Tradicionalni indijski palak paneer - špinat sa sirom!

palak paneer

Krajem siječnja objavila sam blog o aromatičnim muffinima od jaja u košarici od tikvica koju su nastale u kuhinji iznimno talentirane Antee Piplice koja će, potpuno sam sigurna, vrlo brzo postati značajno ime na našoj kulinarskoj sceni. Naime, ova samozatajna djevojka vrelo je ideja i kreativnosti u pripremi zdravih, vegetarijanskih obroka. 

Prije par dana dobila sam njezinu novu kreaciju koja je samo potvrdila sve ovo što sam prethodno napisala! Naime, Antea je napravila Palak-paneer, tradicionalno indijsko vegetarijansko jelo. 

Evo recepta: 

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica curryja
  • 1 žličica kima, mljevenog
  • 1 žlicica garam masale
  • 1 dcl mlijeka (zobeno) ili vrhnja
  • 1 kg špinata
  • 1 paket riccote (250g)

Na maslinovom ulju se dinstaju luk i češnjak. Zatim se dodaje kurkuma, curry, garam masala, sol i papar razmućeni u 1dl zobenog mlijeka ili vrhnja.

Ta mješavina se prolije po luku i češnjaku pa se to kuha oko 3 minute. Zatim se doda narezan svježi špinat i sve skupa se kuha 15 minuta.

Potom, sve se izblenda u blenderu. Nakon toga, u tavu se doda ricotta i kuha se dok ne krene žutiti. Nakon toga se doda zblendani špinat i kuha se još par minutica.

U samo par minuta pred sobom imate kremastu mješavinu špinata i kvalitetne riccote koju ćete jesti kao prilog nekom kvalitetnom izvoru proteina. 

Veselim se nekom novom Anteinom receptu! 

palak paneer

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 7
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 3
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...
  • Čokoladni "gingerbread" s bananom x 7
    Znate one slastice koje, kad ih vidite, želite nikada ne osjetiti sitost i jesti i jesti bez ikakvog razmišljanja o posljedicama. E pa ovo je tako nešto:  Sastojci: 2-3 vrlo zrele banane, napraviti pire 4 žlice meda 2 žličice ekstrakta vanilije 3 jaja 120 g maslaca od badema ili nekih drugih orašastih plodova 50 g kokosovog brašna 1 čajnu žličicu sode bikarbone 1 žličica praška za pecivo 1 žličica đumbira u prahu 1 žličica cimeta 1/2 žličice klinčića 1/2 žličice muškatnog orašči...
  • Superjednostavna mesna štruca x 8
    Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...