Šareni proteinski desert

posni sir sa sumskim vocem

Šumsko voće u što god stavim, obrok dobije jednu dodatnu vrijednosti i postane - prefin! A šumsko voće zapravo možete staviti u što god želite, od mesa, do kolača, palačinki, jogurta, a ja ih često stavim i kada radim proteinski shake. Ne samo da imaju izvrstan okus, nego je i njihov nutritivni profil - brutalno poželjan.

Bogato je vitaminima i mineralima, a primjerice borovnice su jedan od najjačih antioksidansa, a oksidansi su pomagači u borbi protiv slobodnih radikala koji su odgovorni za razvoj niza bolesti... Dakle, jasno je da je šumsko voće uvijek dobrodošlo. 

Ja ga često kao međuobrok napravim s meni dosadnim posnim sirom. Istina, mliječne proizvode općenito jedem vrlo rijetko, a kad ih jedem onda je to neki posni sir kojem popravim okus ovako nekim finim bobicama. 

  • 100 ml tekućeg jogurta
  • 150 g kremastog posnog sira
  • 3 žlice bobičastog voća 

Voće sam imala zamrznuto pa sam ga malko ostavila da se otopi, u zdjelici na radijatoru. Za to vrijeme sam jogurt i posni sir dobro promiješala, može i u blenderu. 

Potom sam čaše napunila do pola pa izlila polovicu voća i soka od otopljenog voća. Preko sam prelila ostatak jogurta i sira pa po vrhu dodala ostalo voće i sok. 

Fora u tom izlijevanju u slojevima je u tome da ovako sigurno kako god zagrabite u žlici imate i voća, a ne samo jogurt i sir. 

Kakav ti je post? 
Mmmmm, super mi je ovo ujutro sa zobenima, malo stevie (ili meda) i ekstrakt vanilije... Moj najdrazi dorucak, definitivno
yasska
14.03.17. u 11:38
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mesne okruglice uz umak od posnog sira x 6
    Često u mesnici kupim mljeveno meso, ali uvijek tražim da mi neki moj odabrani komad mesa preda mnom ubace u onaj svoj apart i samelju. Tako nekako ipak imam kontrolu što jedem i da u mojim okruglicama nema i nekog mesa koje nisam željela.  S mljevenim mesom najčešće radim neke okruglice ili burgere: oni dobro podnose stajanje. napravim ih navečer ili ujutro i jedem taj dan za ručak, na poslu. Taj protek vremena od više sati zadrži ih sočnima, a čak ni podgrijavanje u mikrovalnoj im ne naštet...
  • Proteinske palačinke s malinama x 9
    Svoje doručke koji se sastoje od jaja ponekad malo transformiram. Umjesto omleta, jaja na oko ili neke treće inačic ove savršene namirnice, ponekad napravim palačinke. No, sastojci gotovo da ostanu nepromijenjeni pa zadržavam svoj trend početka dana s jajima.  Evo jedne ideje koju možete napraviti jednako brzo kao i običnu kajganu.  Sastojci (za 2 velike, tanke palačinke): 3 jaja 1 žlica chia sjemenki 1 žličica kakaa u prahu 1 žličica kokosovog brašna 1/2 žličice cimeta 1 žličica ghe...
  • Tapenada na patlidžanu x 11
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...