Divan ručak: Zapečeni punjeni batat

batat

Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom.

Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak.

  • 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine
  • 1 žlica gheea ili maslaca
  • 8 feta kuhane pancete ili šunke
  • 1 paprika, narezana na kockice
  • 1 zelena paprika, narezana na kockice
  • 3 mlada luka, narezana na kolutove
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica crvene slatke paprike
  • 1 žličica kima
  • Sol, papar
  • 8 jaja
  • Malo ribanog sira
  • Malo svježeg peršina

Postupak: 

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Na protvan stavite papir za pečenje.
  2. Batat dobro operite pa ih prerežite na pola.
  3. Stavite batat na protvan i pecite oko 35-40 minuta, odnosno dok se meso ne omekša kad ga probušite vilicom.
  4. Dok se batat peče, zagrijte ghee, dodajte nasjeckane paprike, češnjak i luk i dinstajte 3-4 minute.
  5. Kada je batat pečen, izvadite ga i ostavite da se malo ohladi da ga možete uzeti u dlan. Potom žlicom iz svakog batata nježno izvadite meso tako da ga ostane max oko 1cm uz koru.
  6. Izvađenu smjesu batata dodajte u dinstane paprike, dodajte na sitno nasjeckanu šunku pa dodajte sve začine i dobro promiješajte.
  7. Žlicom sad napunite „barkice“ od batata smjesom tako da u svakoj ostane mjesta za jaje.
  8. Stavite polovice na protvan tako da čvrsto stoje pa u svaku razlijte po jedno jaje.
  9. Stavite peći na 12-15 minuta, dok jaja nisu pečena.
  10. Po vrhu možete na kraju posuti s malo ribanog sira i svježeg peršina, ako želite.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Zelena jaja za doručak x 10
    Jutros sam napravila svoja draga zelena jaja. Kad sam objavil fotku na instagramu više mi se ljudi javilo s pitanjem o pripremi i sastojcima, pa sam odlučila recept objaviti i ovdje, kad je očito zanimljiv. Ako se pitate kakav je okus ovih jaja odgovor na to je isto - zanimljiv. Puno je sočnije od običnih jaja i ima neku dodatnu svježinu za koju je zaduženo povrće.  Osim toga, ako znamo nutritivnu vrijednost blitve i jaja onda je jasno da je ovo savršen početak dana.  80 g blitve 3 jaja ...