Pogledaj 50 najpopularnijih fitness rekvizita za kućni trening

Prava talijanska tjestenina s pelatima

tjestenina pelati

Ako ste je ikada probali, onda znate da prava talijanska tjestenina (pasta) s pelatima, nema veze s onim što mnogi od nas naprave u ideji da će napraviti taj obrok: skuhaju tjesteninu i preliju je pelatima iz konzerve. :) 

Pasta s pelatima je u Italiji poput religije, strogo čuvane tajne, recepta kojem svaki veliki chef dodaje neki svoj sastojak kako bi ovaj obrok učinio posebnim i još boljim od onog tradicionalnog. 

Za početak evo kako napraviti tradicionalnu talijansku tjesteninu s pelatima, a onda vam prepuštam da dalje recept razvijate u nekom svojem smjeru. 

Sastojci:

  • 400 g pelata (1 konzerva)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckan na što sitnije
  • 1/2 glavice luka, nasjeckane na sitno
  • 1/2 stabljike celera, s listićima
  • 1 manja mrkva
  • 1 žlica svježeg peršina
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • malo svježeg bosiljka
  • sol, papar

U posudi zagrijte maslinovo ulje na srednju jakost topline pa dodajte češnjak, luk, celer, mrkvu i peršin i dinstajte dok se povrće potpuno ne omekša, oko 10-ak minuta. Po potrebi dodajte malo vode da se povrće ne zalijepi nego ukuha. Dodajte koncentrat rajčice pa miješajte oko 2 minute, dok povrće ne poprimi boju rajčice.

Potom istresite pelate koje ste prethodno nasjeckali na sitnije, ako je potrebno. Poklopite i uz povremeno miješanje ostavite da se krčka oko 30 minuta. Pred kraj dodajte bosiljak, sol i papar. Kad je gotovo, skinite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Dok se umak krčka, stavite tjesteninu da se kuha i kuhajte prema uputama na pakiranju, pa je procijedite kad je gotova.

Umak izblendajte štapnim mikserom ili ulijte u blender i tako napravite jednoličan umak, bez komadića.

Prelijte umak preko tjestenine i uživajte u ovoj pravoj aromi Italije.

Ako imate neku bolju / drugačiju ideju za pripremu ovog umaka, slobodno je napišite.

Objavljeno 03.02.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija