Za kraj ljeta: Grilano voće s jogurtom

Dok ljeto još traje, kao i njezini plodovi - breskve, iskoristimo ih maksimalno. Neki dan sam tako grilala breskvice i nektarine, malo ih začinila nekim ludorijama i dobila pravi senzaciju okusa, kao i pravu poslasticu.

Neke stvari u receptu naravno možete izmijeniti, ovisno što imate kod kuće, ali neka vam baza budu breskve ili neko drugo voće, kao i grčki jogurt, a sve ostalo je proizvoljno i dobro će funkcionirati. 

Sastojci

2 breskve
2 nektarine
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica zgnječenih tostiranih sjemenki anisa
par listova bosiljka
200 g grčkog jogurta
2 žlice meda

Priprema

Breskve i nektarine narežite na kriške.

Pomiješajte ih s maslinovim uljem pa ih pecite svega nekoliko minuta na dobro zagrijanoj grill tavi kako bi omekšale.

Jogurt pomiješajte s malo meda.

Sjemenke anisa tostirajte na tavi, zatim ih usitnite u prah (može u mužaru).

Grilane breskve i nektarine posložite na posudicu, prelijte ih umakom od jogurta te posipajte sjemenkama i listovima bosiljka.

Objavljeno 03.09.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija