Zapečeni patlidžani punjeni piletinom

patlidzani

Ako se pitate kako nagovoriti prijateljicu da pripremi večeru za ekipu, onda je rješenje jednostavno: nabijte joj osjećaj grižnje savjesti. T je trebala pripremiti večeru za nas 3 frendice, da pojedemo nešto prije izlaska.

Ovako je tekao razgovor jučer:

  • T: Što da pripremim za večeru?
  • Z: Nemam pojma. Što imaš doma?
  • T: Ništa ?????? Smislit ću nešto.
  • Z: Ništa?! Pa imaš punu škrinju hrane!
  • T: Fakat mi se ne kuha na 40 stupnjeva!
  • Z: Pa ako si toliko lijena, ti naruči pizzu!

Pozvonili smo joj na vrata oko 21 sat i već na ulasku u stan bilo mi je jasno da je moja strategija upalila. Umjesto mirisa pizze upitne kvalitete, stanom se širila aroma nečega puno ukusnijeg!

patlidzani

Evo recepta:

  • 2 patlidžana
  • 1 komad bijelog pilećeg mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 paprike
  • 2 rajčice
  • 1 žlica pasirane rajčice
  • peršin
  • parmezan

Postupak:

  1. Patlidžan prepoloviti na pola i izdubiti žlicom. Posoliti i ostaviti da stoji dok ne napravite nadjev.
  2. Za nadjev iskoristiti unutrašnjost patlidžana koju treba sitno nasjeckati i začiniti po želji (papar, sol).
  3. Na kokosovom ulju popržiti kockice luka, papriku i rajčicu. U zasebnoj tavici popržiti piletinu dok ne dobije zlatnu boju.
  4. Sve skupa pomiješati s pasiranom rajčicom i napuniti lađice patlidžana,te ih obilato posipati parmezanom.
  5. U pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, peći 30 minuta ili dok parmezan ne dobije "zlatnu koricu".
  6. Ostaviti da se par minuta ohladi i po vrhu posipati svježe sjeckani peršin.

Hvala T! I sljedeći put ću pristupiti istoj strategiji jer očito – pali!

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Zdrava juha od rajčice x 5
    Koje god godišnje doba bilo, juha je uvijek dobra ideja. Nije li čudesno to da i usred vrućine, kada pojedete toplu juhu, ona nekako paše? Evo jedne jednostavne ideje za pripremu domaće juhe od rajčice. Još ako imate domaće rajčice, dobit ćete idealnu večeru.  1 manja glavica luka 3 rajčice, srednje veličine 2 cm svježeg đumbira, naribanog sol, papar 2 stabljike celera 3 velike žlice kokosovog mlijeka (iz limenke) 1 žlica maslinovog ulja U posudi zagrijemo maslinovo ulje pa ubacim...
  • Muffini od jaja s pancetom i lukom x 5
    Duuugo nisam radila muffine od jaja. Jedno vrijeme sam ih jela barem jedanput tjedno, a onda su nekako nečujno nestali s mog jelovnika bez nekog posebnog razloga. Jednostavno sam zaboravila na njih. No, kako se radi o pripremi jaja koja je izvrsna i za ponijeti na put, ljetno vrijeme je pravi trenutak za vratiti ih na jelovnik jer tijekom ljeta puno obroka jedem u hodu.  Istina, za pripremu muffina treba i malo više vremena, od pripreme običnih jaja pa je i to svakako jedan od razloga zašto ...
  • Lubenica s feta sirom i bosiljkom x 2
    Tko je jednom probao ovu kombinaju zna da se radi o osvježavajućem, slatkom, ukusnom i proteinima punom spoju pravih ljetnih namirnica. Stoga, dok ljeto traje, svakako iskoristite priliku i uživajte u ovom aromatičnom trojcu.  lubenica feta sir svježi bosiljak Sve samo narežete na kockice, a bosiljak usitnite i promiješate. Ostavite malo da odstoji u hladnjaku, da se arome sljube, pa jedite kao pravo ljetno poslijepodnevno osvježenje.  Pisala sam već više recepata s lubenicom pa evo n...
  • Bobičasto voće s visokoproteinskim jogurtom x 5
    Krenulo me danas s obrocima. Ručak je bio u 13, i nakon 2 sata, naravno da imam želju za nečim slatkim. No, slatko ne mora odmah biti i suludo griješno, nakon čega ću se pitati "šta mi je to trebalo!?" 2-3 žlice zaleđenog bobičastog voća 150 ml skyr jogurta, s povećanim udjelom proteina Samo pomiješajte jedno s drugim, ostavite da malo odstoji, tek toliko da se voće malo otopi i navalite. Kiselkasto je, osvježavajuće i ako se dovoljno dobro uvjerite - bit će vam i slatko.  Ali svakako ...