Proteinski banana bread s jagodama i šumskim voćem

Recepata za famozni banana bread nikad dosta, u to sam se uvjerila i sama već nekoliko puta.

Stalno nešto izbacujem, kombiniram, tražim, mijenjam, ne zato što mi svi dosad nisu bili ukusni, nego zato što mi je izazov dodatno balansirati okuse i sastojke.

Neki dan je na meniju bio upravo ovaj, proteinski kruh od banane s naglaskom na jagode i šumsko voće. Vi, naravno, uvijek možete birati voće koje želite.

No, evo kako pripremiti baš ovu verziju... 

Sastojci

2 zgnječene banane
180 g heljdinog brašna (ili drugo integralno brašno po želji)
2 mjerice whey proteina (vanilija)
2 jaja
150 g Skyr jogurta od jagode
140 g smrznutog šumskog voća
15 g praška za pecivo
stevija po želji

Priprema

Sve sastojke staviti u posudu. Dobro ih promiješati.

Kompaktnu smjesu izliti u kalup za kruh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Peći 50 minuta na 180 °C. Pustiti da se ohladi, a tek onda uživati.

Meni je uvijek poželjan kao doručak uz kavu ili kao popodnevni snack. 

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
6
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija