Puding od riže s cimetom

riza na mlijeku

Jedno sam vrijeme gotovo svakodnevno jela rižu na mlijeku. Istina, to je bilo prilično davno, prije 15-ak godina. No, mojem vojničkom mozgu to nije zgadilo rižu, dapače – ona mi je i danas najdraži kompleksni ugljikohidrat i kad trebam odabrati nešto za unos ovog makronutrijenta – uvijek biram rižu. Tjesteninu jedem valjda 3 puta godišnje, a krumpir jednom, od ovih najčešće spominjanih.

Rižu na mlijeku možete napraviti i za doručak. Recept je jednostavan i ukusan, a posebno će drag biti onima koji ne uživaju u zobenim pahuljicama ili nekim drugim žitaricama koje se najčešće jedu u prvom obroku u danu.

  • 100 ml vode
  • 150 ml zobenog, bademovog ili nekog malomasnog mlijeka
  • 40 g riže
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/3 žličice cimeta

Vodu i mlijeko ulijte u posudu i počnite zagrijavati. Dodajte rižu i gotovo stalno miješajte. Kad riža zakuha, smanjite vatru i kuhajte dok se riža ne skuha na željenu mekoću. Pred kraj kuhanja, dodajte ekstrakt vanilije i cimet i dobro sve promiješajte.

Ja volim kad ovaj obrok nije pregust, a riža da ostane malo „al dente“, no vi si kuhajte kako vam najviše odgovara.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...