Tradicionalni indijski palak paneer - špinat sa sirom!

palak paneer

Krajem siječnja objavila sam blog o aromatičnim muffinima od jaja u košarici od tikvica koju su nastale u kuhinji iznimno talentirane Antee Piplice koja će, potpuno sam sigurna, vrlo brzo postati značajno ime na našoj kulinarskoj sceni. Naime, ova samozatajna djevojka vrelo je ideja i kreativnosti u pripremi zdravih, vegetarijanskih obroka. 

Prije par dana dobila sam njezinu novu kreaciju koja je samo potvrdila sve ovo što sam prethodno napisala! Naime, Antea je napravila Palak-paneer, tradicionalno indijsko vegetarijansko jelo. 

Evo recepta: 

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica curryja
  • 1 žličica kima, mljevenog
  • 1 žlicica garam masale
  • 1 dcl mlijeka (zobeno) ili vrhnja
  • 1 kg špinata
  • 1 paket riccote (250g)

Na maslinovom ulju se dinstaju luk i češnjak. Zatim se dodaje kurkuma, curry, garam masala, sol i papar razmućeni u 1dl zobenog mlijeka ili vrhnja.

Ta mješavina se prolije po luku i češnjaku pa se to kuha oko 3 minute. Zatim se doda narezan svježi špinat i sve skupa se kuha 15 minuta.

Potom, sve se izblenda u blenderu. Nakon toga, u tavu se doda ricotta i kuha se dok ne krene žutiti. Nakon toga se doda zblendani špinat i kuha se još par minutica.

U samo par minuta pred sobom imate kremastu mješavinu špinata i kvalitetne riccote koju ćete jesti kao prilog nekom kvalitetnom izvoru proteina. 

Veselim se nekom novom Anteinom receptu! 

palak paneer

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • "Špageti" bolonjez od tikvica x 4
    Ako ste na nekoj low-carb ili keto prehrani, onda će vam se ovo što slijedi jako svidjeti kao ideja za ručak!  2 tikvice narezane spiralizatorom  200 g mljevene govedine 1/2 glavice luka 1/2 limenke pelata 100 g feta sira začii po želji: sol, papar, peršin  1 žlica maslinovog ulja Ulje zagrijete na tavi pa ubacite na sitno nasjeckan luk da se malo omekša. Potom dodate mljeveno meso i pirjate dok meso ne dobije nježnu smeđu boju. Tad zalijete meso pelatima, začinite i ostavite da se...
  • Zobeni keksići s lješnjacima x 6
    Ovi keksići su gotovi nabrzinu, u manje od 30 minuta od početka pripreme imat ćete pred sobom kvalitetne keksiće koje možete pojesti kao međuobrok, pogotovo prije neke tjelesne aktivnosti.  Potrebno je samo par sastojaka: 170 grama zobenih pahuljica 2 zrele banane malo cimeta 2 šake sjeckanih lješnjaka  Zdrobite bananu dobro vilicom i dodajte preostale sastojke. Zatim oblikujte kolačiće, posložite ih na papir za pečenje i pecite na 180°C oko 15 minuta.  Možete jesti i tople i hladne...
  • Low-carb palačinke s "zero" namazima od kokosa i čokolade-lješnjaka! x 5
    Ovaj blog bi se mogao zvati - jedna ljubav, dva okusa! Ili: jedna ljubav - dvije boje! Kako odlučimo, jedno je jasno ovo su bila dva super doručka. Recept za zdrave palačinke je u oba slučaja jednak, razlika je u namazu: jedan je od kokosa, drugi od čokolade i lješnjaka. Reći ću vam samo ovo: otkad imam te namaze kod kuće, nisam lijena ujutro ustajati ranije i peći palačinke! I to ne bilo kakve, ovo su low-carb palačinke! Za 4 palačinke:  6 jaja 2 žlice chia sjemenki 1 žličica kakaa u ...
  • Smoothie od malina, za cijelu obitelj x 8
    Ovo je količina za cijelu obitelj. Tako smo mi danas započeli dan. Svi smo se vitaminizirali za doručak.  Vrijeme je malina pa je pravi trenutak da iskoristite ovo super voće i uživate. Špinat je bogat vitaminima i mineralima, ali i vlaknima koji e regulirati probavu pa je učinak ovog smoothieja višestruk. 1 banana 300 g malina 3 šake špinata 150 ml vode Sve sastojke ubacite u blender i blendate dok se sve ne sljubi i ne razbiju svi dijelovi. Istresete u čaše, podijelite ukućanima i ...