Aromatični muffini od jaja u košarici od tikvica

  • 0 komentara
  • 3 x
  • ponedjeljak, 29 siječnja, 2018. u 02:39

jaja muffini

Postoje oni neki ljudi za koje, kad vam netko priča o njima, pomislite "ja tu osobu baš želim upoznati"! U mom slučaju to su ljudi koji puno rade, rade što vole i najvažnije - to rade jako dobro i sa strašću!

Danas je moja klijentica Renata objavila ove super fotke koje možete vidjeti uz tekst. S obzirom da je Renata jedna od onih koji pitaju "moram li jesti prije treninga?" i "što će se dogoditi ako ne jedem?", bilo mi je jasno da ovo na slikama nije njenih ruku djelo. No, do osobe koja je ovo radila sam morala doći!

I tako je Renata ispričala u nekoliko rečenica tko je Stvarateljica! Njeno ime je Antea Piplica, ona studira na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, uz studij radi u jednom bistrou i uz sve to "radi kolače, torte, posebno zdrave slastice poput sirovih torti i kolačića", kaže Renata.

"Ona inače fakat kuha čudesa. I baš to jako voli i super joj ide", kaže Renata pa je jasno da Anteine recepte želim podijeliti i s vama!

Pogledajte sastojke i pripremu ovog jela! Sve je zapravo jaako jednostavno, ali da bi to izgledalo kao na slici potrebno je biti kreativan, a to Antei očito jako dobro ide!

  • 3 jaja
  • 1 žlica zobenog mlijeka
  • kajenski papar
  • timijan
  • kora tikvice narezana onim za guliti krumpire na tanke duge ploske
  • mozzarella ili posni sir

Jaja umutiti pjenjačom s mlijekom i začinima. Narezanom tikvicom obložiti silikonski kalup za muffine (kao košaricu napraviti), uliti malo jaja da pokrije dno, dodati sir u sredinu i preliti ostatkom jaja.

U ovom slučaju, po vrhu su posute kockice avokada i sve je zapečeno u pećnici. Na 180 stupnjeva, 15-ak minuta. Na kraju, po vrhu je radi dekoracije stavljeno par goji bobica!

Bravo Antea i veselimo se tvojim novima čudesima!

jaja muffin

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Tapenada na patlidžanu x 10
    Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.  Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte: Sastojci: 1 patlidžan Malo maslinovog ulja Za tapenadu: 100 g zelenih otkoštenih maslina 100 g crnih otkoštenih maslina 30 g sušenih rajčica 1 žličica kapara 1 slani inćun 1 žlica iscijeđenog limunovog soka 1 češanj češnjaka 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice 1 žlica maslinovog ulja ...
  • Moj uobičajeni ručak kad sam na dijeti x 9
    Od nove godine do danas sam skinula 6 kg. Malo sam stisnula s prehranom i uozbiljila se oko sadržaja svojih obroka, ali i količine i rezultati su tu. Isprobala sam više vrsta prehrane i moj organizam najbolje reagira na cikliranje ugljikohidratima, pa tako i radi. U danima kad treniram u jednom obroku imam ugljikohidrate čija se količina razlikuje po treninzima. U ostalim danima ne unosim ugljikohidrate. To mi je najbolji način za održati mišiće i izgubiti mast. U dane treninga, ugljikohidra...
  • Šarena salata s kvinojom i kukuruzom x 4
    Čim prođe Nova godina i siječanj, ja brojim dane do ljeta. Ma, ako ću biti iskrena, ja brojim dane do ljeta čim završi prethodno ljeto, no krajem prvoga mjeseca u godini i kroz veljaču polako krenem već umišljati da sve oko mene miriši na ljeto. „Ovo ljeto svaki vikend idemo na more. Osim godišnjeg, još i vikende idemo. I nosimo sup.“, dogovorile smo Latica i ja. I tako, kraj je veljače, ljeto samo što nije… A u skladu s tim, treba i hranu prilagoditi tome, pa sve češće na tanjuru budu neke ...
  • Divan ručak: Zapečeni punjeni batat x 5
    Ovo je ručak za 3 ili 4 osobe, ovisno kakve proždrljivce imate za stolom. Sastojaka je prilično, ali kad pogledate popis shvatit ćete da to sve već imate u kući. Dajte si malo vremena i pripremite super ručak. 4 batata (slatka krumpira) srednje veličine 1 žlica gheea ili maslaca 8 feta kuhane pancete ili šunke 1 paprika, narezana na kockice 1 zelena paprika, narezana na kockice 3 mlada luka, narezana na kolutove 2 češnja češnjaka 1 žličica crvene slatke paprike 1 žličica kima Sol,...