Male palačinke s jagodama i maslacem od kikirikija

palacinke jagode

Znate onu situaciju kad napravite neki recept i on je prefin, a zapravo vizualno izgleda prilično bezveze. E upravo to se dogodilo s ovim receptom koji slijedi. 

POgotovo često se tako nešto dogodi s receptima kod kojih koristite maslace od orašastih plodova kao preljev, jer taj maslac nikako ne izgleda lijepo. 

No, vjerujte mi prvo na riječ, a kad probate potvrdite ćete i sami - ovo je prefino! 

Pomiješajte bjelanjke, zobene pahuljice i ekstrakt vanilije, dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zatim dodajte dvije žlice kokosovog brašna. Dobro promiješajte vilicom.

Klasično na tavi ispecite manje (tzv. američke) palačinke. Na tanjur slažite po jednu palačinku, pa na ploškice rezane jagode i maslac pa poklopite sljedećom palačinkom. 

Po vrhu, prelijte još maslacem i jagodama. 

Napomena: imajte na umu da je ovo nutritivna bomba pa svakako ovako nesto jedite ujutro za doručak ili prije neke ozbiljnije aktivnosti. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Čokoladne kuglice koje svi obožavaju x 9
    Nedjelja je ponovo bila rezervirana za poslijepodnevno druženje s prijateljima. A druženje bez hrane je uvijek loše rješenje, pa smo tako i ovaj put razgovor vodili između zalogaja hrane.  Nakon glavnog obroka s falafelom koji nisam fotkala, uslijedio je desert. Ovo je bez sumnje najjednostavniji desert ikad: trebate samo sve sastojke pomiješati i oblikovati kuglice.  I pričekati da se malo ohlade.  Sastojci: 30 g kakaa u prahu 25 g kokosovih mrvica + 2 žlice (za valjanje) 2 žlice meda...
  • Chia desert sa šumskim voćem x 10
    Odavno se nisam poigrala chia sjemenkama, a prigoda za to je uvijek najbolja kad vam dolaze prijatelji na druženje. Jučer  smo imali nedjeljno druženje uz wok, a ja sam preuzela zaduženje za desert. Iako sam bila pomalo sumnjičava tijekom pripreme, ispalo je izvrsno, pa zato i dijelim s vama:  Sastojci (za 3 čaše): 150 ml mlijeka 9 žlica chia sjemenki 1,5 mjerica proteina, okus vanilija 150 g zamrznutog šumskog voća 2 šake lješnjaka 10-ak Grancereale digestive keksa U svaku čašu sa...
  • Caponata - miris Italije u vašem domu x 8
    Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
  • Halloumi s povrćem x 4
    Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče.  120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...