Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Celulit - muka naša svagdašnja

Kako kaže definicija: Celulit je potkožna nakupina masnog tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima (tzv. narančina kora) do kojeg dolazi zbog nagomilane masnoće i toksina pod kožom pri čemu slabi vezivno tkivo koje povezuje kožu s mišićima. 

Kako kaže pogled u ogledalo: Ima ga na sve strane, odvratan je i mrzimo ga. Ima ga na nadlakticama, trbuhu, stražnjici, natkoljenicama... ukratko ima ga posvuda. I da, teško ga se riješiti. 

Kako nastaje celulit? 

Celulit imaju i žene i muškarci, ali su pripadnice nježnijeg spola znatno posložnije ovoj neželjenoj pojavi. Na nastanak celulita utječe niz faktora: loša prehrana, drastične dijete, usporen metabolizam, manjak fizičke aktivnosti, horomalne promjene, dehidracija. 

Kako nestaje celulit?

Najbolji tretman za rješavanje celulita je - vježbanje. Nemojmo se zavaravati, celulit će vrlo teško nestati, ali će ojačani mišići pod tim spornim dijelovima pe će koža biti zategnutija, a celulit manje vidljiv. Ako se pridržavamo svetog vježbačkog trojstva: kvalitetne prehrane, dobrog treninga i redovitog sna, imamo šanse da stanje popravimo. 

Hrana bogata vlaknima svakako je naš prijatelj u ovoj borbi, Jedite redovito voće. povrće i žitarice, umjesto praznih kalorija kojima samo taložite kilograme bez kvalitetnog nutritivnog unosa. Slatkiši, gazirana pića i pekarski proizvodi prava su potpora nastanku celulita pa se pokušajte riješiti ovih namirnica iz prehrane. 

Osim vlakana, hrana bogata omega-3 masnim kiselinama je isto odličan odabir u borbi protiv celulita. Primjerice, sardine su jeftine, a bogate omega-3 mastima. Kad dobijete plaću, počastite se lososom

Citrusi su poznati po tome da umanjuju utjecaj ugljikohidrata na našu tjelesnu kompoziciju. Osim toga, citrusi čiste jetru što može sniziti razinu estrogena koji je direktno povezan s nastankom celulita. 

Češnjak je poznat po svojim zdravstvenim dobrobitima. I mirisu. On utječe na stabilizaciju razine šećera u krvi što također pogoduje sprječavanju nastanka celulita. Slične učinke imaju i luk i poriluk. 

Šparoge su izvrstan borac proitiv stresa, ali i celulita. Sadrže folate koji pomažu u umanjenju efekata metaboličkog stresa koji može rezultirati nastankom celulita. 

Kako je rečeno, jedan od uzroka nastanka celulita je i dehidracija. Unosite dovoljne količine tekućine (nezaslađene) i zelenog čaja. Zeleni čaj ubrzava metabolizam, a na taj način dolazi do brže izmjene tvari i smanjenja nakupljanja masnoća na neželjenim mjestima. 

Nažalost, celulit nije rezerviran samo za pretile osobe. Imaju ga i potpune mršavice. No, on se kod debljih osoba samo malo bolje vidi. Ako imate koji kilogram viška, polako i pametno mršavite jer će u suprotnom slučaju yo-yo efekt celulit učiniti još izraženijim. 

Nažalost, celulita se nemoguće riješiti, ali možemo učiniti mnogo toga da ga sakrijemo i od vlastitog ogledala i od pogleda kad se skinemo u kupaći kostim. Za društvene mreže srećom postoji Photoshop ;)

 

Objavljeno 09.03.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija