Zapečeni patlidžani punjeni piletinom

patlidzani

Ako se pitate kako nagovoriti prijateljicu da pripremi večeru za ekipu, onda je rješenje jednostavno: nabijte joj osjećaj grižnje savjesti. T je trebala pripremiti večeru za nas 3 frendice, da pojedemo nešto prije izlaska.

Ovako je tekao razgovor jučer:

  • T: Što da pripremim za večeru?
  • Z: Nemam pojma. Što imaš doma?
  • T: Ništa ?????? Smislit ću nešto.
  • Z: Ništa?! Pa imaš punu škrinju hrane!
  • T: Fakat mi se ne kuha na 40 stupnjeva!
  • Z: Pa ako si toliko lijena, ti naruči pizzu!

Pozvonili smo joj na vrata oko 21 sat i već na ulasku u stan bilo mi je jasno da je moja strategija upalila. Umjesto mirisa pizze upitne kvalitete, stanom se širila aroma nečega puno ukusnijeg!

patlidzani

Evo recepta:

  • 2 patlidžana
  • 1 komad bijelog pilećeg mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 paprike
  • 2 rajčice
  • 1 žlica pasirane rajčice
  • peršin
  • parmezan

Postupak:

  1. Patlidžan prepoloviti na pola i izdubiti žlicom. Posoliti i ostaviti da stoji dok ne napravite nadjev.
  2. Za nadjev iskoristiti unutrašnjost patlidžana koju treba sitno nasjeckati i začiniti po želji (papar, sol).
  3. Na kokosovom ulju popržiti kockice luka, papriku i rajčicu. U zasebnoj tavici popržiti piletinu dok ne dobije zlatnu boju.
  4. Sve skupa pomiješati s pasiranom rajčicom i napuniti lađice patlidžana,te ih obilato posipati parmezanom.
  5. U pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, peći 30 minuta ili dok parmezan ne dobije "zlatnu koricu".
  6. Ostaviti da se par minuta ohladi i po vrhu posipati svježe sjeckani peršin.

Hvala T! I sljedeći put ću pristupiti istoj strategiji jer očito – pali!

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 7
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 3
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...
  • Čokoladni "gingerbread" s bananom x 8
    Znate one slastice koje, kad ih vidite, želite nikada ne osjetiti sitost i jesti i jesti bez ikakvog razmišljanja o posljedicama. E pa ovo je tako nešto:  Sastojci: 2-3 vrlo zrele banane, napraviti pire 4 žlice meda 2 žličice ekstrakta vanilije 3 jaja 120 g maslaca od badema ili nekih drugih orašastih plodova 50 g kokosovog brašna 1 čajnu žličicu sode bikarbone 1 žličica praška za pecivo 1 žličica đumbira u prahu 1 žličica cimeta 1/2 žličice klinčića 1/2 žličice muškatnog orašči...
  • Superjednostavna mesna štruca x 8
    Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...