Nije grijeh: Keto-pizza

  • 1 komentara
  • 10 x
  • ponedjeljak, 05 veljače, 2018. u 04:01

keto pizza

Jeste za pizzu? Keto pizzu?

Jednostavno je i fino. I brzo gotovo.

Pećnicu uključite i zagrijte na 200 stupnjeva.

Umješajte sve sastojke pa polako, žličicu po žličicu dodajte vodu. Psyllium ljuskice će se apsorbirati i popiti vodu. Bitno je da dobijete smjesu koju možete lijepo razvući na papiru za pečenje.

Razvucite na papiru za pečenje koji je u protvanu pa stavite da se peče 10 minuta na 200 stupnjeva.

Nakon toga, izvadite, stavite nadjev koji želite.

  • pelate
  • sir po želji, neki dobro topivi
  • gljive
  • pureću ili pileću šunku

Vratite u pećnicu na još desetak minuta i gotovo. Izvadite i navalite.

Kakav ti je post? 
Upravo isprobano, bas fino :-)
hirondelle
13.02.18. u 20:03
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Čokoladne kuglice koje svi obožavaju x 4
    Nedjelja je ponovo bila rezervirana za poslijepodnevno druženje s prijateljima. A druženje bez hrane je uvijek loše rješenje, pa smo tako i ovaj put razgovor vodili između zalogaja hrane.  Nakon glavnog obroka s falafelom koji nisam fotkala, uslijedio je desert. Ovo je bez sumnje najjednostavniji desert ikad: trebate samo sve sastojke pomiješati i oblikovati kuglice.  I pričekati da se malo ohlade.  Sastojci: 30 g kakaa u prahu 25 g kokosovih mrvica + 2 žlice (za valjanje) 2 žlice meda...
  • Chia desert sa šumskim voćem x 10
    Odavno se nisam poigrala chia sjemenkama, a prigoda za to je uvijek najbolja kad vam dolaze prijatelji na druženje. Jučer  smo imali nedjeljno druženje uz wok, a ja sam preuzela zaduženje za desert. Iako sam bila pomalo sumnjičava tijekom pripreme, ispalo je izvrsno, pa zato i dijelim s vama:  Sastojci (za 3 čaše): 150 ml mlijeka 9 žlica chia sjemenki 1,5 mjerica proteina, okus vanilija 150 g zamrznutog šumskog voća 2 šake lješnjaka 10-ak Grancereale digestive keksa U svaku čašu sa...
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 8
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 3
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...