Vege-burger od špinata

vege burger

Jeste za burger od špinata? Ovo morate probati, bez obzira jedete li meso ili ne. Ako vam ipak nedostaje komad mesa, specite ga sa strane i priložite mesu, a ako vam je ovo dovoljno, samo napravite malo salate i uživajte u ovom finom, zelenom obroku.

  • 400 g špinata, odmrznutog i dobro ocijeđenog
  • 2 bjelanjka
  • 1 mrkva, naribana
  • 1 cijelo jaje
  • 1/4 glavice luka, nasjeckane na što sitnije
  • 60 g ribanog topivog sira, poput cheddara
  • 30 g krušnih mrvica
  • Sol, papar, češnjak

Sve sastojke dobro pomiješati, dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu potom među dlanovima oblikovati u burgere pa staviti da se peče na tavi koju ste prethodno pošpricali maslinovim uljem u spreju i zagrijali.

Burgeri su gotovi kad s obje strane dobiju lijepu zlatnu boju, što ćete postići nakon 4-5 minuta.

Uživajte!

Kakav ti je post? 
Gdje ima kupit to maslinovo ulje u spreju?
debela_frendica
02.06.18. u 02:29
line
Imaš ga tu u webshopu, a ako baš hoćeš nešto domaće, što je po meni pametnije, možeš si kupiti i običnu staklenu bočicu kao sprej (ja sam to bila nabavila u staroj Billi, ali sigurna sam da ih ima i drugdje!) i staviti svoje ulje u to, super stvar, mogu ti poslati sliku ako hoćeš ;) Inače, imaš i na googlu neke primjerke naših ulja u bočici pa si malo pogledaj.
Gym_girl
02.06.18. u 12:04
line
2 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Superjednostavna mesna štruca x 8
    Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...
  • Proteinski zeleni quiche x 5
    Darko nas je još jedanput uspio oduševiti. Ovaj put je to uspio izvrsnim proteinskim obrokom bez komadića mesa. Pred nama je zeleni quiche po njegovoj recepturi: Sastojci: Za tijesto: 250 g brašna 1 prašak za pecivo 125 g maslaca 125 g posnog sira 1 žumanjak Sol, po želji Nadjev: 125 g poriluka 200 g špinata 200 g posnog sira 200 g kiselog vrhnja Kukuruz 2 jaja 100 ml mlijeka 2 cherry rajčice Začini, po želji Postupak: Prvo je potrebno pripremiti tijesto. Kroz ...
  • Jedite što više ribe: Filet bakalara s povrćem x 5
    Iako smo mediteranska zemlja, Hrvatska ne samo da se ne može pohvaliti količinom ribe koju konzumiramo po glavi stanovnika, već se tom brojkom trebamo sramiti.  Prema europskim podacima (u koje su uključene čak i zemlje koje nemaju izlaz na more), prosjek je 25,5 kg/po stanovniku godišnje. Primjerice, u Portugalu je taj broj 55,3 kg/godišnje i ta zemlja prednjači pred drugim europskim zemljama.  Naš rezultat je ispod prosjeka čemu sigurno doprinose i jako visoke cijene ribe na našim tržnicam...
  • Proteinska salata s grahom x 9
    Vratila sam se sinoć s puta. Bila sam 8 dana u Portugalu i ušla sam sinoć u stan nešto nakon 20 sati. Kao i uvijek, prije puta sam ispraznila fridž od sve hrane koja bi se, dok me nema, mogla pokvariti. Prevedeno: jučer me dočekao fridž u kojem nema ništa osim par limenki... Dakle, takav mi je bio i ručak. Jedino što sam povrće morala kupiti jutros.  1 tuna u salamuri 1/2 limenke graha 3-4 cherry rajčice komad korijena celera sol, papar maslinovo ulje Tunu sam dobro procijedila, gr...