Tjestenina u brokuli i češnjaku

tjestenina

Tjestenina + brokula + češnjak = obrok gotov u 20-ak minuta koji vas opskrbljuje s puno energije, pa je izvrstan za prije neke tjelesne aktivnosti.

  • 1 glavica luka
  • 1,5 žlice na sitno nasjeckanog češnjaka
  • 3-4 cijela češnjaka
  • Malo soli
  • 3-4 šampinjona
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 300 ml mlijeka po izboru
  • 100 g tjestenine
  • 300 g brokule
  • Parmezan
  • Papar

U vodi skuhajte brokulu, ali nemojte dozvoliti da se prekuha.

U većoj posudi ili tavi zagrijte maslinovo ulje pa istresite na što sitnije nasjeckan luk, cijele češnjeve češnjaka, na sitno nasjeckan češnjak i dinstajte dok se sve ne zacakli. Pazite da ne zagori pa je dobro da ploča ne bude pretopla. Potom dodajte mlijeko, sol i tjesteninu pa pustite da zavrije pa ponovo smanjite toplinu i pustite da se kuha.

Kuhajte desetak minuta, odnosno koliko tjestenini treba da se skuha, povremeno miješajući kako biste spriječili lijepljenje. Pred kraj dodajte na ploškice nasjeckane gljive. Kad tjestenina bude kuhana, mlijeko bi trebalo potpuno ispariti, ostaviti samo kremicu po tjestenini.

Umješajte procijeđenu brokulu u tjesteninu i pospite parmezanom. Po želji na kraju dodajte malo papra.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...