Puretina sa šarenim povrćem i kikirikijem + krem juha od hokkaido buče

  • 0 komentara
  • 4 x
  • ponedjeljak, 16 listopada, 2017. u 03:09

puretina povrce

Naručivala sam nekidan povrće od kumice koja donosi na kućnu adresu. Divna je to usluga: naručite online, donesu vam na kućni prag, dobijete domaće proizvode koji - za razliku od onoga što kupite u supermarketu - uvijek imaju okus! I u narednim danima uživate! 

Naručila sam ovaj put svašta, zelenu salatu, blitvu, grincajg, svježi sir i vrhnje... divota. A onda mi je Andrea dala super ideju da od grincajga napravim - prilog uz meso. 

Imala sam i četvrtinu hokkaido buče, pa sam i nju iskoristila za pripremu kremaste juhe i sve je bilo spremno za fini nedjeljni ručak: 

povrce

Za juhu: 

  • 1/4 hokkaido buče
  • 1 žlica vrhnja
  • sol, papar

Za glavno jelo: 

  • 200 g purećeg filea
  • 1 mrkva
  • 50 g kelja
  • 50 g svježeg kupusa
  • 50 g korijena celera
  • 1 manja glavica luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • kurkuma, papar
  • 1 žlčica svježeg peršina
  • 1 šaka kikirikija

juha hokkaido

Hokkaido buču sam stavila kuhati. 

Meso podijelite na 2 komada. Dio ostavite u šnicli, a dio narežite na kockice. 

Dok se buča kuha, na tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa dodala na sitno nasjeckan luk da se dinsta. Po potrebi dodajte malo vode, da luk ne izgori već se zacakli. Dodajte meso narezano na kockice i malo prodinstajte, da pobijeli. Potom sam dodala sve povrće narezano na trakice, naribanu mrkvu i korijen celera narezan na kolutove.

Pustila sam da se dinsta, par minuta, po potrebi dodajte malo vode. Pri kraju sam dodala peršin, kikiriki i začine. Na drugoj tavi sam samo prepekla pureći file, oko 2 minute sa svake strane. 

Kad je buča bila kuhana, ubacila sam je u blender, dodala začine i počela je blendati. Vodu u kojoj se buča kuhala, polako sam dodavala dok nisam dobila juhu željene gustoće. 

Istresla sam juhu u zdjelicu, dodala vrhnje i samo malo promiješala. 

Ukusi su pomalo egzotični, a hrskavo povrće s kikirikijem se super sljubljuje s mesom.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 7
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 3
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...
  • Čokoladni "gingerbread" s bananom x 8
    Znate one slastice koje, kad ih vidite, želite nikada ne osjetiti sitost i jesti i jesti bez ikakvog razmišljanja o posljedicama. E pa ovo je tako nešto:  Sastojci: 2-3 vrlo zrele banane, napraviti pire 4 žlice meda 2 žličice ekstrakta vanilije 3 jaja 120 g maslaca od badema ili nekih drugih orašastih plodova 50 g kokosovog brašna 1 čajnu žličicu sode bikarbone 1 žličica praška za pecivo 1 žličica đumbira u prahu 1 žličica cimeta 1/2 žličice klinčića 1/2 žličice muškatnog orašči...
  • Superjednostavna mesna štruca x 8
    Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...