Proteinski zeleni quiche

quiche

Darko nas je još jedanput uspio oduševiti. Ovaj put je to uspio izvrsnim proteinskim obrokom bez komadića mesa. Pred nama je zeleni quiche po njegovoj recepturi:

Sastojci:

Za tijesto:

  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 125 g maslaca
  • 125 g posnog sira
  • 1 žumanjak
  • Sol, po želji

Nadjev:

  • 125 g poriluka
  • 200 g špinata
  • 200 g posnog sira
  • 200 g kiselog vrhnja
  • Kukuruz
  • 2 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 2 cherry rajčice
  • Začini, po želji

quiche

Postupak:

Prvo je potrebno pripremiti tijesto.

  1. Kroz prste prosipajte brašno, prašak za pecivo, sol i maslac sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tada dodajte posni sir i žutanjak i od svega umijesite tijesto.
  2. Zamotajte ga u foliju i spremite u hladnjak da se ohladi na barem 30 minuta.
  3. Kada je tijesto spremno razvucite ga u kalup za pečenje kojeg možete malo namazati s maslacem ili uljem (ali ne morate).
  4. A sada dolazimo do onog “slobodnog” dijela. Što god vam se jede od povrća stavite u njega i to je to. Ja sam stavio poriluk, špinat, ostatak posnog sira i kukuruz iz konzerve što mi je ostao od dan ranije.
  5. Kada ste gotovi s dodavanjem željenog povrća u quiche od 2 jaja, 100 ml mlijeka, 200 g vrhnja i začina (3 žličice soli, 1 žličica kopra i chilija) napravite preljev koji će spojiti sve povrće.
  6. Prelijte ga preko svega i pazite da dođe do samog vrha tj. ruba tijesta jer će prilikom pečenja povećati volumen pa da vam se ne izlije u pećnici iz kalupa i napravi nered.
  7. Na vrh možete kao i ja za ukras staviti ploške cherry rajčica.
  8. Pecite quiche na 180 stupnjeva kojih 40 minuta ili dok ne vidite da je pečeno.

Quiche je jelo jednako dobro vruće, toplo ili hladno. Zato uživajte u njemu kada god vam za to dođe želja. Dobar tek!

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 6
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...