mu nedostaje ideja za pripremu jaja za doručak. Evo, donosim još jednu, valjda tisućitu ;) 3 jaja 1 manji batat 6-7 cherry rajčica par cvjetova brokule začini po želji kokosovo ulje u spreju Tavu sam pošpricala kokosovim uljem u spreju pa stavila da se zagrije. Za to vrijeme sam jaja sa začinima umutila u jednoj zdjelici. Batat sam narezala na sitne ploškice, brokulu na što manje cvjetiće, a cherry rajčice na polovice i četvrtine, ovisno o veličini.  Na ...
  • Zdravi desert: 3 recepta za proteinske kuglice! x 9
    Nakon jaaako puno napravljenih zdravih slastica, jednostavnijih ili složenijih, zaključak je ovakav: najpraktičnije i najjednostavnije zdrave slastice su uvijek neke kuglice. Prije svega one gotovo nikad ne zahtijevaju pečenje, a drugo sastav im je bogat i trebate ih sam par da zadovoljite želju za slatkim. Dakle kad ih jednom napravite imate ih za više dana. Jedino što vam je neophodno kod pripreme kuglica je dobar (čitaj: jak) blender. Donosim vam tri ideje za pripremu proteinskih kuglica,...