Quesadilla s jajima, keljom, paprikom i mozzarellom

quesadilla

Ako volite meksičku kuhinju, onda je svakako pri vrhu vaših prehrambenih preferencija i njihova tradicionalna quesadilla. Naš Darko je donio jedan super način kako pripremiti quesadillu koju dijelimo s vama:

Sastojci:

  • 2 tortilje
  • 3 jaja
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 šalica svježeg kelja
  • 70 g mozzarelle
  • Chili

Za ovaj recept možete koristiti kupovne tortilje ali kako su u mojem gradu sve kupovne bile skuplje od 20 kn za paket od 8 tortilja odlučio sam napraviti domaće tortilje.

Od 300 g brašna, 2 dcl tople vode i žlice ulja, bez kvasca ili germe, te sam samo uz dodatak, meni neizostavnog, kopra umijesio tvrdo beskvasno tijesto za 4 velike tortilje. Da sam imao kukuruzno brašno koristio bih pola njega a pola pšeničnog, ali eto nisam ga imao pa je i ovako bilo dobro :).

Tortilje sam na brzinu razvaljao, izrezao i ispekao na suhoj tavi.

Izlupajte jaja u posudu te ih začinite sa soli i chilijem po želji. Sve dobro izmiješajte kao kada radite kajganu i prelijte po tortilji koja je već stavljena na suhu vruću tavu.

Kako sam htio da quesadilla bude bogato napunjena koristio sam manju tavu kako tortilja ne bi cijela stala u nju i da joj rubovi vire van. Tako se stvori mali tortilja tanjur u tavi s kojim kasnije radite što želite.

Na jaja stavite nasjeckani kelj, zatim nasjeckanu crvenu papriku (svježu ili kiselu iz zimnice), natrganu mozzarellu i na kraju sve prekrijte s drugom tortiljom.

Quesadillu pecite kojih pet minuta na umjerenoj vatri s jedne strane, pa je okrenite i pecite još toliko s druge strane.

Ako vam iz nje iscuri malo jaja ne brinite. To je zapravo i poželjno da se tortilje slijepe i spoje u jednu cjelinu na rubovima.

Povremeno stisnite quesadillu da vidite da li je skroz pečena unutra i po potrebi je ponovno okrenite ako nije.

Kada sredina više nije tekuća tada je gotova. Prerežite je na 4 ili 8 dijelova i poslužite dok je još vruća.

Dobar tek!

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografija je pod copyrightom autora i nije je moguće preuzimati.

quesadilla

Kakav ti je post? 
Ovo izgleda jako, jako fino :)
Gym_girl
03.10.18. u 09:32
line
Ovo je predobro!Ja bi to recimo za dorucak!I budem,prvom prilikom...!S integralnim tortiljama
zmajcek68
04.10.18. u 21:27
line
2 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...