Divan ručak: Zapečeni punjeni batat

batat

Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom.

Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak.

  • 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine
  • 1 žlica gheea ili maslaca
  • 8 feta kuhane pancete ili šunke
  • 1 paprika, narezana na kockice
  • 1 zelena paprika, narezana na kockice
  • 3 mlada luka, narezana na kolutove
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica crvene slatke paprike
  • 1 žličica kima
  • Sol, papar
  • 8 jaja
  • Malo ribanog sira
  • Malo svježeg peršina

Postupak: 

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Na protvan stavite papir za pečenje.
  2. Batat dobro operite pa ih prerežite na pola.
  3. Stavite batat na protvan i pecite oko 35-40 minuta, odnosno dok se meso ne omekša kad ga probušite vilicom.
  4. Dok se batat peče, zagrijte ghee, dodajte nasjeckane paprike, češnjak i luk i dinstajte 3-4 minute.
  5. Kada je batat pečen, izvadite ga i ostavite da se malo ohladi da ga možete uzeti u dlan. Potom žlicom iz svakog batata nježno izvadite meso tako da ga ostane max oko 1cm uz koru.
  6. Izvađenu smjesu batata dodajte u dinstane paprike, dodajte na sitno nasjeckanu šunku pa dodajte sve začine i dobro promiješajte.
  7. Žlicom sad napunite „barkice“ od batata smjesom tako da u svakoj ostane mjesta za jaje.
  8. Stavite polovice na protvan tako da čvrsto stoje pa u svaku razlijte po jedno jaje.
  9. Stavite peći na 12-15 minuta, dok jaja nisu pečena.
  10. Po vrhu možete na kraju posuti s malo ribanog sira i svježeg peršina, ako želite.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Mesne okruglice uz umak od posnog sira x 6
    Često u mesnici kupim mljeveno meso, ali uvijek tražim da mi neki moj odabrani komad mesa preda mnom ubace u onaj svoj apart i samelju. Tako nekako ipak imam kontrolu što jedem i da u mojim okruglicama nema i nekog mesa koje nisam željela.  S mljevenim mesom najčešće radim neke okruglice ili burgere: oni dobro podnose stajanje. napravim ih navečer ili ujutro i jedem taj dan za ručak, na poslu. Taj protek vremena od više sati zadrži ih sočnima, a čak ni podgrijavanje u mikrovalnoj im ne naštet...
  • Proteinske palačinke s malinama x 9
    Svoje doručke koji se sastoje od jaja ponekad malo transformiram. Umjesto omleta, jaja na oko ili neke treće inačic ove savršene namirnice, ponekad napravim palačinke. No, sastojci gotovo da ostanu nepromijenjeni pa zadržavam svoj trend početka dana s jajima.  Evo jedne ideje koju možete napraviti jednako brzo kao i običnu kajganu.  Sastojci (za 2 velike, tanke palačinke): 3 jaja 1 žlica chia sjemenki 1 žličica kakaa u prahu 1 žličica kokosovog brašna 1/2 žličice cimeta 1 žličica ghe...
  • Tapenada na patlidžanu x 11
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...