Puding od riže s cimetom

riza na mlijeku

Jedno sam vrijeme gotovo svakodnevno jela rižu na mlijeku. Istina, to je bilo prilično davno, prije 15-ak godina. No, mojem vojničkom mozgu to nije zgadilo rižu, dapače – ona mi je i danas najdraži kompleksni ugljikohidrat i kad trebam odabrati nešto za unos ovog makronutrijenta – uvijek biram rižu. Tjesteninu jedem valjda 3 puta godišnje, a krumpir jednom, od ovih najčešće spominjanih.

Rižu na mlijeku možete napraviti i za doručak. Recept je jednostavan i ukusan, a posebno će drag biti onima koji ne uživaju u zobenim pahuljicama ili nekim drugim žitaricama koje se najčešće jedu u prvom obroku u danu.

  • 100 ml vode
  • 150 ml zobenog, bademovog ili nekog malomasnog mlijeka
  • 40 g riže
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/3 žličice cimeta

Vodu i mlijeko ulijte u posudu i počnite zagrijavati. Dodajte rižu i gotovo stalno miješajte. Kad riža zakuha, smanjite vatru i kuhajte dok se riža ne skuha na željenu mekoću. Pred kraj kuhanja, dodajte ekstrakt vanilije i cimet i dobro sve promiješajte.

Ja volim kad ovaj obrok nije pregust, a riža da ostane malo „al dente“, no vi si kuhajte kako vam najviše odgovara.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mamina goveđa juha x 3
    Prva asocijacija na goveđu juhu je - mamin nedjeljni ručak. I dan-danas, kad dolazim u Rijeku kod roditelja, veselim se maminoj juhi. Volim sve što ta juha ima u sebi: kuhanu govedinu, puno raznovrsnog povrća i finu, začinima bogatu juhu. Ovako idu sastojci: goveđe meso, što više to bolje 1 grincek - smotuljak korijena celera, peršina, mrkve, korabice, lista celera i peršina 1 glavica luka začini: sol, papar u zrnu, kurkuma Meso sam narezala na manje dijelove pa stavila u ekspress lo...
  • Sendvič s omletom, pršutom i šampinjonima x 10
    Ovo je doručak koji volim pojesti prije nekog puta ili dužeg vremena u kojem neću stići jesti. Zasitno je, a opet okusom i nutritivno bogato. I ne preskačem svoju gotovo svakodnevnu dozu od 3 jaja ;)  Sastojci:  2 fete nekog boljeg kruha 3 jaja 2 fete pršuta 10-ak ukiseljenih šampinjona 1 žlica kokosovog ulja Na tavi sam zagrijala ulje pa istresla prethodno umućena jaja i ispekla klasičan omlet. Dok su se jaja pekla, kruh sam istostirala, pa na svaku fetu stavila polovicu omleta, pr...
  • Tjestenina s gljivama i piletinom x 6
    Jako mi se jede tjestenina, sočna, ukusna, bogata okusima i s kvalitetnim proteinima. Rijetko se to dogodi, ali kad je to slučaj, uživam u nekoj dobroj tjestenini.  150 g piletine 100 g tjestenine 3-4 šampinjona 1/2 svježe paprike 1/2 glavice luka začini: kurkuma, papar, crvena paprika, sol 1 žlica maslinovog ulja Tjesteninu sam stavila kuhati, prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, na tavi sam zagrijala maslinovo ulje, pa na umjerenoj vatri stavila na sitno nasjeckan ...
  • Šarena piletina s bundevom x 3
    Zanimljivo je kako hrana, što je šarenija, već i na prvi pogled izgleda ukusnije. A uvijek se taj osjećaj i obistini kada probate obrok u kojem ste pomiješali što više namirnica i stavili neke omiljene začine. Osim toga, kada imate više namirnica možete imati svega po malo, što je najčešće slučaj kada radite obrok od ostataka koje ste našli u hladnjaku.  Evo jednog primjera takvog obroka:  150 g pilećih prsa 2-3 cherry rajčice 1 kriška hokkaido bundeve 3-4 cvjeta brokule šaka svježeg ...