Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako napraviti savršenu zobenu kašu?

Zobena kaša je jedan od češćih obroka koje gledamo kako Ameri jedu u filmovima. Svi uživaju u tom "porridgeu"! Očito, slijedom toga, vrlo često dobivam upit za recept za pripremu zobene kaše. Stoga, evo i pojašnjenja, jer radi se o jednom od najjednostavnijih jela u povijesti kuhanja ;)

Za zobenu kašu trebate: 

  • 50 g zobenih
  • 300 ml vode ili mlijeka (ili stavite pola-pola)

Tekućinu stavite u posudicu i zagrijte na ploči. Kad se tekućina počela zagrijavati, dodajte zobene pahuljice i miješajte, pazeći pritom da se kaša ne zalijepi za dno posude. Što dulje budete miješali, to će kaša biti gušća. Ja volim da je kaša srednje gusta, da je mogu jesti normalno žlicom, a da pritom nije presuha. Kad je gotova, skinete s ploče i ostavite da se malo ohladi. 

Kad je smjesa gotova, istresite je u posudicu iz koje ćete jesti. U ovom trenutku u zobenu kašu možete dodati što god vam padne na pamet: svježe ili sušeno voće, orašaste plodove, sjemenke, proteine, med, neke superhrane... baš što god želite. 

Ovakvom pripremom zobene se smekšaju i puno su ukusnije nego kad ih samo prelijete toplim mlijekom ili vodom. Probajte, jako je brzo gotovo i puno je bolje nego onako "sirovo". 

Objavljeno 19.06.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija