Proteinski smoothie od bundeve

smoothie bundeva

Tajana je nekidan radila neku super pitu s bundevom pa sam imala priliku uživati u toj divoti, ali i pomamiti se za bundevom na još koji način. Jedna zanimljiva ideja je uvijek smoothie od bundeve:

Sastojci:

Pire od bundeve:

  • Pola manje hokkaido bundeve očistite od koštica, zamotajte u foliju i pecite 45-50 minuta na 180 stupnjeva.
  • Kada tikve omekšaju, ostavite ih 15-ak minuta da se ohlade te žlicom sastružite meso.
  • Meso tikve izblendajte do teksture pirea.

Recept za smoothie:

Kao i svaki smoothie, i ovaj je – najjednostavniji na svijetu. U pire koji vam je već u blenderu dodajte sve ostale sastojke i izblendajte dok ne dobijete finu teksturu.

Uživajte u ovoj jesenjoj divoti.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Čokoladne kuglice koje svi obožavaju x 9
    Nedjelja je ponovo bila rezervirana za poslijepodnevno druženje s prijateljima. A druženje bez hrane je uvijek loše rješenje, pa smo tako i ovaj put razgovor vodili između zalogaja hrane.  Nakon glavnog obroka s falafelom koji nisam fotkala, uslijedio je desert. Ovo je bez sumnje najjednostavniji desert ikad: trebate samo sve sastojke pomiješati i oblikovati kuglice.  I pričekati da se malo ohlade.  Sastojci: 30 g kakaa u prahu 25 g kokosovih mrvica + 2 žlice (za valjanje) 2 žlice meda...
  • Chia desert sa šumskim voćem x 10
    Odavno se nisam poigrala chia sjemenkama, a prigoda za to je uvijek najbolja kad vam dolaze prijatelji na druženje. Jučer  smo imali nedjeljno druženje uz wok, a ja sam preuzela zaduženje za desert. Iako sam bila pomalo sumnjičava tijekom pripreme, ispalo je izvrsno, pa zato i dijelim s vama:  Sastojci (za 3 čaše): 150 ml mlijeka 9 žlica chia sjemenki 1,5 mjerica proteina, okus vanilija 150 g zamrznutog šumskog voća 2 šake lješnjaka 10-ak Grancereale digestive keksa U svaku čašu sa...
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 8
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 4
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...