Vege-burger od špinata

vege burger

Jeste za burger od špinata? Ovo morate probati, bez obzira jedete li meso ili ne. Ako vam ipak nedostaje komad mesa, specite ga sa strane i priložite mesu, a ako vam je ovo dovoljno, samo napravite malo salate i uživajte u ovom finom, zelenom obroku.

  • 400 g špinata, odmrznutog i dobro ocijeđenog
  • 2 bjelanjka
  • 1 mrkva, naribana
  • 1 cijelo jaje
  • 1/4 glavice luka, nasjeckane na što sitnije
  • 60 g ribanog topivog sira, poput cheddara
  • 30 g krušnih mrvica
  • Sol, papar, češnjak

Sve sastojke dobro pomiješati, dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu potom među dlanovima oblikovati u burgere pa staviti da se peče na tavi koju ste prethodno pošpricali maslinovim uljem u spreju i zagrijali.

Burgeri su gotovi kad s obje strane dobiju lijepu zlatnu boju, što ćete postići nakon 4-5 minuta.

Uživajte!

Kakav ti je post? 
Gdje ima kupit to maslinovo ulje u spreju?
debela_frendica
02.06.18. u 02:29
line
Imaš ga tu u webshopu, a ako baš hoćeš nešto domaće, što je po meni pametnije, možeš si kupiti i običnu staklenu bočicu kao sprej (ja sam to bila nabavila u staroj Billi, ali sigurna sam da ih ima i drugdje!) i staviti svoje ulje u to, super stvar, mogu ti poslati sliku ako hoćeš ;) Inače, imaš i na googlu neke primjerke naših ulja u bočici pa si malo pogledaj.
Gym_girl
02.06.18. u 12:04
line
2 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Jednostavne tortilje s mljevenim mesom (za lijene i gladne) x 2
    Zaključili smo odavno: tortilje svi volimo. I koliko god ideja smislili, uvijek će svaka nova biti dobrodošla. Ovo je još jedna, jednostavna, ukusna, sočna...  3 tortilje 200 g mljevenog mesa 1 paprika 1 tikvica 1 glavica luka malo maslinovog ulja začini: papar, sol, začinksa paprika, peršin Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa ubacite na trakice narezano povrće i poklopite pa pustite da se krčka. Pazite da vatra nije prejaka i da povrće ne zagori. kad je pri kraju, ubacite mljeveno...
  • Proteinski dip s povrćem x 3
    Često me prijatelji ili klijenti pitaju što jesti za međuobrok. Najčešće tad posegnu za nečim što znaju da nije najbolje rješenje, iako bi već i šaka badema bili prihvatljivo rješenje.  Ovo je jedna ideja koju ja često radim za međuobrok kad imam različitog povrća i kad imam vremena za reckanje... dakle, najčešće je to vikendom.  U ovom slučaju od povrća je bila:  1 rajčica 1 krastavac 1 paprika 1/3 avokada 1/4 limuna Limunom pospite avokado, da ne pocrni. Sve ostalo povrće narežit...
  • Škampić-ražnjići na žaru x 2
    Par puta godišnje zaželim se jesti škampe. Točnije, zaželim ih se češće, ali na tanjuru završe 2-3 puta u godini. Ovaj put sam ih pripremila najjednostavnije moguće - kao ražnjiće na gril tavi.  200 g očišćenih škampa 2 žlice maslinovog ulja 2 češnja češnjaka Nabola sam ih na štapiće i stavila na zagrijanu gril tavu. Može i na roštilj, ali ga se meni nije dalo paliti samo zbog toga.  kad su se škampi ispekli, izvadila sam ih na tanjur i premazala s mješavinom maslinovog ulja i na sitn...
  • Spiralna tikvica s bolonjezom x 4
    Spiralizator je u mom domu prije par godina bio pravi hit. Sve što sam uhvatila u ruku od hrane, ugurala sam u taj strojček i narezala u obliku spirale. Hrana tada izgleda zanimljivije, a prema onoj analogiji da je vino finije ako ga pijete iz lijepe čaše, tako je i hrana ukusnija ako ljepše izgleda. Ipak, u spiralizatoru najčešće i dan-danas završi tikvica. Ona dobro glumi tjesteninu u tom obliku, pa joj je sudbina zapečaćena: 1 tikvica 200 g mljevenog mesa 1 žličica maslinovog ulja 1 ...