Puretina sa šarenim povrćem i kikirikijem + krem juha od hokkaido buče

  • 0 komentara
  • 4 x
  • ponedjeljak, 16 listopada, 2017. u 03:09

puretina povrce

Naručivala sam nekidan povrće od kumice koja donosi na kućnu adresu. Divna je to usluga: naručite online, donesu vam na kućni prag, dobijete domaće proizvode koji - za razliku od onoga što kupite u supermarketu - uvijek imaju okus! I u narednim danima uživate! 

Naručila sam ovaj put svašta, zelenu salatu, blitvu, grincajg, svježi sir i vrhnje... divota. A onda mi je Andrea dala super ideju da od grincajga napravim - prilog uz meso. 

Imala sam i četvrtinu hokkaido buče, pa sam i nju iskoristila za pripremu kremaste juhe i sve je bilo spremno za fini nedjeljni ručak: 

povrce

Za juhu: 

  • 1/4 hokkaido buče
  • 1 žlica vrhnja
  • sol, papar

Za glavno jelo: 

  • 200 g purećeg filea
  • 1 mrkva
  • 50 g kelja
  • 50 g svježeg kupusa
  • 50 g korijena celera
  • 1 manja glavica luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • kurkuma, papar
  • 1 žlčica svježeg peršina
  • 1 šaka kikirikija

juha hokkaido

Hokkaido buču sam stavila kuhati. 

Meso podijelite na 2 komada. Dio ostavite u šnicli, a dio narežite na kockice. 

Dok se buča kuha, na tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa dodala na sitno nasjeckan luk da se dinsta. Po potrebi dodajte malo vode, da luk ne izgori već se zacakli. Dodajte meso narezano na kockice i malo prodinstajte, da pobijeli. Potom sam dodala sve povrće narezano na trakice, naribanu mrkvu i korijen celera narezan na kolutove.

Pustila sam da se dinsta, par minuta, po potrebi dodajte malo vode. Pri kraju sam dodala peršin, kikiriki i začine. Na drugoj tavi sam samo prepekla pureći file, oko 2 minute sa svake strane. 

Kad je buča bila kuhana, ubacila sam je u blender, dodala začine i počela je blendati. Vodu u kojoj se buča kuhala, polako sam dodavala dok nisam dobila juhu željene gustoće. 

Istresla sam juhu u zdjelicu, dodala vrhnje i samo malo promiješala. 

Ukusi su pomalo egzotični, a hrskavo povrće s kikirikijem se super sljubljuje s mesom.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Popečci od slanutka sa špinatom x 3
    Nekima je slanutak najdraža namirnica i uvijek im dobro dođe neka nova ideja za pripremu obroka koji sadrže ovu proteinsku i nutritivno visokovrijednu namirnicu. Evo recepta za pripremu popečaka od slanutka: 1 limenka slanutka, procijeđena 1 mladi luk 2 češnja češnjaka 2 mrkve 1/2 tikvice 1 jaje 2 žlice tahini paste začini: sol, papar, crvena paprika, kurkuma malo zobenog brašna ili krušnih mrvica Sve sastojke osim jaja i zobenog brašna (krušnih mrvica) stavite u posudicu i izmik...
  • Burger od puretine i povrća x 4
    Ovo možete jesti za večeru. Fino je, jednostavno i brzo gotovo. Jedino što vam savjetujem da ovaj burger pojedete uz neko povrće ili zelenu salatu, a ne u dvije polovice nezdravog peciva.  250 g mljevene puretine 1 manja glavica luka 1/2 jajeta 1 svježi luk 1/4 svježe paprike začini: sol, papar, chilly Luk i papriku narežete na što sitnije pa stavite u posudu. Dodate sve ostale sastojke i dobro izmiješate dok ne dobijete jednoličnu kompaktnu smjesu. Među dlanovima oblikujte burgere ...
  • Talijanski specijalitet: Rižoto s crvenim radičem x 3
    Talijanska kuhinja mnogima je jako draga, a pritom ne mislim ni primarno ni isključivo na pizzu. Prije svega, na pameti su mi različite vrste tjestenina i rižota. Upravo su različita rižota meni prvi na listi recepata talijanske kuhinje koje često isprobavam. I koji mi se gotovo redovno jako svide. Recept koji slijedi je tradicionalan obrok u talijanskoj regiji Veneto čiji je glavni grad prekrasna i bajkovita Venecija. Stoga, ako budete nekad u tom kraju, svakako probajte rižoto s crvenim rad...
  • Jaja s jabukama x 2
    Ne, nisam krivo napisala u naslovu, iako su to možda mnogi pomislili. Probajte ovu kombinaciju i iznenadit ćete se koliko je zanimljivo i fino.  3 jaja 100 g dimljene pureće ili pileće šunke 1 jabuka 1/2 žličice peršina Jaja skuhate, ogulite i ohladite. Kad su jaja hladna, narežite ih na polovice ili četvrtine, šanku i jabuku narežite na kockice. Začinite peršinom. Promiješajte i uživajte. Jaja će ovom obroku dati super sočnost i svježinu.