
Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto.
„Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije…
A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke lagane varijante obroka, pune šarenih boja, laganih okusa i s puno vitamina i minerala.
Salata od kukuruza je jedan upravo takav ručak:
- 80 grama kvinoje, skuhane
 - 1 mala limenka kukuruza
 - 2 žlice maslinovog ulja
 - 1 žličica crvene začinske paprike
 - 1 krastavac narezan na kockice
 - 6-8 cherry rajčica, ovisno o veličini
 - 1/2 avokada
 - 1 limun ili limeta
 - svježi peršin
 - Sol i papar, po želji
 
Postupak:
- Kvinoju skuhajte pa procijedite i ostavite da se ohladi.
 - Kukuruz procijedite i isperite. Avokado narežite na kockice pa polijte s limunovim sokom.
 - Sve sastojke pomiješajte u jednoj većoj posudi, pa razdijelite na dvije porcije.
 - Ovo je ručak koji možete jesti odmah ili ponijeti na posao.
 
Uživajte i odbrojavajte sa mnom dane do ljeta.
Objavljeno 26.02.2019.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
                                            Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
                                        
                                        Registracija