Najkremastiji špinat kao prilog vašim omiljenim jelima

Špinat i jaje, meni su asocijacija na vrtić i općenito period kad sam bila klinka. Jedno je to od onih jela koje ste tada ili zavoljeli pa ga pripremate i dan danas ili nikad niste.

No, ako ste u prvoj skupini kao i ja, onda vam se upravo taj obrok često nađe na meniju. Zar ne?

Znam da se špinat može pripremati na puno, vrlo sličnih načina, ali s obzirom na to da sam nedavno otkrila jednu njegovu vrlo kremastu verziju, odlučila sam je podijeliti i ovdje s vama.

Nije sad to neka revolucionarna filozofija, ali zgodno je i moglo bi vam se svidjeti. 

Sastojci

1/2 kg špinata
2-3 dl sojinog mlijeka
1 žlica heljdinog brašna
1 režanj češnjaka
malo himalajske soli

Priprema

Špinat operite i očistite, pa ga kuhajte 5-10 min u slanoj vodi. Ocijedite i isperite špinat hladnom vodom te ga nasjeckajte.

Stavite špinat, 2-3 dl mlijeka, sol i 1 protisnuti režanj češnjaka u dublju tavu i na laganu vatru, pa na kraju ukuhajte i brašno.

Ostavite da prokuha par minuta i jelo je gotovo.

Gustoću špinata možete odrediti prema vašoj želji doziranjem mlijeka.

Samo ću vam reći da ja uz to gotovo uvijek napravim i dva jaja na oko (ponekad i pire krumpir), i smatram to sve skupa jednim finim i brzim ručkom preko tjedna. 

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
10
0
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija