Quesadilla s jajima, keljom, paprikom i mozzarellom

quesadilla

Ako volite meksičku kuhinju, onda je svakako pri vrhu vaših prehrambenih preferencija i njihova tradicionalna quesadilla. Naš Darko je donio jedan super način kako pripremiti quesadillu koju dijelimo s vama:

Sastojci:

  • 2 tortilje
  • 3 jaja
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 šalica svježeg kelja
  • 70 g mozzarelle
  • Chili

Za ovaj recept možete koristiti kupovne tortilje ali kako su u mojem gradu sve kupovne bile skuplje od 20 kn za paket od 8 tortilja odlučio sam napraviti domaće tortilje.

Od 300 g brašna, 2 dcl tople vode i žlice ulja, bez kvasca ili germe, te sam samo uz dodatak, meni neizostavnog, kopra umijesio tvrdo beskvasno tijesto za 4 velike tortilje. Da sam imao kukuruzno brašno koristio bih pola njega a pola pšeničnog, ali eto nisam ga imao pa je i ovako bilo dobro :).

Tortilje sam na brzinu razvaljao, izrezao i ispekao na suhoj tavi.

Izlupajte jaja u posudu te ih začinite sa soli i chilijem po želji. Sve dobro izmiješajte kao kada radite kajganu i prelijte po tortilji koja je već stavljena na suhu vruću tavu.

Kako sam htio da quesadilla bude bogato napunjena koristio sam manju tavu kako tortilja ne bi cijela stala u nju i da joj rubovi vire van. Tako se stvori mali tortilja tanjur u tavi s kojim kasnije radite što želite.

Na jaja stavite nasjeckani kelj, zatim nasjeckanu crvenu papriku (svježu ili kiselu iz zimnice), natrganu mozzarellu i na kraju sve prekrijte s drugom tortiljom.

Quesadillu pecite kojih pet minuta na umjerenoj vatri s jedne strane, pa je okrenite i pecite još toliko s druge strane.

Ako vam iz nje iscuri malo jaja ne brinite. To je zapravo i poželjno da se tortilje slijepe i spoje u jednu cjelinu na rubovima.

Povremeno stisnite quesadillu da vidite da li je skroz pečena unutra i po potrebi je ponovno okrenite ako nije.

Kada sredina više nije tekuća tada je gotova. Prerežite je na 4 ili 8 dijelova i poslužite dok je još vruća.

Dobar tek!

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografija je pod copyrightom autora i nije je moguće preuzimati.

quesadilla

Kakav ti je post? 
Ovo izgleda jako, jako fino :)
Gym_girl
03.10.18. u 09:32
line
Ovo je predobro!Ja bi to recimo za dorucak!I budem,prvom prilikom...!S integralnim tortiljama
zmajcek68
04.10.18. u 21:27
line
2 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mesne okruglice uz umak od posnog sira x 6
    Često u mesnici kupim mljeveno meso, ali uvijek tražim da mi neki moj odabrani komad mesa preda mnom ubace u onaj svoj apart i samelju. Tako nekako ipak imam kontrolu što jedem i da u mojim okruglicama nema i nekog mesa koje nisam željela.  S mljevenim mesom najčešće radim neke okruglice ili burgere: oni dobro podnose stajanje. napravim ih navečer ili ujutro i jedem taj dan za ručak, na poslu. Taj protek vremena od više sati zadrži ih sočnima, a čak ni podgrijavanje u mikrovalnoj im ne naštet...
  • Proteinske palačinke s malinama x 10
    Svoje doručke koji se sastoje od jaja ponekad malo transformiram. Umjesto omleta, jaja na oko ili neke treće inačic ove savršene namirnice, ponekad napravim palačinke. No, sastojci gotovo da ostanu nepromijenjeni pa zadržavam svoj trend početka dana s jajima.  Evo jedne ideje koju možete napraviti jednako brzo kao i običnu kajganu.  Sastojci (za 2 velike, tanke palačinke): 3 jaja 1 žlica chia sjemenki 1 žličica kakaa u prahu 1 žličica kokosovog brašna 1/2 žličice cimeta 1 žličica ghe...
  • Tapenada na patlidžanu x 11
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...