OTVORENA PRVA FITNESS.com.hr TRGOVINA U ZAGREBU // KLIK ZA DETALJE!
.

Divan ručak: Zapečeni punjeni batat

batat

Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom.

Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak.

  • 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine
  • 1 žlica gheea ili maslaca
  • 8 feta kuhane pancete ili šunke
  • 1 paprika, narezana na kockice
  • 1 zelena paprika, narezana na kockice
  • 3 mlada luka, narezana na kolutove
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica crvene slatke paprike
  • 1 žličica kima
  • Sol, papar
  • 8 jaja
  • Malo ribanog sira
  • Malo svježeg peršina

Postupak: 

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Na protvan stavite papir za pečenje.
  2. Batat dobro operite pa ih prerežite na pola.
  3. Stavite batat na protvan i pecite oko 35-40 minuta, odnosno dok se meso ne omekša kad ga probušite vilicom.
  4. Dok se batat peče, zagrijte ghee, dodajte nasjeckane paprike, češnjak i luk i dinstajte 3-4 minute.
  5. Kada je batat pečen, izvadite ga i ostavite da se malo ohladi da ga možete uzeti u dlan. Potom žlicom iz svakog batata nježno izvadite meso tako da ga ostane max oko 1cm uz koru.
  6. Izvađenu smjesu batata dodajte u dinstane paprike, dodajte na sitno nasjeckanu šunku pa dodajte sve začine i dobro promiješajte.
  7. Žlicom sad napunite „barkice“ od batata smjesom tako da u svakoj ostane mjesta za jaje.
  8. Stavite polovice na protvan tako da čvrsto stoje pa u svaku razlijte po jedno jaje.
  9. Stavite peći na 12-15 minuta, dok jaja nisu pečena.
  10. Po vrhu možete na kraju posuti s malo ribanog sira i svježeg peršina, ako želite.

Objavljeno 26.02.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija