Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Domaća juha od gljiva

juha gljive

Gljive su mi draga namirnica i gotovo uvijek ih imam kod kuće. Najčešće ih spremam za doručak, s jajima. Ali ponekad si, kad imam malo više vremena, pripremim juhu od gljiva. Posebno dobro ona paše u ove hladne zimske dane. 

Evo jednog jednostavnog recepta za juhu, bez brašna ili vrhnja za kuhanje koje mnogi koriste za pripremu krem juha. 

  • 200 g gljiva
  • 1 mrkva
  • 1/2 glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 500 ml vode ili povrtnog temeljca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice mlijeka
  • sol, papar, peršin

Gljive operete i narežete na sitno, a mrkvu naribate. Luk narežete na što sitnije. U posudi u kojoj ćete kuhati juhu zagrijete maslinovo ulje pa pirjate mrkvu i luk, na laganoj vatri, dok ne omekšaju. Po potrebi dodajte malkice vode. Potom dodate gljive i dinstate još desetak minuta.

Nakon toga u povrće ulijte vodu (ili povrtni temeljac) i kuhajte 15-ak minuta na laganoj vatri.

Potom u juhu dodajte mlijeko i sve izmiksajte štapnim mikserom ili - što je meni uvijek draže - izlijte u blender i izblendajte dok ne dobijete kremastu juhu. Vratite u posudu, dodajte začine i kuhajte još par minuta.

I to je to. 

Objavljeno 04.01.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija