Puretina sa šarenim povrćem i kikirikijem + krem juha od hokkaido buče

  • 0 komentara
  • 4 x
  • ponedjeljak, 16 listopada, 2017. u 03:09

puretina povrce

Naručivala sam nekidan povrće od kumice koja donosi na kućnu adresu. Divna je to usluga: naručite online, donesu vam na kućni prag, dobijete domaće proizvode koji - za razliku od onoga što kupite u supermarketu - uvijek imaju okus! I u narednim danima uživate! 

Naručila sam ovaj put svašta, zelenu salatu, blitvu, grincajg, svježi sir i vrhnje... divota. A onda mi je Andrea dala super ideju da od grincajga napravim - prilog uz meso. 

Imala sam i četvrtinu hokkaido buče, pa sam i nju iskoristila za pripremu kremaste juhe i sve je bilo spremno za fini nedjeljni ručak: 

povrce

Za juhu: 

  • 1/4 hokkaido buče
  • 1 žlica vrhnja
  • sol, papar

Za glavno jelo: 

  • 200 g purećeg filea
  • 1 mrkva
  • 50 g kelja
  • 50 g svježeg kupusa
  • 50 g korijena celera
  • 1 manja glavica luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • kurkuma, papar
  • 1 žlčica svježeg peršina
  • 1 šaka kikirikija

juha hokkaido

Hokkaido buču sam stavila kuhati. 

Meso podijelite na 2 komada. Dio ostavite u šnicli, a dio narežite na kockice. 

Dok se buča kuha, na tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa dodala na sitno nasjeckan luk da se dinsta. Po potrebi dodajte malo vode, da luk ne izgori već se zacakli. Dodajte meso narezano na kockice i malo prodinstajte, da pobijeli. Potom sam dodala sve povrće narezano na trakice, naribanu mrkvu i korijen celera narezan na kolutove.

Pustila sam da se dinsta, par minuta, po potrebi dodajte malo vode. Pri kraju sam dodala peršin, kikiriki i začine. Na drugoj tavi sam samo prepekla pureći file, oko 2 minute sa svake strane. 

Kad je buča bila kuhana, ubacila sam je u blender, dodala začine i počela je blendati. Vodu u kojoj se buča kuhala, polako sam dodavala dok nisam dobila juhu željene gustoće. 

Istresla sam juhu u zdjelicu, dodala vrhnje i samo malo promiješala. 

Ukusi su pomalo egzotični, a hrskavo povrće s kikirikijem se super sljubljuje s mesom.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mamina goveđa juha x 3
    Prva asocijacija na goveđu juhu je - mamin nedjeljni ručak. I dan-danas, kad dolazim u Rijeku kod roditelja, veselim se maminoj juhi. Volim sve što ta juha ima u sebi: kuhanu govedinu, puno raznovrsnog povrća i finu, začinima bogatu juhu. Ovako idu sastojci: goveđe meso, što više to bolje 1 grincek - smotuljak korijena celera, peršina, mrkve, korabice, lista celera i peršina 1 glavica luka začini: sol, papar u zrnu, kurkuma Meso sam narezala na manje dijelove pa stavila u ekspress lo...
  • Sendvič s omletom, pršutom i šampinjonima x 10
    Ovo je doručak koji volim pojesti prije nekog puta ili dužeg vremena u kojem neću stići jesti. Zasitno je, a opet okusom i nutritivno bogato. I ne preskačem svoju gotovo svakodnevnu dozu od 3 jaja ;)  Sastojci:  2 fete nekog boljeg kruha 3 jaja 2 fete pršuta 10-ak ukiseljenih šampinjona 1 žlica kokosovog ulja Na tavi sam zagrijala ulje pa istresla prethodno umućena jaja i ispekla klasičan omlet. Dok su se jaja pekla, kruh sam istostirala, pa na svaku fetu stavila polovicu omleta, pr...
  • Tjestenina s gljivama i piletinom x 6
    Jako mi se jede tjestenina, sočna, ukusna, bogata okusima i s kvalitetnim proteinima. Rijetko se to dogodi, ali kad je to slučaj, uživam u nekoj dobroj tjestenini.  150 g piletine 100 g tjestenine 3-4 šampinjona 1/2 svježe paprike 1/2 glavice luka začini: kurkuma, papar, crvena paprika, sol 1 žlica maslinovog ulja Tjesteninu sam stavila kuhati, prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, na tavi sam zagrijala maslinovo ulje, pa na umjerenoj vatri stavila na sitno nasjeckan ...
  • Šarena piletina s bundevom x 3
    Zanimljivo je kako hrana, što je šarenija, već i na prvi pogled izgleda ukusnije. A uvijek se taj osjećaj i obistini kada probate obrok u kojem ste pomiješali što više namirnica i stavili neke omiljene začine. Osim toga, kada imate više namirnica možete imati svega po malo, što je najčešće slučaj kada radite obrok od ostataka koje ste našli u hladnjaku.  Evo jednog primjera takvog obroka:  150 g pilećih prsa 2-3 cherry rajčice 1 kriška hokkaido bundeve 3-4 cvjeta brokule šaka svježeg ...