Njoki sa šparogama i špinatom

njoki sa sparogama

Zar baš svaki obrok mora imati neko meso ili ribu? Pa... u mom slučaju, gotovo da mora. Osim ako jedno od to dvoje nije zamijenjeno jajima, kao što je to slučaj s doručkom.

No, evo, ako mi u goste dolaze neki koji baš nisu ljubitelji mesa ili ribe, onda tanjur ostane uskraćen za te namirnice. (Bar njihov, ja si najčešće dodam još odrezak).

Evo jedne ideje za zelene njoke koju sam nedavno našla, a treba je iskoristiti sad dok je još sezona šparoga.

  • 250 g zamrznutih njoka
  • 100 g špinata
  • 1 češanj češnjaka
  • 200 g šparoga
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica kapara
  • 1 žlica na ploškice sjeckanih badema
  • 3 žlice ribanog parmezana
  • sol, papar

Zakuhajte vodu za kuhanje špinata. Za to vrijeme kapare, češnjak i bademe nasjeckajte na sitno. Šparoge nasjeckajte na komadiće duljine oko 1,5cm. Špinat kuhajte samo 1-2 minute jer je jako brzo gotov pa ga dobro procijedite da istisnete svu vodu iz njega. Potom špinat stavite na dasku za rezanje i narežite na što sitnije.

Špinat stavite u posudu, dodajte mu bademe, kapare, češnjak i polovicu parmezana, dodajte sol i papar i malo maslinovog ulja i dobro promiješajte.

Zakuhajte novu vodu te u njoj, prema uputama na pakiranju, skuhajte njoke. Kad su gotovi, procijedite ih i stavite na tavu na kojoj ste zagrijali maslinovo ulje. Njokima dodajte šparoge pa pirjajte na laganoj vatri 3-4 minute, dok njoki ne dobiju lagano smeđu boju, a šparoge se omekšaju.

Njoke i šparoge prebacite u posudu u kojoj je mješavina špinata pa sve dobro promiješajte. Istresite na tanjur i po vrhu pospite ostatkom parmezana.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
5
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija