Miris jeseni: Palačinke od bundeve

palacinke bundeva

Koje su vam asocijacije na jesen? Žuto lišće, hladna jutra, kiša, bundeve? Meni su sve ove redom, ali bundeve su mi ipak najdraže. Zapravo, to je jedna od rijetkih jesenjih stvari koju zaista volim. Inače, jesen mi je totalno bezveze.

Bundeve volim. Sve vrste. Ipak, najdraže su mi hokkaido. Jedem ih svakako, kuhane, pečene, u obliku juhe… i evo ovako, u palačinkama:

  • 80 g zobenih pahuljica
  • 60 ml bademovog mlijeka
  • 120 ml pirea od bundeve
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žlica meda ili javorovog sirupa
  • Začini: cimet, đumbir i klinčići

Postupak:

Sve sastojke pomiješajte u blenderu ili u velikoj zdjeli u kojoj ćete sve umutiti vilicom. Važno je da smjesa bude kompaktna i jednolična.

Ostavite da stoji 5 minuta jer će zobene upiti tekućinu i smjesa će se malo stvrdnuti.

Tavu stavite da se zagrije te je pošpricajte kokosovim uljem u spreju.

Pecite kao klasične ili malo deblje (američke) palačinke, kako više volite. Pecite s obje strane, koliko je potrebno.

Smjesu namažite namazom koji najviše volite.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Superjednostavna mesna štruca x 8
    Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...
  • Proteinski zeleni quiche x 5
    Darko nas je još jedanput uspio oduševiti. Ovaj put je to uspio izvrsnim proteinskim obrokom bez komadića mesa. Pred nama je zeleni quiche po njegovoj recepturi: Sastojci: Za tijesto: 250 g brašna 1 prašak za pecivo 125 g maslaca 125 g posnog sira 1 žumanjak Sol, po želji Nadjev: 125 g poriluka 200 g špinata 200 g posnog sira 200 g kiselog vrhnja Kukuruz 2 jaja 100 ml mlijeka 2 cherry rajčice Začini, po želji Postupak: Prvo je potrebno pripremiti tijesto. Kroz ...
  • Jedite što više ribe: Filet bakalara s povrćem x 5
    Iako smo mediteranska zemlja, Hrvatska ne samo da se ne može pohvaliti količinom ribe koju konzumiramo po glavi stanovnika, već se tom brojkom trebamo sramiti.  Prema europskim podacima (u koje su uključene čak i zemlje koje nemaju izlaz na more), prosjek je 25,5 kg/po stanovniku godišnje. Primjerice, u Portugalu je taj broj 55,3 kg/godišnje i ta zemlja prednjači pred drugim europskim zemljama.  Naš rezultat je ispod prosjeka čemu sigurno doprinose i jako visoke cijene ribe na našim tržnicam...
  • Proteinska salata s grahom x 9
    Vratila sam se sinoć s puta. Bila sam 8 dana u Portugalu i ušla sam sinoć u stan nešto nakon 20 sati. Kao i uvijek, prije puta sam ispraznila fridž od sve hrane koja bi se, dok me nema, mogla pokvariti. Prevedeno: jučer me dočekao fridž u kojem nema ništa osim par limenki... Dakle, takav mi je bio i ručak. Jedino što sam povrće morala kupiti jutros.  1 tuna u salamuri 1/2 limenke graha 3-4 cherry rajčice komad korijena celera sol, papar maslinovo ulje Tunu sam dobro procijedila, gr...