Šarena salata s kvinojom i kukuruzom

salata

Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto.

„Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije…

A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke lagane varijante obroka, pune šarenih boja, laganih okusa i s puno vitamina i minerala.

Salata od kukuruza je jedan upravo takav ručak:

  • 80 grama kvinoje, skuhane
  • 1 mala limenka kukuruza
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica crvene začinske paprike
  • 1 krastavac narezan na kockice
  • 6-8 cherry rajčica, ovisno o veličini
  • 1/2 avokada
  • 1 limun ili limeta
  • svježi peršin
  • Sol i papar, po želji

Postupak:

  1. Kvinoju skuhajte pa procijedite i ostavite da se ohladi.
  2. Kukuruz procijedite i isperite. Avokado narežite na kockice pa polijte s limunovim sokom.
  3. Sve sastojke pomiješajte u jednoj većoj posudi, pa razdijelite na dvije porcije.
  4. Ovo je ručak koji možete jesti odmah ili ponijeti na posao.

Uživajte i odbrojavajte sa mnom dane do ljeta.

Objavljeno 26.02.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija