Za ljubitelje kruha - Keto-kruh!

  • 3 komentara
  • 12 x
  • ponedjeljak, 05 veljače, 2018. u 04:50

keto kruh

Mnogima je najveći problem odlaska na dijetu, upravo nedostatak kruha. Mnogima je kruh namirnica koju jedu svakodnevno, u svakom obroku. Stoga, ovo što slijedi je mnogima - spas!

Keto kruh:

  • 120 g otopljenog maslaca
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 7 jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 300 g bademovog brašna
  • 1/2 žličice ksantan gume (ili 1 žličica želatine)
  • 1/2 žličica soli

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Razbijte jaja u zdjelici i dobro ih umutitte mikserom. Dodajte kokosovo ulje i maslac i nastavite snažno miksati, dok ne dobijete pjenastu smjesu.

U manjoj posudi pomiješajte sve ostale sastojke pa ih umješajte s vlažnom smjesom. Istresite u kalup za kruh u koji ste ili stavili papir za pečenje ili ga namastili maslacem, da se ne lijepi.

Pecite oko 45 minuta, odnosno dok čačkalica kojom testno probodete kruh ne bude potpuno suha.

Uživajte u ovom keto kruhu.

Kakav ti je post? 
Zahvaljujem na receptu...jedno pitanje moze li se umjesto zelatine koristiti indijski trputac-psyllium ljuskice?
AnaRom
08.02.18. u 10:57
line
Može, psyllium ljuskice se i inače koriste kao zamjena za želatinu, pogotovo u slučaju onih koji su na veganskoj ili vegetarijanskoj prehrani. Samo provjeri koji su omjeri, u to nisam sigurna.
ZorroRi
09.02.18. u 09:20
line
Zorrori, imaš li okvirnu kcal vrijednost, omjere (uh, p, m) na 100 g ovoga kruha? I like it a lot! ??˘ Inače te pratim i puno ti, na svemu, hvala. Obično doručkujem 3 jaja i oko 200 g posnog sira, ali ne bi bilo loše malo promijenit. ??
lolita29
11.02.18. u 13:03
line
3 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Popečci od slanutka sa špinatom x 3
    Nekima je slanutak najdraža namirnica i uvijek im dobro dođe neka nova ideja za pripremu obroka koji sadrže ovu proteinsku i nutritivno visokovrijednu namirnicu. Evo recepta za pripremu popečaka od slanutka: 1 limenka slanutka, procijeđena 1 mladi luk 2 češnja češnjaka 2 mrkve 1/2 tikvice 1 jaje 2 žlice tahini paste začini: sol, papar, crvena paprika, kurkuma malo zobenog brašna ili krušnih mrvica Sve sastojke osim jaja i zobenog brašna (krušnih mrvica) stavite u posudicu i izmik...
  • Burger od puretine i povrća x 4
    Ovo možete jesti za večeru. Fino je, jednostavno i brzo gotovo. Jedino što vam savjetujem da ovaj burger pojedete uz neko povrće ili zelenu salatu, a ne u dvije polovice nezdravog peciva.  250 g mljevene puretine 1 manja glavica luka 1/2 jajeta 1 svježi luk 1/4 svježe paprike začini: sol, papar, chilly Luk i papriku narežete na što sitnije pa stavite u posudu. Dodate sve ostale sastojke i dobro izmiješate dok ne dobijete jednoličnu kompaktnu smjesu. Među dlanovima oblikujte burgere ...
  • Talijanski specijalitet: Rižoto s crvenim radičem x 3
    Talijanska kuhinja mnogima je jako draga, a pritom ne mislim ni primarno ni isključivo na pizzu. Prije svega, na pameti su mi različite vrste tjestenina i rižota. Upravo su različita rižota meni prvi na listi recepata talijanske kuhinje koje često isprobavam. I koji mi se gotovo redovno jako svide. Recept koji slijedi je tradicionalan obrok u talijanskoj regiji Veneto čiji je glavni grad prekrasna i bajkovita Venecija. Stoga, ako budete nekad u tom kraju, svakako probajte rižoto s crvenim rad...
  • Jaja s jabukama x 2
    Ne, nisam krivo napisala u naslovu, iako su to možda mnogi pomislili. Probajte ovu kombinaciju i iznenadit ćete se koliko je zanimljivo i fino.  3 jaja 100 g dimljene pureće ili pileće šunke 1 jabuka 1/2 žličice peršina Jaja skuhate, ogulite i ohladite. Kad su jaja hladna, narežite ih na polovice ili četvrtine, šanku i jabuku narežite na kockice. Začinite peršinom. Promiješajte i uživajte. Jaja će ovom obroku dati super sočnost i svježinu.